Monaco: What's Yours is Mine

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 23. maj 2013 - kl. 20:55
Del denne artikel:
0 0

Bryd ind, stjæl og slip uset ud igen – det er den simple mission som tyveknægt. Læs hvordan det fungerer i Monaco: What’s Yours is Mine

Monaco er et af de spil, der er smuttet lidt under min radar og jeg havde faktisk ikke hørt specielt meget om det, indtil det landede på min Xbox. Monaco: What’s Yours is Mine er udviklet af Pocketwatch Games og er et top-down puzzlespil, hvor man som tyv, skal snige sig uset ind i forskellige bygninger og løse forskellige opgaver.


I singleplayer kan man i løbet af spillet, vælge op til otte forskellige typer af tyve, der hver har deres styrker og svagheder. The Locksmith er god til at bryde ind og dirke låse op hurtigt, The Lookout kan se og høre mere end de andre, The Mole kan bryde vægge ned, som kan være nyttigt når man skal stikke af og The Hacker kan infiltrere sikkerhedssystemer og sætte tyverialarmer ud af drift.

Spillet ses oppefra og er nærmest sort/hvid – lige på nær de områder, som ens tyv kan se. Der er vagter overalt, der patruljerer områderne og de skal uskadeliggøres, så man kan fortsætte uhindret. Spillets formål er at bryde ind, få fat i målet og så slippe ud igen. Målet kan være alt fra en person, der skal reddes ud eller en pokal, som skal stjæles. Overalt ligger der guldmønter, og man skal forsøge at finde dem alle. Jo flere mønter man glemmer, jo dårligere bliver ens score efter at banen er fuldført.

Man skal ikke forvente, at man kan slippe ind og ud igen, uden at blive opdaget – så skal man i hvert fald spille med meget stor omtanke. Derfor har hver tyv adgang til en række våben, som man typisk samler op i starten af hver bane og det kan være alt fra røgbomber til sprængstoffer og forskellige skydevåben som maskinpistol, shotgun eller armbrøst. Disse skal dog bruges med omtanke, da f.eks. ammunition typisk er en mangelvare.


Monaco kan spilles både alene og side om side med tre venner. Spillet inviterer til samarbejde og jeg spillede spillet online med nogle jeg ikke kendte – og det gjorde det klart for mig, hvor meget samarbejde betyder i dette spil. Man skal lægge taktikker sammen, man skal aftale hvem der gør hvad og holde øje med og beskytte hinanden. Spiller man sammen med et par af ens venner, fungerer det rigtigt godt og er et af de bedste co-op spil på Xbox Live Arcade.

Generelt fungerer gameplayet ganske fint. Det er måske ikke for alle og enhver og det kan være lidt for let at slippe væk fra vagterne. Men kan man lide spil, hvor man skal tænke sig lidt om og lægge en taktik, så fungerer Monaco ganske fint.

Den grafiske stil i Monaco er noget helt specielt. Som nævnt ses det hele ovenfra og ens tyv består af nogle få firkantede klodser. De forskellige områder man kommer igennem, lige fra kasinoer til fængsler og paladser, er flot og snedigt designet. Man skal dog lige vænne sig lidt til den specielle grafiske stil og systemet med at der kun er farve på det man kan se, men det fungerer fint når man først lige får det lært.


Soundtracket er skabt af manden bag soundtracket til sidste års helt store Playstation 3 hit, Journey. Det indeholder ofte kun et enkelt klaver, men på en eller anden måde, passer det godt til spillet og den lidt underlige stil. Lydeffekterne er også fint afstemt, selv om der ikke er specielt mange af dem.

Monaco: What’s Yours is Mine er et anderledes og friskt pust, men ikke et spil for alle. Selv om jeg godt kan se, at tingene fungerer fint, så var jeg aldrig rigtig underholdt af spillet og spillede det egentlig kun i kortere perioder ad gangen. Men er du til de såkaldte Heist spil, så vil du også synes om Monaco: What’s Yours is Mine, som nu kan købes på Xbox Live Arcade for 1200 MSP.
Fakta
Monaco: What's Yours is Mine

Monaco: What's Yours is Mine

PlatformXbox 360 Arcade
UdviklerPocketwatch Games
UdgiverMajesco Entertainment
Spillere1-4
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12 Stærkt sprog Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ God co-op oplevelse, opfindsomt, speciel grafisk stil
Ikke sjovt i længere perioder, kan blive for kaotisk
Gameplay:8.0
Grafik:7.5
Online:7.5
Holdbarhed:7.5
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.