Midway Arcade Origins

Anmeldt af: Jakob Helms Andreasen - 2. december 2012 - kl. 14:18
Del denne artikel:
2 0

Midway prøver sig an med en af de populære kollektioner – denne her er dog helt uden HD, men med en stor bunke gamle arkade-spil. Er det stadigvæk gode spil i 2012?

Jeg ved ikke hvor jeg skal starte, når vi snakker Midway Arcade Origins. Til dels fordi, at det er en direkte genudgivelse af 31 spil fra arkademaskinerne og fordi, at der simpelthen er så meget ved det hele, der bare ikke fungerer.

Man kan jo starte af det, man bliver mødt af først: Skrifttypen er firseragtig – i ved, den gang, hvor det ikke var et krav, at man nemt kunne læse skærmen, der fortalte en, at spillet auto-savede, men hvor det bare var nødvendigt, at det slå flot ud. Så kommer der en meget flot animation af et par stjerner og en stor mændge stjernetåge, som egentlig ikke har noget med noget at gøre, ud over at det fungerer som en (ret flot) baggrund for spillets hovedmenu. Denne består af arkademaskiner, som bliver fremvist på en sådan måde, at man ikke kan se mere end ét spil ad gangen. Det er en skam, at det største forsøg på at gøre menuen brugervenlig er en funktion, som lader spilleren se alle spil, eller kun dem i en enkelt genre.Midway Arcade Origins består af 31 forskellige spil, fra dengang man proppede småmønter i maskinerne på grillbaren og håbede, at man havde penge nok, til at komme igennem Smash TV eller sætte en ny highscore i Defender. Desværre er spillene direkte konverteringer fra arkademaskinerne. At der ikke er grafiske opdateringer er til at leve med, men det virker noget mærkeligt, at spillene ikke er blevet omdesignet bare en smule, så de passer bedre til Xboxen. Man kan for eksempel tage et kig på Robotron 2084, som man desværre ikke længere kan købe på Xbox Live Marketplace. I den version var det gjort lige en tand nemmere at vælge antallet af spillere, ligesom knapperne på Xbox-controlleren optrådte i diverse vejledninger. Robotron 2084 er faktisk med på denne her samling – dog ikke i lige præcis den lettere opgraderede version, som man ellers kunne have håbet på.

Der er ikke meget at sige til spilvalget. Samlingen indeholder klassikere som Smash TV og Joust og i stil med Robotron 2084, har de været udgivet på platformen allerede. Man kan så også undre sig over, om man virkelig behøver Joust, når Joust 2 er på disken – og det samme gælder fire andre sæt næsten identiske spil.Undertegnede startede med at dykke direkte ind i 720°, et skateboard-spil, hvor man skal navigere rundt i en by på tid, og skynde sig fra skatepark til skatepark. Desværre viser det sig, at spillet ikke kan opfange retningsinput fra controlleren de første par sekunder – peger du op, vil din karakter ned, og der er også byttet om på højre og venstre. I et spil, der i så stor grad omhandler tid, så er det komplet uacceptabelt at en stor fejl, som opstår lige når man starter spillet, stadigvæk er til stede i den endelige udgivelse. Jeg prøvede, at sætte mit arcade-stick i – uden held, samme ting skete. I en håndfuld af spillene er der lignende små, dumme fejl. For eksempel går Wizard of Wor af uransagelige årsager, på visse tidspunkter ned til noget nær en enkelt frame i sekundet og bliver uspilleligt.

Dermed ikke sagt, at der ikke er en fin mængde sjov at finde i Midway Arcade Origins. Personligt spillede jeg Arch Rivals og Tournament Cyberball 2072 i mere end fem minutter, og man siger aldrig nej til en runde Smash TV. Der er bare ikke noget som ved denne her store, sløsede udgivelse som retfærdiggør, at det er et spil du kan hente hos din lokale biks for mere end 300 kr. – det havde passet en del bedre ind på Xbox Live Arcade, hvilket installationsstørrelsen på knapt 200 MB også angiver.

Bagsiden af æsken reklamerer flot med spiltitler, hvor den ene halvdel er sat tilfældigt op, mens den anden står i alfabetisk rækkefølge i et eller andet makabert makværk, som kun kan få en til at ryste på hovedet. Latteren kommer først senere, da man ser at spillets salgspunkter, ud over at der er mere end 30 spil på disken, er følgende: achievements, multiplayer og leaderboards. I den rækkefølge. Spillets bagside reklamerer også med online-kapacitet for 2-64 spillere, på trods af at der ikke er nogen mulighed for at spille online i spillet. At sådanne fejl slipper igennem overrasker ikke, når man ser hvor lidt arbejde, der er lagt i resten af spillet.Selvfølgelig er Midway Arcade Origins en fin opsamling, hvis man vel og mærke er ham gutten, der savner fridagene med femmere, fritter, lugten af friture og fejlslagne forsøg på at kæmpe sig gennem Smash TV eller slå highscoren i Robotron 2084 inden lommen var tomme for guld. Hvis man hedder Rampage til mellemnavn, eller at vennerne stadigvæk kalder en for Joust. Hvis ikke, så er der stor chance for at man vil føle sig lige så snydt over at have kastet penge efter dette her, som hvis man køber seks rosinboller hos bageren og kommer hjem med tre birkes.

Det her er ikke andet end 31 gamle spil af meget varierende kvalitet, hvoraf mange af dem ligner hinanden til det punkt, hvor kun den ene burde have været inkluderet. De er smækket hensynsløst sammen på en disk, klistret sammen med en pæn, meningsløs baggrund og en dårlig menu. Hvordan 22 mennesker kan sætte sig ned sammen og ende med et produkt, der ser sådan her ud, kan jeg simpelthen ikke forstå. Midway Arcade Origins er lige til at grine af.
Fakta
Midway Arcade Origins

Midway Arcade Origins

PlatformXbox 360
UdviklerBackbone Entertainment
UdgiverWB Games
Spillere1-4
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Glædeligt gensyn med Smash TV, visse af spillene er sjove i et par minutter
Mange af spillene har allerede været udgivet på Xbox, for mange nærmest identiske spil, menuerne og alt udenfor spillene er pinligt dårligt lavet
Gameplay:4.0
Grafik:2.0
Online:-
Holdbarhed:2.0
Overall 3.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.