Metro Redux

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 4. oktober 2014 - kl. 13:52
Del denne artikel:
6 0

Metro Redux er et godt eksempel på, hvordan man opdaterer to i forvejen fine spil, til noget meget bedre. Og så endda til en reduceret pris.

I 2010 udkom Metro 2033 på Xbox 360 og i foråret 2013, udkom efterfølgeren Metro: Last Light. Begge spil er baseret på romanen Metro 2033, skrevet af den unge russiske forfatter Dmitry Glukhovsky og er udviklet af 4A Games fra Ukraine.Nu er Metro Redux så udkommet, som samler både Metro 2033 og Metro: Last Light i to opdaterede udgaver til Xbox One og denne pakke viser, hvordan den slags gøres. Foruden et kraftigt grafisk ansigtsløft, er gameplayet i begge spil også blevet opdateret.

Begge spil er single player spil, der kombinerer first-person shooter med survival horror. De udspiller sig hovedsageligt i metroen under Moskva, da verden er udslettet af atomkrig og de få overlevne krøb under jorden for at undslippe den voldsomme stråling, som er overalt på jordoverfladen. 20 år efter katastrofen er overfladen stadig ubeboelig og mange af de overlevne begynder at tvivle på, om de nogensinde kan komme til at bo på der oppe igen.

En hel generation er født og opvokset under jorden og mens menneskerne forsøger at stable et meningsfuldt liv på benene under trange kår under jorden, har monstre og andre skabninger overtaget overfladen og de mørke ubeboede metrotunneller. I begge spil spiller man som den unge mand Artyom, der som så mange andre er opvokset under jorden og han bliver i begge spil sendt ud på en række farlige missioner, for at bekæmpe monstrene, som truer med at udslette de sidste overlevne under jorden.Metro 2033 er det spil, der nyder mest af de opdateringerne som 4A Games har lavet. Det har fået menuerne og interfacet fra Last Light, våbnene er opgraderet, mange af personerne er blevet bygget op fra bunden, flere sekvenser i spillet et blevet re-designet og generelt føles spillet langt mere moderne end originalen. Opdateringerne til Last Light er mere kosmetiske, da begge spil har fået et kraftigt visuelt løft og de ser nu begge rigtigt flotte ud. Specielt lyset er flot og dramatisk mens spillenes oprindelige meget stemningsfulde udseende er bibeholdt.

Redux udgaven har fået tilføjet to spillestile; Survival og Spartan. Survival er baseret på den måde man oprindeligt spillede Metro 2033 på, hvor man skulle angribe spillet som et survival horror spil - her skulle man passe godt på ens ammunition og stealth var i højsædet. Denne måde kan man nu spille både Metro 2033 og Metro: Last Light på. Spartan er baseret på den måde, man oprindeligt spillede Metro: Last Light på, som mere ligner et traditionelt skydespil, hvor der er lidt mere fart på. Nu kan Metro 2033 også spilles på denne måde.

Når man har valgt spillestil, er der fire forskellige sværhedsgrader; lige fra Normal og til Ranger Hardcore - hvor sidstnævnte er for de virkelige hardcore spillere. Her er ingen hjælp at få, ammunitionen er særdeles mangelfuld og fjenderne uhyggeligt farlige. Dette er den ultimative Metro oplevelse, hvis man har nerverne og evnerne til det.Men vigtigst af alt, så er det stadig to rigtigt gode spil, som står i skarp kontrast til den gung-ho stil som for eksempel Call of Duty ligger for dagen. Spillene bevæger sig langsomt fremad og der bliver snakket meget, men alt dette er med til at bidrage til den dystre stemning, som gennemsyrer hele spillet.

Som nævnt tidligere, er den grafiske del af spillene blevet gennemarbejdet og betydeligt opdateret, så de nu, langt det meste af tiden, ligner spil, som kunne være blevet udviklet til Xbox One. Enkelte steder skinner alderen på Metro 2033 dog igennem, men det er kun få steder og det er til at lave med. Lydsiden er ganske fin og den er også med til at underbygge den gode stemning. Dog snakker de personer man følges med igennem dele af begge spil for meget og det er med et karikeret engelsk med russisk accent. Det er pænt irriterende at høre på, jo længere tid der går.

Man kan godt blive lidt træt af de mange genudgivelser af ældre spil, som vi ser på Xbox One, men Metro Redux er et godt eksempel på, hvordan det skal gøres. Der er lagt masser af arbejde i den visuelle del og begge spil, specielt Metro 2033, er blevet bedre spil med opgraderingerne af gameplayet og de re-designede sekvenser. De to nye spillestile gør, at man kan spille spillene som man ønsker det.Ikke nok med at spillene er blevet flot opgraderet, så kan man købe denne pakke med de to spil, for omkring 300 kr. hvilket må siges at være en virkelig god pris. Der er masser af god underholdning i pakken til den pris. Hvis du kun ønsker at spille den opdateret udgave af den ene af spillene, kan de købes enkeltvis for omkring 150 kr.. Endnu et eksempel på, hvordan sådan noget her skal gøres.

Det store spørgsmål er så, om det er værd at købe spillene igen, hvis man har spillet dem på Xbox 360. Jeg har spillet dem begge og jeg var godt underholdt endnu engang med disse Redux udgaver. Alene de grafiske forbedringer, er den lave pris værd, men også, at spillene rent faktisk er blevet bedre. Herfra kan vi kun anbefale Metro Redux, hvis du er til historiedrevne actionspil - der er mange timers god underholdning her, til en god reduceret pris.
Fakta
Metro Redux

Metro Redux

PlatformXbox One
Udvikler4A Games
UdgiverDeep Silver
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16 Stoffer Stærkt sprog Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Flot og stemningsfuld grafik, Metro 2033 føles som et helt nyt spil, meget værdi for pengene
Ikke for alle, fjollet russisk accent, for meget ligegyldigt snik-snak
Gameplay:8.0
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:8.5
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.