Meet the Robinsons

Anmeldt af: Simon Wiencken (Valyc) - 11. september 2007 - kl. 11:32
Del denne artikel:
11 0

Baseret på den biografaktuelle film, har Avalanche Software udviklet spillet Meet the Robinsons, men er de mon sluppet godt fra dette?

Børn og barnlige sjæle kan i øjeblikket se animationsfilmen Meet the Robinsons i biograferne rundt omkring i landet. Men ud over filmen, så er der også lavet et spil om den skøre familie, og vi har set nærmere på dette spil.

Selv om spillet Meet the Robinsons er baseret på Walt Disney Pictures’ film af samme navn, så følger spillet ikke filmen til punkt og prikke. Hvor filmen handler om drengen Lewis, der bliver sendt ud i fremtiden for at stoppe den onde Bowler Hat Guy, som har stjålet Robinsons tidsmaskine, så handler spillet om den anden halvdel af historien, som går ud på, hvad Wilbur lavede mens han ikke var sammen med Lewis.


Dimser er dine venner
I spillet er man nemlig Wilbur Robinson, som er på jagt efter Bowler Hat Guy, som har stjålet familiens tidsmaskine. Wilburs jagt på Bowler Hat Guy leder ham igennem i alt otte hovedområder, som bl.a. inkluderer Robinsonpalæet som det ser ud i år 2037. I størstedelen af spillet render man rundt på disse store baner, mens man forsøger at udføre en række af missioner. Mens man gør dette, så vil man ofte løbe ind i diverse fjender, som f.eks. robotter, der forsøger at stoppe Wilbur i hans færd. Disse fjender kan Wilbur dog stoppe med forskellige dimser, som han finder igennem spillet. Han kan bl.a. bruge en slags ladningshandske, som sender en elektrisk kugle gennem luften. Nogle fjender skal først lige have et skud med en demonteringsstråle først, før Wilbur kan bruge ladningshandsken til at gøre det af med dem. Spillet indeholder også de velkendte end-of-level bosser, som er meget store og skal bekæmpes på forskellige måder.

Der er i alt fem dimser, men de to mest brugte er demonteringsstrålen og ladningshandsken. Ud over at bekæmpe fjender med disse dimser, så har de også andre anvendelsesmuligheder. Demonteringsstrålen kan f.eks. også bruges til, at omdanne diverse genstande i spillet til materialer, som man kan bruge til at bygge forskellige power-ups med. Ladningshandsken kan man bruge til at tænde kontakter og forsyne maskiner med strøm. En anden dims, som man får brugt en del igennem spillet, er en scanner, som man kan bruge til at undersøge rum for hemmelige døre, eller få informationer om genstande og personer i spillet.


Forskellige pusle- og minispil
Meet the Robinsons består derudover af en række af puslespil, som Wilbur skal forsøge at besejre. Disse puslespil handler bl.a. om at klatre, springe, krybe, finde forskellige ting, at komme igennem et stort rum fyldt med roterende gangbroer, samt gennemføre små minispil. Nogle af disse minispil kan mange nok nikke genkendende til. Wilbur skal blandt andet rulles rundt i en boble på en bane med mange forskellige forhindringer (i stil med Marble Blast Ultra), og grave sig igennem en labyrint fyldt med sten (i stil med Boulder Dash). Disse minispil er afvekslende og kan både være underholdende og til tider også lidt udfordrende. Man kan desuden spille dem igen og igen, hvis man skulle have lyst til det.

Ud over selve spillet, så har man fra hovedmenuen mulighed for at spille et par enkelte minispil mod computeren. Det ene går ud på at forsvare fire rum i Robinsonpalæet mod Bowler Hat Guys laserskydende hatte. Dette bliver dog hurtigt meget ensformigt og kedeligt, og når man har fået de 200 achievementpoint der er forbundet med dette spil, så gider man ikke spille det mere. Det andet spil, som man også spiller i selve hovedspillet, går ud på at man står to personer i hver sin ende af et rum, og man skal så ved hjælp af sin laser, bander og diverse power-ups fjerne nogle brikker bag ved modstanderen, og så til sidst ramme målet bagved. Derudover kan man se små filmklip og figurer fra filmen.

Do you speak english?
Der ikke er noget at råbe hurra for rent grafisk set i spillet, men lydsiden er derimod ganske god. Som i så mange andre franchise-spil, så er det også skuespillerne fra filmen Meet the Robinsons, som har lagt stemmer til figurerne i spillet, hvilket er lykkedes godt. Musikken er også dejligt afslappende og afvekslende, og er med til at skabe en god stemning.


Meet the Robinsons er ikke særligt svært at spille, og man lærer hurtigt hvordan de forskellige fjender skal bekæmpes, og det bliver derfor hurtigt et spørgsmål om rutine. Man har dog mulighed for at få hjælp, hvis man får brug for dette. Wilburs ven, robotten Carl, står altid til rådighed og giver gode råd til, hvad man skal gøre, for at komme videre. Derudover har man altid en menu til rådighed, hvor man bl.a. kan se hvad den nuværende mission går ud på, eller se et kort over området.

Efter som spillet ikke følger filmen 100%, så betyder det, at man sagtens kan spille spillet, og forstå handlingen, selv om man ikke har set filmen. Man får både introduceret Wilbur og de andre hovedpersoner kort i starten af spillet, og spillet er lige til at gå til. Dog er der den store forskel fra filmen til spillet, at hvor filmen hovedsageligt er henvendt til børn og barnlige sjæle, så er spillet desværre nok kun til de barnlige sjæle i lande, hvor engelsk ikke er hovedsproget. Samtaler, instruktioner og andre informationer er nemlig på engelsk, og de mindre børn vil derfor nok have svært ved at spille spillet, da de simpelthen ikke ved hvad det er, de skal gøre. Forældre vil ikke engang være i stand til at hjælpe, med mindre de sidder med fra starten, da de ikke ved hvordan de forskellige dimser fungerer og bruges. Det er lidt ærgerligt, da børn som elsker filmen, helt sikkert også ville kunne lide spillet.

Men alt i alt er det faktisk et ganske udmærket og underholdende spil, som man helt sikkert kan få en del hyggelige timer ud af.
Fakta
Meet the Robinsons

Meet the Robinsons

PlatformXbox 360
UdviklerAvalanche Software
UdgiverDisney Interactive Studios
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 7 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:7.5
Grafik:7.0
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.