MechAssault

Anmeldt af: - 17. marts 2004 - kl. 20:11
Del denne artikel:
6 0

Har du drømt om at være en, meter høj, tons tung og alt udslettende kampmaskine? Ja? Nu har du chancen!

Gameplay
Day 1, spillets udviklere, har været så flinke at producere et af første gode XBL spil. Spillets single player del tager udgangspunkt i en gruppe elite soldater, som bliver sendt ned på en fjendtlig planet for at udrydde dets forsvarssystemer, så en invasion kan blive sat igang. Men under landingen bliver Icarus, et gigantisk rumskib som indeholder massevis af mechs, udsat for et uventet angreb og må nødlande. Efter nødlandingen bliver du sendt på mission og opdager kort efter nogle infantri enheder, som er forsvarsløse og krigeriske overfor den lille, men 40 tons tunge battle mech du styrer! Disse fanatiske angribere er dog også tilhængere af det kultiske ’Word of Blake’, som er den fjende, man er oppe i mod. Vær forberedt barske missioner blandet med en god gang humor.

Selve spillet er meget arcade præget, bl.a. kommer dette til udtryk, ved at du har uendeligt med ammunition til dine våben og kan tage meget skade før din mech eksploderer og forandrer de tæt liggende omgivelser til aske. Dette gør dog ikke det fjerneste, for spillet fungerer rigtigt godt og 3-persons vinklen, som man bruger, er med til at give spillet en anden form for overblik end hvis det var 1-persons perspektiv. En enkelt bagatel forårsaget af 3-persons perspektivet, er at man ikke rigtigt har fornemmelsen af, at man styrer en gigantisk robot, men snarere at man lever i en mini verden. Det er egentligt meget synd, fordi det trækker oplevelsen en del ned. Spillet er også dejligt nemt at gå til og det kan vi takke styringen for. Tempoet er hurtigt, men det kræver også at du ikke bare spurter midt ind i fjendens base, mens du høvler en byge af kugler mod modstanderen, men først sørger for at ødelægge forsvarsstyrkerne. Man kan nemlig få varmet ørerne før man ved af det!
For at give dig et hurtigt indblik i hvordan styringen fungerer, vil jeg kort beskrive den.Hver mech, med få undtagelser, har 3 forskellige våben. Disse kan du skifte rundt med B, X,Y eller du kan simpelthen bruge venstre trigger. Hver enkelt kampmaskine har også en eller flere specielle evner, som du aktiverer ved at trykke højre/venstre controlstick ned. Blandt evnerne kan bl.a. nævnes usynlighed og missil forvirring, hvor der udsendes en varme partikel, så missiler og andet varmesøgende bliver ubrugeligt mod dig. Herudover har en af de størrere og kraftigere mechs et uigennemtrængeligt skjold, som dog kun virker i kort tid ad gangen.

Spillet er, som nævnt, let at gå i gang med. Til gengæld er det også relativt hurtigt gennemført, grundet at sværhedsgraden ikke er så høj. Du kan vælge mellem easy og normal og senere unlocke en hard sværhedsgrad. Selvom du vælger det sværeste tilgængelige niveau, er der alligevel ikke meget modstand at hente, når du først har lært at styre din mech på den mest optimale måde. Dog er der også tidspunkter, hvor man virkelig får kamp til stregen, men man kunne godt ønske sig nogle flere af dem.
Alt hvad du ser i spillet kan smadres. Dette gælder lige fra små personbiler til kæmpe højhuse og vigtige HQ bygninger. Objekterne på banen er dog ikke lavet for ingen ting, det er nemlig her det taktiske element befinder sig. Du får nemlig brug for at gå i dækning, og her findes der intet bedre end en dejlig bred og solid bygning. Dette element er især vigtigt at benytte, når du går i gang med online delen, som jeg vil komme ind på senere.
Gennem missionerne vil du også lære at nogle af bygningerne faktisk har en funktion, nogle producerer infantri enheder, andre tanks og nogle mechs. Så hvis du vil have stoppet angreb, gør du klogest i at neutralisere sådanne bygninger, når du ser dem. Heldigvis for dig, er der også mindre bygninger eller supply trucks, som indeholder forskellige powerups. Disse kan være ret fatale at tage, når du kæmper dig vej gennem spillet. Nogle af dem indeholder skudopgraderinger. Der er i alt 3 trin, hvor det første er dine standart skud, nr. 2 er kraftigere og gør mere skade, mens trin nr. 3 simpelthen forøger skud trin 2. Og så er der demm som reparerer skaderne på din mech. Alle forestiller en bunke strålende metal, hvor farven på det viser, hvad du får opgraderet, hvis du tager det.
Grafik
Grafikken er rigtigt god og nydelig at se på. Den kan dog virke noget grumset til tider, men den fungerer godt og er med til at give spillet den gode stemning den har. Det ser virkeligt godt ud, når du sender et missil ind i siden på en bygning, hvorefter den bryder i brand, og rammer du vinduer splintres de i tusind stykker. Meget flot og detaljeret lavet. Intet er dog perfekt, men tæt på. Grafikkens eneste bemærkelsesværdige kritikpunkt er slowdown. Det er ikke slemt, men i større kampe, hvor bygninger smuldrer, glas splintrer, og du bliver beskudt fra 5 sider, kan det være temmelig slemt. Også store online kampe er plaget af det, men det er bestemt ikke noget, som bør afholde dig fra at købe spillet.

Lyd
Lyden er virkelig genial og er klart noget af det, der er med til at trække spillet op. Det lyder virkeligt fantastisk, når et først begynder at rumle, og du nu ved at et højhus er ved at falde sammen, hvorefter det styrter bragende til jorden og sender et virvar af støvpartikler op, eller når en mech eksploderer og sender en trykbølge af stede, som smadrer alt inden for en vis radius.
Selv laserstråler og missilerne lyder godt, og det hele er ikke noget man bør gå glip af. Er du ejer af et Suround System med en god bas eller sub, bør du virkeligt prøve at sætte det til, for oplevelsen bliver 10 gange bedre ved brug af sådan et sæt.
Xbox live
Holdbarheden i dette spil skal hovedsagligt findes i Live delen. Spillets single player del er ganske vist god og kan godt klare at blive spillet igennem mere end et par gange, men når det endelig sker så er XBL virkeligt et godt supplement!

Online delen er strikket sammen på den måde, at du sammen med en ven kan tage kampen op med i alt 8 spillere. Blandt spilmulighederne finder vi blandt andet de klassiske: Destruction, Team Destrution og Last Man Standing. Af andre nyere og lidt mere ukendte finder vi: Not It! Og Team Last Man. Team Last Man går stor set ud på det samme som Last Man standing. Her gælder det bare for dig og dit hold om at holde sig i live og tvære fjenden ud. Not It! Lyder dog lidt mere specielt, men det er faktisk meget simpelt. Du starter på banen sammen med dine modstandere, og en tilfældig person er ’It’. Denne person er den eneste på slagmarken, som får point for at slå sine modstanderne i gulvet. De andre kan dræbe hinanden, lige så meget som de har lyst, men de får altså ikke noget ud af det. For at score nogle point bliver du simpelthen nødt til at dræbt ’It’. Den som har flest point når tiden udløber vinder!
Spillets menuer er meget simpelt bygget op. Så nemt at selv nybegyndere kan følge med. Men lad dig ikke narre af de nemme menuer, der findes virkeligt erfarne spiller derude, som ved hvordan man spiller spillet, så det er bare med at komme i gang med at øve!
Spillets netkode er også noget nær perfekt. Det er meget sjældent, man oplever lag. Selv med 8 mechs på banen kører spillet flydende. Du kan dog risikere at ryge ind på servere, hvor hosten ikke har den bedste båndbrede.
Der er i alt over 18 mech at vælge imellem til at starte med, men XBL servicen tilbyder også download content, så det er muligt for dig at downloade flere krigsmaskiner og flere slagområder. Desværre er der noget DLC (download content), der koster penge. Der er dog kun tale om en bagatel af omtrent 40 kr, men det er ikke alle, som vil betale for dette.
Konklusion
Hvis du leder efter et spil, som både kan nydes gennem spillets i alt 20 campaign missioner og dens massiv online del, så har du fundet det. Det eneste spillet lider af er faktisk kun en smule triviel grafik, i form af en overdreven tågebrug og noget slowdown, men til gengæld får du et spil spækket med så meget action og underholdning, at du er beskæftiget i sofaen i mange timer. Til slut har jeg kun at sige, at vi kan håbe på at det kommende Mechassault 2 bliver en lige så stor succes!
Fakta
MechAssault

MechAssault

Platformnone
UdviklerDay1 Studios / Microsoft Game Studios
Udgiver-
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI:
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:8.2
Grafik:7.8
Online:8.4
Holdbarhed:8.0
Overall 8.3
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.