Mafia II - Jimmys Vendetta

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 16. september 2010 - kl. 22:45
Del denne artikel:
8 0

Er du allerede blevet færdig med Mafia II, og er du sulten efter mere? Så er den første udvidelsespakke, Jimmy’s Vendetta, det du har ventet på. Her får du endda endnu mere action end tidligere.

Er du allerede blevet færdig med Mafia II, og er du sulten efter mere? Så er den første udvidelsespakke, Jimmy’s Vendetta, det du har ventet på. Her får du endda endnu mere action end tidligere.

I Mafia II: Jimmy’s Vendetta tager man rollen som Jimmy, tidligere en fin fyr (hvis man spørger Jimmy selv), som mafiaen ringede til, når der skulle ryddes op i de mest beskidte affærer – nu er han derimod en noget indebrændt mand, fyldt med hævntørst efter at have siddet 15 år i fængsel, fordi personer i mafiaen stak ham. Nu er han ude igen, og jeg behøver vel ikke at sige, at han nu vil have stillet sin hævntørst.


Udover dette er der stort set ingen historie i Jimmy’s Vendetta, og pakken hænger ikke historiemæssigt sammen med Mafia II. Pakken indeholder ganske enkelt 30 meget arkadepræget og enkeltstående missioner, som er placeret rundt omkring i byen via nogle ikoner. Selv om man kun kan se to eller tre missioner ad gangen, er spillet nu en smule mere åbent end selve Mafia II var, da man selv kan vælge, i hvilken rækkefølge, man vil tage missionerne.

Missionerne varierer ikke voldsomt meget, og rigtig meget af tiden går med at transportere sig fra den ene mission til den anden. En typisk mission kan være f.eks. at stjæle en bestemt bil (alt fra sportsvogne til militærlastbiler, tankbiler og rustvogne) og levere dem et bestemt sted, dræbe forskellige personer, slippe ud af bagholdsangreb, skyde en bar til pindebrænde og smadre tankbiler rundt omkring i byen, inden brændstoffet når frem til deres mål. Missionerne skal klares på tid, og man får point for headshots, for at strikke combos sammen og for at køre stærkt, lave powerslides og andet.


Efter endt mission bliver ens præstation vurderet på en række punkter alt efter, hvilken type mission, man har gennemført, og det munder ud i en overall score, som bliver postet på et online leaderboard, hvor man så kan sammenligne sig med ens venner og forsøge at gøre det bedre end dem. Gennemførte missioner kan til enhver tid tages igen, hvis man ønsker at forbedre sin score.

Missionerne udspiller sig rundt omkring i Empire Bay, og man bliver ledt ud til nye og spændende steder i byen, hvor man ikke har været tidligere. Jimmy’s Vendetta føles langt mere actionpræget end selve Mafia II, da der ikke er nogen lange mellemsekvenser, og fordi der ikke er nogen historie, spiller man mere frit uden rigtigt at tænke over konsekvenserne af det, man gør. Det eneste, der i virkeligheden tæller her, er at få gennemført ens mission mest effektivt, så man kan få den bedste score til leaderboardet.

Grafikken er den samme som i hovedspillet, det vil sige ganske flot og meget stemningsfuld. Missionerne i Jimmy’s Vendetta finder sted på alle tider af døgnet, så du får den smukke Empire Bay at se både dag og nat. Lydsiden er ligeledes den samme med fine lydeffekter og et meget tidstypisk og velsammensat soundtrack.


Et af problemerne med Mafia II var, at byen til tider føltes meget tom, og at der var ikke nok at lave i Empire Bay. Man kan så mene, at disse 30 missioner, som udgør Jimmy’s Vendetta, burde have været med i hovedspillet blot som små sidemissioner, man kunne vælge at tage, når man ville, mens man på den anden side kan argumentere for, at det ville have ødelagt den cinematiske mafiafortælling, som udviklerne hos 2K så tydeligt har stilet efter.

Men nu er missionerne altså blevet udgivet i Jimmy’s Vendetta-pakken, og har du mod på en tur mere i Empire Bay, så er denne downloadpakke løsningen. Missionerne er måske ikke de mest originale, og spillets lange transporttider og andre irritationsmomenter er der stadig, men du får 30 nye missioner, tre sværhedsgrader og online leaderbords, hvor du kan konkurrere mod dine venner – så skulle sulten hos Mafia II-fans være stillet lidt igen.

Mafia II – Jimmy’s Vendetta kan nu downloades fra Xbox Live Marketplace og koster 800 MSP (72 kr.).
Fakta
Mafia II - Jimmys Vendetta

Mafia II - Jimmys Vendetta

PlatformXbox 360
Udvikler2K Czech
Udgiver2K Games
Spillere1
Udgivelsesdato07-09-2010
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 18
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:7.0
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.