Lips

Anmeldt af: Morten Skou - 19. november 2008 - kl. 18:00
Del denne artikel:
39 0

Endelig er Microsofts karaoke-spil på vej i butikkerne. Vi har sunget os hæse for at teste det for jer.

Det er svært at fortælle om spillet Lips uden først at nævne Sonys Singstar til Playstation konsollerne, for der er ingen tvivl om, hvor Microsoft og udvikleren af spillet Inis har fået inspirationen til at lave Lips fra. Med det af vejen er tiden inde til at høre lidt om, hvad Lips egentlig har at byde på af gode ting og sager.


Det første som overraskede mig, da jeg satte Lips i maskinen var, at spillet rent faktisk er på dansk. Det er mig bekendt første gang, at et spil udgivet af Microsoft er blevet lokaliseret, og det er super rart at se, at de er begyndt at gå i den retning – hvilket uden tvivl vil give spillet en bedre chance imod konkurrentens produkt, der har været lokaliseret i mange år. En af de andre lækre ting ved Lips er selvfølgelig, at de to medfølgende mikrofoner er trådløse. De fungerer ganske fint og specielt det, at mikrofonerne blinker med samme farve, som den linie, man skal følge på skærmen, er helt suverænt. Det kunne dog have været rart, hvis der havde været en controller indbygget i dem, så man kunne slippe for at have en almindelig controller tilsluttet for at kunne spille Lips.

Selve spillet er super simpelt opbygget og dermed lige til at gå til. Der er to primære spiltyper, nemlig normal sang og jukebox. Normal sang giver dig mulighed for at synge sange, som du selv vælger, du kan endda lave forskellige afspilningslister og navngive dem, så de er nemmere at finde, når du senere får lyst til at synge sangene. Der er også mulighed for at give en bedømmelse af de enkelte sange, dette kan efterfølgende bruges til at opsætte et filter, så man eksempelvis kan nøjes med at synge de sange, man har vurderet til fire eller fem stjerner. Selve karaokedelen foregår ved, at teksten kører på skærmen, og man skal så forsøge at ramme det rigtige toneleje.

Hvis man lørdag aften skal holde en fest, kan man lade Lips være aftenens jukeboks. Jukebox er en spiltype, hvor sangene bliver tilfældigt valgt, og er der ingen, der har lyst til at synge, så spiller musikken og selvfølgelig musikvideoerne til de officielle Lipssange i baggrunden. I det øjeblik hvor gæsterne skulle få lyst til at synge, tager de bare en af de bevægelsesfølsomme mikrofoner og ryster den, og så er det ellers bare at gå i gang med at synge. Det er ikke nødvendigt at vente på, at næste sang går i gang. Mikrofonernes bevægelsesfølsomhed bliver også brugt til at udløse en slags ”starpower”, som gør, at man kan optjene stjerner i en kort periode, når man synger – det gælder naturligvis om at få så mange stjerner som muligt.


Uanset hvilken spillemode man spiller, får man points for, hvor godt man har gjort det. Så selvom der ikke er nogen risiko for, at man ikke kan gennemføre en sang – man kan nemlig ikke fejle - så er der alligevel rig mulighed for at konkurrere med andre om at synge bedst. Der er selvfølgelig både mulighed for at synge med hinanden i en duet eller imod hinanden i en dyst om, hvem der rammer tonerne bedst. I noget der virker om et forsøg på at fylde mere på spillet, er der inkluderet et par sociale minispil, blandt andet ”Tidsbombe” og ”Kys”. I tidsbombe skal man synge så godt, at et glas bliver fyldt op med vand. Dette vand skal man så efterfølgende bruge til at slukke lunten på bomben med. Kys handler om, at man skal få to personer til at kysse hinanden. Dette gøres ved, at man udfører ”starpower” på præcis de rigtige tidspunkter. Minispillene virker egentlig ret overflødige og fjerner fokusset fra det, som spillet handler om, nemlig at synge.

Nu er det jo ikke altid, at man har mulighed for at synge sammen med andre i samme rum, og selvom der heller ikke er mulighed for at synge live imod andre Lips-spillere over Xbox Live, er der alligevel en spillemode, der hedder ”Challenges”, hvor man kan udfordre folk fra sin venneliste. Det er dog lidt ærgerligt, at der ikke er mulighed for at synge imod tilfældige folk, og at man derfor er tvunget til at få alle sine venner til at købe spillet også.


Fra starten følger der 40 sange med Lips, som er fordelt ud over skandinaviske og internationale kunstnere. Der burde være noget for enhver smag, uanset om man er til Nirvana, Duffy eller Queen. Derudover lover Microsoft, at der løbende vil komme nye sange til spillet, som vil kunne hentes imod betaling over Xbox Live markedspladsen.

Kan man ikke vente på, at sine favoritsange udkommer til Lips, er det muligt at tilkoble eksempelvis en iPod og efterfølgende importere DRM-frie sange direkte over i spillet. Dette fungerer helt fantastisk, og man kan smide lige så mange sange ind, som man har harddiskplads til. Efter at man har importeret sangene, kan man selvfølgelig synge dem – dog med den ulempe, at teksten til sangen ikke kommer frem på skærmen. I stedet forsøger spillet efter sigende at høre, hvor tæt på den rigtige sang, du synger, og giver dig så points ud fra det. Lad os lige få slået fast med det samme, at de rygter, der har været om, at man ikke skulle kunne nynne eller brumme sig igennem spillet, ganske enkelt har vist sig ikke at være andet end rygter – det kan man nemlig uden problemer.

Når man nu har sunget sig hæs, kan det jo være meget sjovt at se, hvor mange sange, man egentlig har sunget. Dette kan man gøre via menupunktet ”Mit Lips”, hvor der er adgang til en oversigt, der viser, hvor mange sange man har sunget og hvor mange stjerner og medaljer, man har fået. Det er også her man kan sende udfordringer til sine venner, og der er ligeledes en top 10 liste over de sange, man har sunget mest.


Med Lips håber Microsoft naturligvis på at kunne nå ud til et mere bredt publikum af såkaldte ”casual gamere”. Det er klart at netop denne genre i forvejen er meget populær i forbindelse med fester, nytårsaften og andre begivenheder, hvor man hygger sig sammen i større eller mindre grupper, men indtil der kommer langt mere indhold ud til spillet, er det ikke et spil, der vil komme til at gøre en forskel på det egentlige salg af konsoller.

Lips holder i det store hele, hvad det lover og vil uden tvivl skabe meget glæde rundt omkring i de danske hjem. Det er rart at se, at denne genre endelig er havnet på Xboxen og endnu bedre, at Microsoft selv står bag, da det uden tvivl vil betyde et større engagement fra deres side – hvilket forhåbentlig afspejler sig i en masse sange til download.

Derudover scorer de nogle billige points ved at have oversat spillet til dansk og endda have lokalt indhold med også. Man kunne godt have håbet på, at spillet havde haft nogle egentlige online features, specielt set i forhold til konkurrenten Singstar fra Sony - det får vi forhåbentlig i Lips 2.

Der er i skrivende stund ikke nogle sange at hente på markedspladsen, så hvad priserne på nye sange bliver, må vi vente med til de første bliver annonceret.
Fakta
Lips

Lips

PlatformXbox 360
UdvikleriNiS
UdgiverMicrosoft Game Studios
Spillere1-6
Udgivelsesdato21-11-2008
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12 Sex Stærkt sprog
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:8.5
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:8.5
Overall 8.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.