LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues

Anmeldt af: Dennis Haagensen - 10. december 2009 - kl. 21:12
Del denne artikel:
6 0

Eventyret om manden med pisken og den bløde hat fortsætter. Men har The Kingdom of the Crystal Skull rent faktisk nok nok indhold til at kunne bære sit helt eget spil?

Eventyret om manden med pisken og den bløde hat fortsætter. Men har The Kingdom of the Crystal Skull rent faktisk nok nok indhold til at kunne bære sit helt eget spil?

Så kom den uundgåelige efterfølger til LEGO Indiana Jones fra juni 2008. En efterfølger, som mange havde forventet, idét den fjerde film i rækken havde premiere i august 2008 og derfor ikke var en del af det originale spil. Spørgsmålet er nu om der rent faktisk er kød nok på den sidste film til at den kan få sit helt eget spil? Dertil må svaret være et rungende nej. Lucasarts og udvikleren Travellers Tales har selv indset at de ikke kan udgive et spil, baseret alene på den sidste film og har derfor inkluderet nyfortolkede udgaver af de oprindelige eventyr. De tre første film er dog præsenteret i en væsentlig kortere udgave end spillets hovedfokus, The Kingdom of the Crystal Skull.


For dem af jer, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med det LEGO-baserede koncept med filmlicenser, kommer her en kort oversigt. LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues præsenterer filmene om den heltemodige arkæolog i form af en kraftigt stiliseret genindspilning, med vægt på humor og med LEGO-figurer i hovedrollerne. Her er tale om et børnevenligt adventure-spil, men samtidig et underholdende tidsfordriv for os, der er lidt oppe i årene.

Spillet er opdelt i 6 hovedpunkter, hvoraf kun det ene er tilgængeligt fra starten. Den fjerde film er blevet delt op og indtræder nu som halvdelen af hovedpunkterne. De andre tre dele består af de tre foregående film. Endvidere er der gjort plads til 6 superbonus-baner og en byg-selv-funktion for dem, der ikke har fået nok af at klikke farvet plastic sammen. Hver hovedpunkt er opdelt i et antal baner, adskilt af præanimerede sekvenser, der forsøger at fortælle historien bag. Dette er dog, som i den første titel, meget svært og det kan være besværligt for dem, der ikke kender filmene, at forstå den dybere handling. Specielt fordi LEGO-konceptet kræver at handlingen genfortælles uden tekst eller tale. Men ikke desto mindre følger spillet filmenes handling ret fornuftigt.


Fordi den fjerde film har fået meget fokus er de tre første film blevet skåret kraftigt ned. Men her er ikke blot tale om genudgivelser af banerne fra etteren, men rent faktisk nyfortolkede scener og et større spillerum. Alle hovedpunkterne er opdelt i såkaldte hubs, der sammenkæder de filmiske scener med små bonusbaner. En stor del af spillet tilbringes da også på disse hubs, men her er masser at tage sig til. Du kan deltage i racerløb i de transportmidler du har låst op for, løse gåder for at tilføje endnu flere af de kendte karakterer til spillet og arbejde dig hen imod hubbets endelige mål: Et større byggeri, der giver adgang til de førnævnte superbonus-baner.

Indlevelsen i de fire film fejler absolut intet og fans af Indy-universet vil føle sig godt tilpas blandt de mange elskede figurer og scener. Desværre så virker det, som følge af det oprindelige LEGO Indiana Jones, som om de første film blot skal overståes. Det ville have klædt Lucasarts og Travellers Tales at udskyde udgivelsen af det første spil, indtil den fjerde film kunne have været tilføjet.

Travellers Tales har gjort det nærmest umulige at forbedre humoren fra både filmene og det oprindelige spil. Jeg sad gentagne gange og grinede højlydt af den komiske falden-på-halen-komik, som udspillede sig på skærmen. De ellers så klodsede(!) LEGO-figurer springer frem i fuldt firspring og bringer med tegn, fagter og ansigtsmimik smilene frem hos de fleste. Der er mange små detaljer i karakterernes animation, på trods af deres normalt begrænsede bevægelsesfrihed. Det er endvidere nemt at genkende selv de mest obskure personer ud fra deres plastiske alter ego.

Når de forskellige baner er spillet igennem i Story Mode, enten alene eller i Co-op, så har du muligheden for at genspille dem med figurer efter eget valg, for derved at få adgang til de ting som du ikke kunne nå i første gennemspilning. Det giver spillet ekstra værdi, idét historierne i sig selv nok ikke kan bære flere gennemspilninger. LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues emmer af nostalgi, selvom det primært er baseret på en nyere film og specielt superbonus-banerne er et kærkomment blik tilbage til dengang LEGO-klodser bare var firkantede eller skrå. Disse baner leder tankerne tilbage til en tid før der var noget, der hed Bionicle, Belville, Mindstorms eller Power Miners. Dengang, der rent faktisk skulle lidt fantasi til, før en brandbil lignede en brandbil. Nørj, hvor er jeg bare gammel…

Nå, men tilbage til selve spillets præsentation. LEGO-spillene har altid været kendt for at lægge sig tæt op af den virkelige verdens LEGO, både i farver og lyd. Spillet er farverigt og indlevende med helt den rigtige fornemmelse af plastic. Her er begrænset med fantastiske lyseffekter, ingen cellshading eller HDR-belysning, men det er heller ikke meningen. Her er tale om et simpelt spil, der lægger vægt på handling og følelse fremfor øjeguf. Dog kan man ikke lade være med at benoves over den sekvens, hvor gulvet er levende af hundredevis af edderkopper og man selv kæmper mod en boss, der er sammensat af de små kravlende plastic-kryb. Helt uden framedrops eller inputlag, spillet er bare bundstabilt, hele vejen igennem.


På lydsiden er der ikke meget at nævne. Musikken kender vi fra filmene og den er gengivet troværdigt og flot. Tale er der ikke meget af, hvis man ser bort fra de gutturale grynt og piv, der kommer fra figurerne under mellemsekvenserne. Men den lyd, der er tilstede, holder 100 procent. Lige fra smældet fra Indy’s pisk til den velkendte lyd af to LEGO-klodser, der rammer hinanden, er der lagt vægt på genkendelighed. Dog har spillet nogle småfejl på dette punkt. Som eksempel kan nævnes den bil, der efter kort tid fuldstændigt mistede sin motorlyd og nu kører rundt som var den fuldt elektrisk.

LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues har også andre fejl. Den største af alle er hyppige systemnedbrud. Spillet fryser simpelthen og den eneste udvej er en genstart. Efter kort tids undersøgelser på internettet har dette vist sig ikke at være et lokalt problem men rettere en fejl som Travellers Tales bør lægge kræfter i at udrydde. Det skal dog siges at jeg personligt ikke har oplevet det, efter jeg installerede spillet på Xboxens harddisk, hvilket kan anbefales, da det samtidig fører til betydeligt forkortede loading-tider.

Dette seneste (og sidste?) spil i serien om LEGO-Indy har lang levetid, hvis man går efter at samle alle relikvier, figurer og transportmidler. I løbet af spillet kan man endda låse op for diverse snydekoder, der gør det muligt at forbedre ens præstationer, uden at det gør ud over indsamlingen af achievements. Disse achievements drejer sig primært om gennemspilning af historierne, men der er også point at hente for dem, der vil gøre en ekstra indsats for at tilfredstille deres samlermani.


LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues er et spil, der fuldt ud kan måles sig med de andre LEGO-titler på markedet. Her er humor, nostalgi og platformbaseret action så det står efter. På trods af fejlene er spillet anbefalelsesværdigt til legebørn af alle aldre, men det skal dog nævnes at spillet virker en smule unødvendigt for folk, der allerede har erhvervet sig den første titel. Havde Travellers Tales dog bare ventet og givet os alle fire historier i fuld længde, i samme spil, så havde spillet været tæt på perfekt. De nye tiltag, såsom de førnævnte hubs, så vi gerne i en sammensmeltning af de to titler, men når det nu ikke kan være anderledes, så er dette spil absolut tiden værd. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med LEGO Indiana, så er her min varmeste anbefaling. Hvis du allerede ejer det første, så spørg dig selv hvor meget du savner at lege med LEGO, før du investerer.
Fakta
LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues

LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues

PlatformXbox 360
UdviklerTravellers Tales
UdgiverLucasarts
Spillere1-2
Udgivelsesdato20-11-2009
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 7
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:8.5
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:9.0
Overall 8.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.