IndyCar Series 2005

Anmeldt af: - 12. juli 2004 - kl. 17:04
Del denne artikel:
0 0

Gameplay

Det første der er at sige om IndyCar, er at bygget til at give en realistisk fornemmelse af at køre i racerbil.
I spilmenuen har du flere muligheder at vælge imellem. Der er quickrace, som vi kender fra så mange andre spil, altså hvis man har lyst til et hurtigt race, uden at skulle tænke på avancerede indstillinger i spillet.
Foruden det er der også at finde IndyCar Series, The Indianapolis 500, Multiplayer og Masterclass.
I IndyCar series, deltager man i hele turneringen fra start til slut. Der er mulighed for at vælge Driver, antal laps og hvor høj sværhedsgraden skal være. Det samme er ligeledes gældende i The Indianapolis 500, som eftersigende skulle være den største motorbegivenhed i verdenen.
Sværhedsgraden er høj, faktisk skræmmende høj til at starte med, især for folk som ikke er bekendt med genren.
Heldigvis er din CO-OP kører tilstede, og han skal nok plage livet af dig med gode råd om de andre formel 1 bilers tilstedeværelse!
Det kan blive temligt plagsomt at høre på i starten, men man vender sig til det.Første gang jeg fik spillet i hånden, lå jeg næsten konstant bagerst og brokkede mig over at det var umuligt at vinde, selvom jeg spillede på easy. Det er vigtigt at have tålmodighed med et spil som dette, da der er flere ting man skal lære for at få en ordentlig placering på banen. Dette er f.eks. at komme ind i et sving rigtigt, køre bag i modspillerne for at mindske vindmodstanden så ens hastighed øges, og at benytte slipstreamen rigtigt i de højre sværhedsgrader er især vigtigt, da der er flere ting at tænke på end at trykke på speederen.
Her skal du nemlig også tænke på dæktryk, hvor meget benzin du har tilbage, hvordan du kan spare det og hvordan pitstop fungerer. Alt hvad der har med taktisk planlægning at gøre. Den mindste slinger i valsen kan betyde alt for din placering og løbets resultat!

Det er teknisk
For at få bedre indblik i hvordan man skal køre, har man valgt at lave den spilmetode der kaldes Masterclass. Her kan du lære alt fra fundamental bil kontrol til avanceret racing.
Går man f.eks. ind ”Basic car control”, får man først fortalt en masse om hvordan løbet fungerer, hvordan man skifer gear manuelt og ellers alt andet om hvordan man ellers får sin kørsel optimal.
Senere hen kan du, hvis du har overskud til det, lære mere om rette benzinblanding, dæktryk, ventiltryk, hvordan vingerne på bilen skal sidde og meget mere.


Ai’en derimod er faktisk rigtigt god og udfordrende. De vil overhæle og køre fra dig, og benytte spillets regler og fysik, og det er set at de alligevel godt kan støde sammen med andre, hvor skylden i sammenstødet ikke ligger hos en selv. Det var en behagelig overraskelse for mig. Jeg oplevede at de 4 føre biler lå flere sekunder foran mig, og jeg regnede ikke med at løbe dem op. Til alt held gik noget galt deroppe. 2 biler var kørt ind i barrieren, en anden trillede rundt og den sidst lå på hovedet, og jeg smilede ondt da jeg passerede og kørte i mål som nr. 1.
Fartfornemmelsen er god.

Grafik
Grafikken er spillets andet store minus.
Spillet er simpelthen trist og kedeligt at se på, specielt fra første persons vinklen. Der er et mangel på detaljer, både på bilen, men også på omgivelserne. Som førnævnt, er banerne udelukket ovale, og det kan være svært at kende forskel på dem. En gennemsnitlig bane vil bestå af en masse tilskuere på podierne, noget indhegning, et par lygtepæle og måske et fly der letter af og til. Gnister som opstår ved sammenstød er også alt for simple og kunne næsten være udeladt fra spillet. Dækrøgen derimod er med til at pifte lidt stemning i spillet.
Spørgsmålet er om udviklerne har valgt noget simpel grafik til fordel for en stabil framerate.
Spillet kører i hvert fald flydende med max antal biler på banen (25).


Lyd
Lyden er et af de gode punkter ved spillet. Motorlyden af formel 1 på flere tusinde omdrejninger er simpelthen forbløffende, og lyder stort set som på fjernsyn. Gearskiftet er også godt gengivet.
Soundtracket er det samme som kører igen og igen, og selvom det er udmærket til at starte med, bliver man efterhånden træt af at høre på det. Heldigvis kan det slås fra, eller skrues ned, så man kan koncentrere sig om motorlyde og spillet.
Custom soundtrack er desværre ikke tilgængeligt.


Xbox live
Der er ikke så meget at sige om live.
Live delen består nemlig også kun af ovale baner som kan spilles af op til 12 spillere af gangen.
Man skal ikke forvente nogen speciellt live muligheder, men alle dem vi er vant til er tilgængelige såsom optimatch, quickrace, leaderboards og resten vi kender.
Spillet kører også fint på live, det kan der ikke lægges en finger på

Overall
Der er gjort meget ud af spillet, desværre mangler der bare noget.
Codemasters har lavet en god simulator og sørget for man kommer til at lære spillet ned til mindste detalje. Det er bare ikke sjovt med udelukkede ovale baner og den tamme grafik.
Folk som har købt og nydt Colin McRae Rally og Toca Race Driver 2, og tænker på at købe IndyCar Series 2005, bør prøve spillet først.
Spillet efterlader en bitter smag i munden, som ikke er til formel 1. Dem der til gengæld kan lide at køre i IndyCar biler, og godt kunne tænke sig et realistisk spil med dem, skulle alligevel tage og kigge nærmere på titlen.
Fakta
IndyCar Series 2005

IndyCar Series 2005

Platformnone
UdviklerCodemasters
Udgiver-
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI:
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:7.4
Grafik:5.0
Online:6.4
Holdbarhed:3.3
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.