Guitar Hero: Metallica

Anmeldt af: Morten Skou - 29. april 2009 - kl. 22:32
Del denne artikel:
20 0

Endnu en udgave af Guitar Hero er netop udkommet i USA, og indenfor kort tid udkommer det ligeledes i Europa.

Endnu en udgave af Guitar Hero er netop udkommet i USA, og indenfor kort tid udkommer det ligeledes i Europa. Fans af serien må efterhånden begynde at spørge sig selv om, hvor længe Activision har tænkt sig at fortsætte med at malke denne ellers så populære spilserie.

Det er nok de færreste, der i skrivende stund ikke har hørt om Guitar Hero eller lignende spil, og dermed ikke ved, hvad de går ud på. Men skulle du have boet under en sten de sidste par år, så er her en kort opsummering. De første par udgaver af Guitar Hero gav, som titlen antyder, spilleren mulighed for at fyre den af foran fjernsynet på en plastikspade som enten guitar eller bas. Fra og med Guitar Hero: World Tour blev det muligt ligeledes at spille på trommer eller synge. Spillet foregår på den måde, at man ud fra en liste over sange vælger, hvad man vil spille, og derefter skal man forsøge at ramme de rigtige knapper, imens tilsvarende farvede dimser kører ned over skærmen – det hele selvfølgelig imens nummeret, man har valgt at spille, bliver fyret ud i lokalet.


Selv om Metallica uden tvivl ville have nok materiale til at kunne fylde spillet op med egne numre, så er der alligevel over 20 andre kunstnere, der har fået et af deres numre med i setlisten. Drengene fra Metallica skulle eftersigende selv have været med til at vælge, hvilke kunstnere det skulle være, og har således valgt en række af dem, som de mener, har været med til at inspirere dem og deres musik. Der er et rimeligt bredt udvalg, blandt andet Queen, Alice in Chains, Lynyrd Skynyrd og Slayer. Derudover er der selvfølgelig Metallica’s egne numre, som virker til at være fint fordelt imellem deres lidt stille numre og dem, hvor de virkelig rocker og ruller.

Ligesom i Guitar Hero: World Tour er der i Guitar Hero Metallica mulighed for, at man kan spille op til fire personer i et band, dette kan gøres både over Xbox Live såvel som lokalt. Selv om dem, der spiller sammen i et band, ikke nødvendigvis er på samme niveau, så betyder det ikke så meget, da sværhedsgraden, som der i øvrigt er fem forskellige af, kan indstilles individuelt for hver spiller.


Onlinedelen af spillet byder - udover den allerede nævnte bandmulighed - på en lang række muligheder for at spille med og imod andre. For at nævne et par stykker, så er der PRO Face-off hvor man spiller en hel sang imod en anden person, Face-Off hvor man skiftes til at spille en del af sangen, og selvfølgelig ”band vs. band”, hvor man skal forsøge at få en bedre score end et konkurrerende band.

Spillet har også en ekstra sværhedsgrad, nemlig Expert+. Denne sværhedsgrad er kun mulig at spille på trommerne, og forskellen på expert og expert+ er, at der spilles på to stortrommer – dette giver anledning til, at man kan slutte to pedaler til sit trommesæt, men det er dog også muligt at forsøge sig med en enkelt, selv om muligheden for succes nok ligger et ret lille sted.


Mange sidder måske og undrer sig over, at Activision ikke bare lavede en ”Metallica Greatest” pakke med nyt indhold i stedet for at lave et dedikeret spil, endda til fuld pris. Når man først har haft spillet i konsollen, er der dog ingen tvivl om, hvorfor en fuld udgivelse var nødvendig. Spillet er spækket til randen med ekstra materiale, som blandt andet viser, hvordan de har lavet motion capture til spillet samt en masse optagelser fra deres live koncerter. I forbindelse med hver sang er der også mulighed for at se teksten og ikke mindst ”metallifacts”, hvor man kan få en masse sjove facts om de forskellige numre.

Som dansker kan man ikke undgå at spærre øjnene lidt op, når man ret ofte ser dannebrog repræsenteret forskellige steder i spillet. Det store spørgsmål er jo så bare, hvorfor vi igen skal vente så lang tid på at få spillet i forhold til USA.


Har man tidligere investeret i Metallicas Death Magnetic indhold til Guitar Hero, så er det også muligt at spille sangene fra dette i Guitar Hero: Metallica. Desværre er der ingen mulighed for at spille sangene fra Guitar Hero Metallica i Guitar Hero: World Tour, så man må beslutte sig for, hvad man vil spille, inden man sætter disken i.

For fans vil Guitar Hero: Metallica uden tvivl være et spil, som bare skal ejes, men som det jo er tilfældet med musik, så er der tale om smag og behag, som kun kan afgøres af den enkelte. Der er dog ingen tvivl om, at spillet byder på et meget bredt spektrum af sange – selvfølgelig mest domineret af Metallicas.
Fakta
Guitar Hero: Metallica

Guitar Hero: Metallica

PlatformXbox 360
UdviklerRedOctane
UdgiverActivision
Spillere8
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:8.0
Holdbarhed:7.5
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.