Guitar Hero: Aerosmith

Anmeldt af: Carsten Odgaard - 16. juli 2008 - kl. 11:08
Del denne artikel:
12 0

Guitar Hero har på kort tid forvandlet sig fra at være et par ganske succesfulde spil til at være en decideret franchise. Denne gang er spillet dedikeret til de gamle rockere fra Aerosmith.

Guitar Hero har på kort tid forvandlet sig fra at være et par ganske succesfulde spil til at være en decideret franchise. På godt og vel et år er serien eksploderet, og vi har således kunnet opleve ikke bare Guitar Hero 2, men også 3, Guitar Hero DS og nu: Guitar Hero Aerosmith. Hvor de andre i serien præsenterer mange forskellige bands under Guitar Hero-navnet, er dette, det seneste i serien, dedikeret til et enkelt rockband, nemlig Aerosmith.

Spil rock med The Toxic Twins
Og det er som sådan et godt valg. Aerosmith er et millionsælgende, legendarisk rockband, der har en meget bred appel. Hvor bandet op igennem halvfjerdserne markerede sig med en beskidt bluesbaseret rock, der velsagtens kunne lyde som en amerikaniseret udgave af Rolling Stones, trådte de, efter en tiltrængt afvænningskur til de herrer Joe Perry og Steven Tyler (det er ikke for ingenting at de i en periode gik under navnet The Toxix Twins), frem som et mere mainstream, melodiorienteret stadionrockband, der producerede hit på hit. Med benene dybt placeret i både den beskidte bluesrock og den mere melodiøse rock med hang til den gode melodi og powerballader, der kan få selv den hårdeste rocker til at få våde øjenkroge, så burde der være materiale til at tilfredsstille en stor del af Guitar Hero’s fans.

Det er ikke første gang Aerosmith spiller hovedrollen i et computerspil. Bandet har tidligere lagt navn til et spil, hvor det galt om at føre bandet til toppen af hitlisterne. Det er som sådan også det det gælder om i denne udgave af Guitar Hero. Med indlagte interviews med bandet præsenteres Aerosmiths historie. Og det er denne historie, fra de første koncerter i små klubber, til de største koncerter på stadions, man føres igennem i spillet.

En brugt bil på nye plader
Der er overhovedet ikke ændret på gameplayet i forhold til Guitar Hero 3. Og det er både godt og skidt. Guitar Heros vinderformular ligger i dets simple, men helt geniale og vanedannende gameplay. Gameplayet er dog ikke uden problemer: Inden for det seneste års tid er der nu sendt så mange Guitar Hero spil på markedet, at gameplayet efterhånden virker lidt for familiært, lidt for brugt og lidt for trægt. Man har med andre ord brugt mere tid på at sende nye spil på markedet, end man har brugt energi på også samtidig at udvikle serien. Og det er en skam. Guitar Hero Aerosmith føles derfor kriminelt meget som Guitar Hero 3. Så meget endda, at man må stille spørgsmålstegn ved spillets berettigelse. Ikke bare gameplayet, men også spillets figurer, den grafiske stil, menuerne, træningsdelen, Xbox Live multiplayer- og co-op-delen og så videre, er akkurat det samme. For en nærmere beskrivelse af disse funktioner henvises derfor til vores anmeldelse af Guitar Hero 3.

Det store spørgsmål er derfor: Tilbyder Guitar Hero Aerosmith nok nyt materiale til at det rent faktisk berettiger til separat udgivelse til fuld pris - eller burde dette spil måske i stedet være udgivet som download på Xbox Live Marketplace?

Fra bodega til stadion
Lad os derfor se nærmere på indholdet. Som i de andre Guitar Hero spil starter man i de små klubber. Inden du får lov til at spille til Joe Perrys riffs skal man dog i hvert sæt spille to ”opvarmningsnumre” med andre bands. Hvis du klarer sangene med disse bands bliver hovednavnet herefter kaldt frem på scenen. Og sådan arbejder du dig fremad og opad i rockhierarkiet, på vej mod rockstjernerne og de store scener.

Det er dog noget nemmere at nå de store scener i dette spil, som er markant lettere at gennemføre end de andre spil i serien. Det skyldes til dels selve bandvalget: Aerosmiths sange og Perrys soloer er nu engang ikke så komplicerede, sådan rent teknisk. Og så skyldes det nok også netop det tidligere nævnte: At der ikke er ændret en tøddel ved gameplaydelen. For øvede Guitar Hero-spillere burde det derfor være en nem sag at spille sig igennem. Og holdbarheden er derfor naturligvis heller ikke så lang.

Guitar Hero Aerosmith indeholder over 40 sange – hvilket altså stadig er en del færre end i Guitar Hero 2 og 3. Af disse cirka 40 sange udgøres omkring 25 af Aerosmith sange. Så selvom spillet er opkaldt efter det amerikanske rockband skal man altså ikke tro, at spillet kun indeholder deres sange. Det er decideret misvisende, specielt taget i betragtning af, at kun omkring halvdelen af spillets sange altså stammer fra Aerosmith.

Greatest Hits?
Sangudvalget strækker sig fra helt tidlige Aerosmith-kompositioner fra starten af halvfjerdserne til helt nye, så på den måde repræsenteres bandets karriere på en meget fin måde, sådan rent årstalsmæssigt. Selv sangudvalget kan dog diskuteres. For selvom vi selvfølgelig får de helt store klassikere, såsom Walk This Way, Sweet Emotion, Love In An Elevator, Dream On og bandets ultimative showafslutter, nemlig deres fremragende fortolkning af Train Kept A Rollin’, så mangler jeg alligevel mange sange. Og mest af alt: Oplagte guitarbaserede rocksange, som ville passe som fod i hose ind i dette spil. Fra bandets helt store comeback-plade, Pump, får vi kun Love In An Elevator. Men hvor er Young Lust og The Other Side? Numre som ellers ville være fantastiske Guitar Hero numre – hvad førstnævnte Pump-sang ikke kan siges at være. Og hvor er Magic Touch og Permanent Vacation fra pladen af samme navn? Jeg mangler også sange fra monsterhittet Eat the Rich, nemlig powerballaderne Crying og Amazing.

Men hvad så med spillets resterende sange? Ja, de cirka 15 sange som ikke er Aerosmiths består af et mærkeligt rodsammen af alt lige fra Stone Temple Pilots, The Cult til The Clash og Lenny Kravitz. Efter sigende har Aerosmith selv været med i udvælgelsen af disse bands og sange. Men jeg har helt ærlig talt svært ved at se sammenhængen mellem Stone Temple Pilots, The Clash og så Aerosmith.

I stedet for at inkludere mærkelige og malplacerede numre fra bands der er svære at se som relevante i en Aerosmith-sammenhæng, så skulle man i stedet have inkluderet originalversionerne af de covernumre Aerosmith i tidens løb har indspillet. Det kunne blandt andre være Otis Rush’ All Your Love, The Doors’ Love Me Two Times, eller Rufus Thomas’ Walkin the Dog. Eller man kunne inkludere andre bands Aerosmith-coversange, blandt andre Guns n’ Roses’ version af Mama Kin.
Noget helt utilgiveligt er også, at Walk This Way er blevet censuret. Aerosmiths ord er åbenbart for barske til vores stakkels ører. Det er bare ikke godt nok, og det ødelægger virkelig sangen, at enkelte ord er taget ud af sangen. Det er slet, slet ikke rock n’ roll-stil.

Der er altså meget i sanglisten, der kunne være bedre. Mangler og deciderede underlige beslutninger præger sætlisten, der derfor ikke kan betegnes som en Greatest Hits-liste. Hullerne vil heller ikke blive fyldt ud i fremtiden, da man har annonceret, at der ikke vil blive tilbudt nye sange til spillet via Xbox Live Marketplace. Ærgeligt.

Guitar Hero Aerosmith er det svageste spil i Guitar Hero-serien. Der tilføjes så lidt nyt til selve serien, at det føles som Guitar Hero 3,5, en opdatering og tilføjelse til det spil, vi allerede kender. Foruden Aerosmith og Run DMC, så indeholder spillet akkurat de samme figurer fra Guitar Hero 3 – ligesom også grafikken, menuerne, Xbox Live multiplayer-funktionerne og Co-Op mulighederne er tro kopier og gentagelser af Guitar Hero 3.

Vi har med andre ord at gøre med at spil, der snarere føles som noget der burde være sendt ud som download via Xbox Live Marketplace, end være udgivet som et separat spil til fuld pris. Så er det sagt.
Fakta
Guitar Hero: Aerosmith

Guitar Hero: Aerosmith

PlatformXbox 360
UdviklerNeversoft
UdgiverActivision
Spillere2
Udgivelsesdato27-06-2008
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:6.0
Grafik:7.0
Online:7.0
Holdbarhed:6.0
Overall 6.9
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.