Giana Sisters: Twisted Dreams

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 24. marts 2013 - kl. 12:22
Del denne artikel:
4 0

Hvis du er lidt op i alderen, vil du måske huske tilbage på Giana Sisters med et stort smil på læben – nu er der godt nyt fra søstrene. Læs vores anmeldelse af Giana Sisters: Twisted Dreams.

Det er faktisk lidt sjovt at tænke på, at The Great Giana Sisters, der udkom på bl.a. Amiga og Commodore 64 tilbage i henholdsvis 1988 og 1987, nu er blevet sit eget spil. Spillet var udviklet af de to tyskere Armin Gessert og Manfred Trenz og det var en skamløs kopi af Nintendos Super Mario Bros., og der gik da heller ikke længe, før Nintendo lagde sag an og fik sat en stopper for spillet, for det var nærmest tyveri ved højlys dag.


Spillet opnåede dog hurtigt kultstatus blandt Commodore folket, naturligvis fordi det var et godt spil, det var det Mario-spil ikke-Nintendo ejere kunne få – men også på grund af det helt fabelagtige soundtrack fra Chris Huelsbeck. Det kan lyde sært, at et spil kan opnå sådan en kultstatus til dels på grund af et soundtrack, men det er virkelig et af de fem bedste (ja, måske endda tre bedste) spil soundtracks nogensinde. Alle, der kan huske The Great Giana Sisters, vil huske dette soundtrack.

I juli sidste år dukkede Project Giana pludselig op på crowd-funding tjenesten Kickstarter og et nyt Giana Sisters projekt var født og resultatet er dette Giana Sisters: Twisted Dreams.

Vi starter lige med, at få ryddet alle tvivlsspørgsmål af vejen; Giana Sisters: Twisted Dreams er ikke en remake af den berømte klassiker (det ville Nintendo nok heller ikke bryde sig om). Det er sit eget spil, der har rødder i klassikeren – og er nok mere en efterfølger til Giana Sisters DS fra 2009, der ironisk nok udkom på Nintendo DS.

Giana Sisters: Twisted Dreams er altså et godt gammelt 2D platformspil, hvor man typisk bevæger sig fra venstre mod højre, mens man indsamler krystaller og hopper på hovedet af forskellige fjender. Der er dog lige et twist til dette klassiske gameplay i Twisted Dreams.


Man kan nemlig bevæge sig i to forskellige parallelle verdener, en glad, lys og eventyrlig verden samt en mørk og farveløs punk verden. Man kan skifte mellem disse to verdener når man ønsker det, eller når spillets udfordringer kræver det. Man skal nemlig indsamle tre forskellige typer af krystaller undervejs; blå, røde og gule. De gule kan indsamles i punk verdenen, de røde i eventyr verdenen og de blå kan indsamles i begge verdener. Desuden er visse platforme kun aktive i den ene af verdnerne, mens andre er aktive i den anden verden, elevatorer kører hver sin vej i hver sin verden og den slags, så man kommer til at skifte mellem de to verdener meget ofte, for at kunne gennemføre banerne.

Det ser ganske flot ud når man skifter mellem verdenerne; smukke blomster bliver til tornebuske, flotte broer bliver til ødelagte og faldefærdige broer, blå søer bliver til grøn gift, planter visner og nuttede runde fjender bliver til djævlelignende skabninger – og det hele foregår flydende ved et enkelt tryk på en knap på kontrolleren.

Spillet byder på fem forskellige spilmuligheder. Adventure er spillets hoveddel, hvor man kæmper sig igennem 23 (lidt for) lange levels og åbner op for dem, så de kan bruges i de fire andre spilmuligheder. I Score Attack optjener man points og man skal så forsøge at slå high scoren – man får points alt efter hvor hurtigt man indsamler krystallerne og man får desuden også point for at besejre fjenderne. I Time Attack gælder det udelukkende om at gennemføre banerne så hurtigt som muligt – glem alt om at indsamle krystaller.


Endelig er der Hardcore, som er hovedspillet, blot uden checkpoints, så dør man, er det tilbage til starten af banen – og banerne er lange, så det er måske 20-30 minutters gameplay man skal gentage. Hvis det skulle være for let for dig, så er der Über Hardcore, hvor man kun har ét liv til hele spillet – dør man, er det helt forfra. De to sidste er helt vanvittige, da sværhedsgraden i forvejen er ret høj og man kan let dø 35-40 gange i løbet af de lange levels, ja jeg var endda oppe over 100 gange i en bane, hvor der var en sekvens der gav mig store problemer. Så at skulle gennemføre én bane uden at dø lyder helt tosset, men at gennemføre spillet på ét enkelt liv, er helt vanvittigt.

Gameplayet i Giana Sisters: Twisted Dreams er solidt og fungerer rigtigt godt. Kombinationen af de to verdener giver nogle ret udfordrende sekvenser, hvor man faktisk skal tænke sig godt om, hvis man vil nå at have alle krystaller med hjem. Styringen er skarp og det hele virker poleret og flot.

Visuelt er Giana Sisters: Twisted Dreams et rigtigt flot spil, med farverige og detaljerede baggrunde og som nævnt tidligere, ser det flot ud, når man skifter mellem de to verdener. Grafikken kører flydende og der er ikke noget at sætte fingeren på, på den visuelle side.


Det er der egentlig heller ikke på lydsiden, hvor man faktisk får hele to soundtracks; en genindspilning af det originale soundtrack af manden bag det hele Chris Huelsbeck og en anden genindspilning, foretaget af det svenske heavy band Machinae Supremacy. Når man skifter mellem de to verdener, skifter musikken også, man kan dog vælge i menuen, om musikken skal skifte eller om man vil høre et af de to soundtracks hele tiden. Fin lille detalje.

Hvordan er tyske Black Forest Games så sluppet af sted med at lave et nyt Giana Sisters spil? Jo, det kan anskues på to forskellige måder. Kynikere vil nok mene, at hvis man fjernede logoet og Chris Huelsbecks musik, kunne det være et hvilket som helst klassisk 2D platformspil anno 2013 – og det er faktisk rigtigt nok.

Men hvis man kigger lidt under overfladen, er der flere referencer til originalen (i form af designet af f.eks. platforme og i level designs) og når glasuren i form af Chris Huelsbecks melodiske musik bliver smurt ud over spillet med rund hånd, så har vi faktisk et Giana Sisters spil, som det vil se ud, hvis det skulle fortolkes her i 2013.

Giana Sisters: Twisted Dreams gameplay

Om man vælger at anskue det på den ene eller den anden måde, kan egentlig være ligegyldigt, for Giana Sisters: Twisted Dreams er et underholdende og godt platformspil – og er det i virkeligheden ikke det, det hele drejer sig om?

Giana Sisters: Twisted Dreams – kan købes nu på Xbox Live Marketplace til 1200 MSP.
Fakta
Giana Sisters: Twisted Dreams

Giana Sisters: Twisted Dreams

PlatformXbox 360 Arcade
UdviklerBlack Forest Games
UdgiverbitComposer Games
Spillere1
Udgivelsesdato20-03-2013
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 7 Skærmmende
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Flot grafik, velfungerende gameplay, Huelsbecks soundtrack
Lidt for lange baner, sværhedsgraden stiger pludselig voldsomt
Gameplay:8.0
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.