Gears of War

Anmeldt af: Mikkel Vinther (vinterbird) - 7. november 2006 - kl. 18:05
Del denne artikel:
79 0

Epics stort anlagte action titel, Gears of War, er endelig klar, og vi har en stor funklende anmeldelse klar til jer.

Epics stort anlagte action titel, Gears of War, er endelig klar, og vi har en stor funklende anmeldelse klar til jer.

Gameplay
Gears of War starter i en mørk fængselscelle, hvor vi finder vores hovedperson Marcus Fenix. Han sidder fængslet for forræderi, men det varer ikke længe før han pludseligt bliver befriet af hans ven, Dom Santiago. Dom har planer om at befri Marcus, fordi hæren har brug for hans hjælp i den afgørende fase i krigen mod fjenden Locusts, som har hærget planeten Sera de sidste 14 år.Efter de to venner har kæmpet sig vej igennem fængslet, bliver Marcus inddraget i en mission, som skal sørge for, at menneskene kan vinde krigen og udrydde Locusts fra Sera for altid.

Gears of War er ikke et traditionelt ”run & gun” spil, men mere som Epic selv udtrykker det et ”stop & pop” spil. Dette udtryk er utroligt rammende for måden, hvorpå man spiller Gears of War, da man næppe kommer langt, hvis man blot kaster sig ud i ildkampene uden at tænke sig om – selv om det til tider kan være fristende. I stedet er det langt mere effektivt at søge skjul, så snart fjenderne dukker op på skærmen, for derefter at affyre velplacerede skudsalver imod dem.

For Locust er ikke bittesmå rumvæsner, der kan tages ned med et par enkelte skud. Det tager ofte ikke bare enkelte skud at få dem til at ramme gulvet men hele magasiner – og søger man ikke skjul, så bliver man relativt hurtigt selv fyldt op med bly.


Holdbarhed
Godt og vel 9 timer tager det før rulleteksterne løber hen over skærmen, og man har gennemført Gears of War på singleplayer. Det er ikke forfærdeligt meget, men hvis man føler sig modig, kan man gøre det til en langt hårdere oplevelse ved at skubbe sværhedsgraden en tak op og opleve nogle virkelig snu Locust fjender.

Når man har klaret singleplayer alene, kan man altid hive en ven med ind og spille co-op over enten Xbox Live eller splitscreen, og dette øger spillets levetid markant. Og hvis det ikke er nok, så kan man hoppe online og spille 4 mod 4 i tre forskellige spiltyper.

Multiplayerdelen er så afgjort det, der skal bære Gears of War efter man er færdig med spillets singleplayerdel, og den er ganske underholdende. Men man kunne godt ønske sig en længere singleplayerdel, da 9 timer ikke er meget i selskab med Marcus Fenix og drengene.

Overall
Gears of War er et actionspil af højeste kaliber. Der er action fra start til slut, og man keder sig aldrig, Epic har virkelig formået at levere en sand actionperle.

Når det er sagt, kan man ikke undgå at være skuffet over spillets manglende historie, den er ganske enkelt for tynd og mangelfuld. Heldigvis er det vores eneste kritikpunkt i spillet, og det er dette der forhindrer, at Gears of War går det sidste stykke op af karakterskalaen. Men lad dig ikke narre, Gears of War er uden tvivl et af de største spil til Xbox 360 i år.
Fakta
Gears of War

Gears of War

PlatformXbox 360
UdviklerEpic Games
UdgiverMicrosoft
Spillere1-8
Udgivelsesdato17-11-2006
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 18 Stærkt sprog Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.2
Grafik:10
Online:9.0
Holdbarhed:9.0
Overall 9.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.