Forza Motorsport 6 - NASCAR udvidelse

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 29. maj 2016 - kl. 20:32
Del denne artikel:
2 2

NASCAR kan lyde kedeligt i vores europæiske ører og det ved Turn 10 godt. Derfor er der meget mere end kørsel på ovale baner i denne NASCAR udvidelse til Forza Motorsport 6.

Her i Europa har vi lidt svært ved at se det fantastiske i 40 identiske biler, der i 300 runder kører til venstre på en oval bane – men i USA er NASCAR en af de mest populære motorsportsgrene overhovedet. Da Turn 10, som står bag Forza Motorsport 6, er fra USA, var det jo derfor oplagt for dem at lave en NASCAR udvidelse og det er hvad der netop er udkommet nu.



NASCAR er mest kendt for højhastighedsrace på en oval bane og det er ligesom det, som er med til at definere sporten. I denne udvidelse er der mere end at skulle dreje til venstre, da hjertet i udvidelsen er NASCAR World Tour hvor de amerikanske kæmpebiler kommer på tur rundt i verden og besøger europæiske baner som Monza, Spa, Brands Hatch og Top Gears testbane i en række forskellige løb – både mod andre NASCAR biler, men også mod andre racerbiler.

Foruden World Tour spilmuligheden, kan man også spille en række Showcase løb, som for eksempel Chevrolet Super Sport hvor man skal slå The Stig fra Top Gear eller hvis man ønsker den fulde NASCAR oplevelse, kan man køre 300 miles (200 runder) på den nye Miami Homestead bane i Miami Homestead 300. Endelig er der multiplayer, Leagues og Rivals, så der er en god portion timer gemt i denne udvidelse, hvis man altså er til NASCAR sporten.



Inkluderet er 24 NASCAR biler fra 2016 sæsonen og de kommer fra Ford, Chevrolet og Toyota. Bilerne er stort set ens, så det er ikke den mest spændende samling biler og de er alle tilgængelige lige fra starten, mens man låser op for nye mods til dem, efterhånden som man spiller. De 24 biler er også tilgængelige i Forzavista, hvor man kan gå helt tæt på dem, men igen, de er stort set alle ens, så har man gået på opdagelse i én af dem, har man set det hele.

NASCAR udvidelsen introducerer et par nye gameplay-mekanikker, nemlig pitstops og drafting – begge dele vigtige aspekter af NASCAR sporten. Pakken introducerer Quick Stop løb, hvor man skal i pit et forudbestemt antal gange, for at gennemføre løbet. Mens man er i pit’en, får man en grafik frem, som viser hvordan ens modkørere er placeret og hvordan ens egen placering påvirkes af pitstoppet. Denne pitstop feature skulle ikke være afgrænset til NASCAR udvidelsen, men nu også være tilgængelig i resten af spillet.



Drafting er en meget vigtig del af NASCAR. Drafting betyder, at man ligger i slipstrømmen fra bilen foran en, så man ligger i såkaldt ren luft og på den måde bliver suget fremad og på den måde kan opbygge momentum, så man kan overhale den forankørende. Man kan mærke på ens joypad, hvornår man kommer ind i slipstrømmen og så gælder det om at holde sig der – og på samme måde er der nu nogle pile på skærmen som fortæller, hvordan ens efterfølgere er placeret og hvor tæt de er på.

Gameplayet er altså blevet ændret en smule med denne NASCAR udvidelse. Pitstops tilfører en lag af strategi i form af beslutninger omkring hvornår man vil tage ens pitstops og drafting gør, at man spiller en smule anderledes og man har mere fokus på ens placeting på banen og på bilerne bag en end man havde tidligere. Der ud over skal man, specielt på de europæiske baner, tænke over at de tunge NASCAR biler er lidt af en udfordring med de mange retningsskift de banner byder på, mens de er overlegne når det går ligeud. Man kommer nemlig til at køre mod Ferrarier, McLarens og andre biler fra andre racedivisioner og de er noget mere agile end NASCAR bilerne.



Det bringer os videre til de få negative ting man kan sige om denne udvidelse. Det virker ærlig talt lidt fjollet, at man kører side om side med lækre Ferrarier i en stor og kluntet NASCAR bil – Turn 10 har formentlig gjort det fordi de har indset, at det nok kun er amerikanere som synes at 300 runder til venstre er underholdende, så de har forsøgt at komme ud til et bredere publikum ved at lade NASCAR bilerne tage på rejse rundt på alverdens racerbaner. Det er forståeligt, men realistisk er det bestemt ikke. En anden skuffelse, som desværre også var i Forza Motorsport 6, er motorlyden, der bestemt ikke lyder som om at den kommer fra en kæmpe 5,7 liters toptunet motor med 750 HK. Her kunne man godt have leveret et mere tungt og brutalt lydspor.

Forza Motorsport – NASCAR udvidelse indeholder omkring 8-9 timers spil i World Tour delen og dertil kan du lægge Showcase løb og multiplayer. Man skal selvfølgelig nok være fan af NASCAR sporten for at få det optimale ud af udvidelsen her og det vil da nok irritere de hardcore NASCAR fans, at mange af løbene foregår i Europa, så det er måske lidt som om, at denne udvidelse sætter sig mellem to stole.

Forza Motorsport 6 – NASCAR udvidelse koster 155 kr. på Xbox Games Store og kræver at man har Forza Motorsport 6 installeret på ens Xbox One.
Fakta
Forza Motorsport 6 - NASCAR udvidelse

Forza Motorsport 6 - NASCAR udvidelse

PlatformXbox One
UdviklerTurn 10
UdgiverMicrosoft Studios
Spillere1-24
Udgivelsesdato17-05-2016
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Velfungerende nye spilmekanikker, World Tour spilmuligheden gør udvidelsen mere bred
Den nye bane er noget tam, lydsiden er stadig skuffend
Gameplay:9.0
Grafik:8.5
Online:9.0
Holdbarhed:7.5
Overall 8.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.