F1 2016

Anmeldt af: Morten Skou - 31. oktober 2016 - kl. 19:56
Del denne artikel:
4 8

Codemasters er klar med årets udgivelse i deres populære F1 serie, der udgives under den officielle licens fra Formel 1.

Årets Formel 1 sæson er netop gået i gang med de par løb. Danske Kevin Magnussen sidder bag rattet i hans gule F1 racer fra Renault. Det betyder også, at det er tid til et gensyn med F1 spillet fra Codemasters, som igen i år byder på en heftig omgang racing oplevet fra første parket.

Spillet indeholder flere forskellige spiltyper, hvor de mest populære selvfølgelig er henholdsvis karrieredelen og så muligheden for at spille imod andre via online multiplayer over Xbox Live. For dem, som vil have den ultimative oplevelse, er der også mulighed for at prøve kræfter med en Pro-udgave af karrieren, og så er der selvfølgelig også mulighed for at dyste imod uret i time trials.
Karrieren starter med at man vælger, hvilket hold man gerne vil køre for, udfylder sit navn og vælger hvilken en af de to eksisterende kørere på det pågældende hold, man vil have som holdkammerat. Det, som adskiller holdene fra hinanden - udover at nogle biler selvfølgelig kører hurtigere og bedre end andre - er, at kravene til dig som kører er langt højere, hvis du eksempelvis vælger at køre for Mercedes eller Ferrari, end hvis du vælger at køre for Renault eller Manor.

En sæson i karrieren er selvfølgelig 21 forskellige løb, som alle starter med, at man skal køre de tre træningssessioner efterfulgt af kvalifikation og til sidst prøve at gøre det så godt som muligt i selve løbet. Der er mulighed for at vælge, hvor lang tid man vil bruge på de forskellige dele af en løbsweekend, men selv hvis man sætter dem til det minimale, kan det godt tage en del tid at gennemføre hele weekenden.

I træningen skal man prøve at gennemføre forskellige objektiver, som - alt efter hvor godt man klarer dem - resulterer i, at man opsamler point, som kan bruges til at investere i opgraderinger til bilen. Jeg synes egentlig, at objektiverne, som eksempelvis kan være, at man skal ramme svingene korrekt, passe godt på sine dæk eller lave en testkvalifikation, giver god mening, da man faktisk undervejs lærer, hvordan de forskellige baner køres bedst muligt.
Kvalifikationen kan tages på forskellige måder, eksempelvis hvor man kun skal køre en enkelt omgang, og så er der selvfølgelig også mulighed for at køre en fuld kvalifikation med alt hvad det medfører. Sidst men ikke mindst er der selve løbet. Her kan man igen vælge hvor mange omgange man vil køre, det mindste antal er dog fem. Tager man de lidt længere løb, er der mulighed for også at få afprøvet pit-strategier og finder ud af vigtigheden af at passe på sine dæk.

Har man mod på at prøve en endnu mere realistisk Formel 1 oplevelse, og er man god nok til at kunne køre bilen uden assists, med manuelt gear og med alle sværhedsgrader sat til det højeste, så er der en Pro Karrieredel. Der skal ikke være nogen tvivl om, at denne spiltype er forbeholdt for de absolut dygtigste - personligt nåede jeg aldrig at få gennemført et løb, for ikke at nævne de gange, hvor jeg har smadret bilen indenfor den første fjerdedel af banen.

Der er som tidligere nævnt også mulighed for at prøve kræfter imod andre rigtige kørere online via Xbox Live. Jeg synes egentlig, at det fungerer ganske udemærket, selvom oplevelsen i høj grad afhænger af, hvor i verden ens modstandere befinder sig - har man for dårlig forbindelse til hinanden, så kan man opleve, at bilerne hakker lidt i det og pludselig er et andet sted på banen, end den var et par sekunder før. Jeg synes dog ikke, at det har været så slemt, at det har ødelagt løbene for mig. Har man mod på en lidt mere fast onlineoplevelse, er der mulighed for at køre et helt championship online.
Helt generelt synes jeg, at spillet fungerer ret godt, og det er ligeledes rigtig underholdende. Der er dog stadig nogle småproblemer, blandt andet når man kører på de højere sværhedsgrader - fra medium og op - så er det som om, at der er en større tendens til, at de øvrige kørere bare kører dig af banen hele tiden. Det har kostet mig flere dårlige placeringer at modstanderne nærmest bare har kørt mig over, og det er en skam.
En anden ting, som jeg kæmpede en del med, var når det var regnvejr. Selvfølgelig skal bilerne være sværere at styre når det regner, men når man dårligt kan holde sig på vejen på trods af, at alle assists er slået til, så burde det i min optik måske være justeret lidt bedre.

Grafisk er F1 2016 virkelig flot. Der er igen i år uhyggeligt mange flotte detaljer på både bilerne og omgivelserne. Det eneste som halter lidt bagud, er når man befinder sig i sin lounge før og efter løbene, der er det som om, at det ikke helt kan følge med resten af spillet. Selvom spillet er flot, så oplevede jeg desværre noget screen tearing et par gange, altså hvor en del af skærmen hakker lidt, fordi den ikke bliver opdateret hurtigt nok - det er typisk i forbindelse med sving på banerne og faktisk også i mellemsekvenserne.

Nu vi er ved det grafiske indtryk, så synes jeg absolut også, at det er værd at bemærke, at det er muligt at køre med en lang række forskellige kameraindstillinger. Det betyder, at der er noget for enhver smag, og hvad enten man gerne vil se bilen bagfra, fra kørerens synsvinkel eller helt nede ved vejen, så er fartfornemmelsen helt super god.
Lydsiden er også ganske fin, der er nu ikke noget som at høre motoren fra en rå Formel 1 motor. Kommentarerne under løbene, som man som kører modtager over radioen er også ganske fine, dog synes jeg godt, at de kunne give noget mere mening. Det giver for eksempel ikke rigtigt mening, at de hele tiden snakker om at der IKKE kommer regn, hvis der ikke kommer regn. Man har dog også en mulighed for at svare tilbage og bede ingeniøren om at være stille.

Hvis man er fan af Formel 1, så er holdbarheden på F1 2016 ganske lang, ikke mindst hvis man vælger at køre fulde weekender. Hvis man kaster lang nok tid efter spillet til, at man bliver virkelig god, så er der endnu mere at hente i Pro-delen af karrieren.

Generelt har jeg været rigtig godt underholdt af 2016-udgaven af F1 fra Codemasters. Spillet byder ikke på de helt vilde nyheder, hvis man altså ikke vil prøve kræfter med Pro karrieren, men det er jo også begrænset, hvor meget de kan lave af fornyelser på et spil, der i forvejen er så omfattende som det er tilfældet. Det eneste, som jeg rent faktisk savner fra et af de tidligere spil, er muligheden for at køre i co-op sammen med en kammerat på samme hold.
Fakta
F1 2016

F1 2016

PlatformXbox One
UdviklerCodemasters
UdgiverCodemasters
Spillere2-22
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Fedt gameplay, flot grafik, super sjovt i multiplayer.
AI'en kører en af alt for ofte på de højere sværhedsgrader.
Gameplay:8.0
Grafik:8.5
Online:8.0
Holdbarhed:8.0
Overall 8.5
Log ind og stem
8
Der er 8 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.