Eternal Sonata

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot (Gamemakerman) - 12. november 2007 - kl. 23:40
Del denne artikel:
6 0

Den kendte komponist Frédéric François Chopin er død for mere end 150 år siden, men hans musik lever endnu. Namco Bandai har lavet en episk fortælling om Chopins drømme.

Den 17. oktober 1849 ligger den kendte komponist Frédéric François Chopin for døden i sit hjem i Paris. En af musikverdenens mest anerkendte personligheder passerer langsomt ind i det ukendte, men over 150 år senere er Chopin endnu ikke glemt. Tri-Crescendo har i samarbejde med Namco Bandai lavet en episk fortælling om Chopins endelige kamp på sit dødsleje.

Kan drømme være virkelige?
Eternal Sonata udspiller sig i de få timer, før Chopin dør. Chopin drømte om en verden, hvor mennesker som er uhelbredeligt syge, kunne bruge magi - på bekostning af at de døde før andre. Selvom historien lyder som om, at den kun handler om Chopin, så er det overraskende nok ikke ham spillet fokuserer på.
Spillets primære fortælling kredser om en 12 år gammel pige ved navn Polka, som er et minde om Chopins afdøde søster. Chopins søster døde 12 år gammel af tuberkulose. Polka kan kaste magi, og i henhold til Chopins tanker, så betyder det, at hun vil dø i en ung alder. Polkas kamp for at finde sin skæbne er en fortælling, som kun de færreste spil kan matche.

Vi får fortalt en historie som på ydersiden virker som en normal ”det gode imod det onde” kamp, men uden man forventer det, så skifter historien fokus og karakter på en uforudset måde. Historien er så absolut spillets bedste force og skal opleves.

Lys & Mørke
Udover den utroligt gode historie, så byder spillet også på et ganske solidt gameplay i form af et tur-baseret kampsystem, hvor tre “gode” kan kæmpe mod tre “onde” ad gangen. Hver person/monster har så et bestemt antal sekunder til at lave sine angreb; det antal sekunder bliver mindre nu længere du kommer ind i spillet, hvilket gør at kampene mod slutningen af spillet har noget mere tempo på.

Når man så skal angribe, styrer man en person, og så kan man vælge at bruge enten almindelige slag eller specialangreb. Nu længere man kommer ind i spillet, vil ens hold få nye muligheder med specialangreb og andre bonuser. Man kan også lade sine almindelige slag op, og så lave et endnu stærkere specialangreb end før. Disse specialangreb kan kædes sammen senere i spillet, for endnu stærkere taktiske angreb.
Ens specialangreb kommer i to variationer: Et til mørke og et til lys. Står ens person på et mørkt sted, kan man kun kaste det mørke angreb - og omvendt med det lyse. Når det så er fjendens tur, skal man forsvare sig ved, at trykke på forsvarsknappen, hvilket kun virker på et bestemt tidspunkt under fjendens angreb.

Systemet er rigtig godt, og holder spilleren aktiv under kampscenerne. Desværre er hele Eternal Sonata bare for nemt til, at man egentligt får den store udfordring. Man får dog mulighed for at spille spillet igennem igen med sværere fjender.

En musikalsk oplevelse
Der er i alt otte kapitler, som man skal igennem, og hvert kapitel er navngivet efter musikstykker, Chopin har skrevet. Disse stykker indeholder hver især en beskrivelse af sig selv og informationer om Chopin. Desværre, så kommer disse segmenter midt i historien, så de tager spilleren lidt for meget væk fra spillet.

Meget i Eternal Sonatas verden er navngivet efter musikalske ting. Du vil støde på personer med navne såsom Tuba, Jazz og Salsa, for at nævne et par eksempler. Man vil også støder på ting såsom harper, klaverer og andre instrumenter, i spillets verdner. Det er et frisk pust i oplevelsen og følger perfekt ideen om, at du er i Chopins drømmeverden.

Desværre er spillet noget kort; det tager kun 15-20 timer om at tage selve hovedhistorien. Der er dog to slutninger og en del sidemissioner, dog skal man spille spillet igennem to gange for, at se det meste af disse ting. Der er selvfølgeligt Achievements i spillet, men de er desværre latterligt dårligt lavet, da alle sammen er hemmelige, så du ikke har nogen ide om, hvad du mangler.
Smukt billede, smukkere lyd
Eternal Sonata ligner intet du har set før. Den utroligt gennemførte visuelle stil er en artistisk pragtpræsentation. Den store variation i banernes og personernes design gør spillet mere spændende at udforske.

Det tekniske er også helt i orden, da der ikke er nogen form for slowdowns at finde i spillet, og der er virkeligt få fejl at spotte i grafikken. Spillet ligner nærmest en tegnefilm til tider, og det er virkeligt et spil, som er noget for sig selv på det punkt.

Lydsiden fejler bestemt heller ikke noget, da stemmeskuespillet virkelig af leveret af folk, som kan deres kram. Man ville sikkert kunne høre et par stykker, som har været med i andre spil, men deres præsentation er virkelig noget for sig selv.

Der hvor spillet for alvor gør alt andet til skamme er på musikkenområdet. Musikken er bare gennemført og helt passende til spillets forskellige sektioner. Der er originale stykker fra Chopin, og alle stykkerne kan høres så mange gange man vil, så snart man har hørt dem en gang. Virkelig en god feature.
Mere end blot solidt
Har man savnet et Japansk rollespil til Xbox 360 er der virkeligt ingen vej udenom Eternal Sonata, da historien er en af de mest originale, vi har set i lang tid, og selve spillets præsentation er virkelig i topklasse. Spillets problemer er få, men desværre ret store når de endeligt er at finde. Den noget korte oplevelse, det alt for lette gameplay og de meget dårligt placerede sekvenser om Chopin, holder spillet noget tilbage i sidste ende.

Til trods for disse problemer er der stadig tale om et af de bedste spil i genren til Xbox 360.
Fakta
Eternal Sonata

Eternal Sonata

PlatformXbox 360
UdviklerTri-Crescendo
UdgiverAtari
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.0
Grafik:9.5
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.