Disney Infinity 3.0

Anmeldt af: Morten Skou - 21. september 2015 - kl. 23:34
Del denne artikel:
1 4

Det er lige under et år siden, at vi sidst stiftede bekendtskab med Disney Infinity, dengang var det blandt andet Marvel Super Heroes, som var i fokus. Nu er Disney klar med den tredje udgave af deres store satsning, som denne gang har fokus på Star Wars.

Ligesom det har været tilfældet med både det første Disney Infinity og Disney Infinity 2.0, udkommer denne nye udgave i en startpakke, som indeholder en Disney Infinity-base til at sætte figurerne på, to figurer og en Play Set-brik. De to figurer som følger med er Anakin Skywalker og Ahsoka Tano, og med mindre man vælger at tilkøbe ekstra figurer, så er det altså disse to figurer, man skal kæmpe sig vej igennem historiedelen af spillet med. Det er indholdet af denne startpakke, som vi anmelder her.

Disney Infinity 3.0

Med Disney Infinity prøver Disney selvfølgelig at kæmpe om de samme markedsandele, som de konkurrerende titler Skylanders og snart LEGO Dimensions kæmper om. Konceptet er da også det samme, som vi har set i Skylanders, nemlig at man får en blanding af fysiske figurer, som man kan sætte op på Disney Infinity-basen, og så kommer de straks til syne i digitale versioner inde i spillet. Undervejs kan der være behov for at skifte figurerne ud med andre figurer, eksempelvis hvis man dør og ikke gør brug af muligheden for at gå tilbage til sidste checkpoint. Andre karakterer kan også være nødvendige, hvis man vil låse op for bestemte områder, som kræver specielle karakterer - eller hvis man bare får lyst til at spille som en af de mange andre karakterer.

Udover at man altså kan tilkøbe nye figurer, så er der også mulighed for at tilkøbe såkaldte "power discs", som giver din karakter forskellige færdigheder og fordele når man ligger dem på Disney Infinity-basen under den figur som man vil kæde power disken sammen med.

For at starte med historiedelen, så foregår den et sted imellem historierne fra tegneserien Star Wars: The Clone Wars og Star Wars saga - altså imellem Star Wars episode 2 og 3. Man bliver kastet ud i det spændende univers, hvor man er oppe imod den onde Dark Maul - fyren der er helt rød i ansigtet og har et specielt lyssværd - og hans håndlangere. Man møder også mange af de andre kendte karakterer fra Star Wars, som eksempelvis Obiwan Kenobi, Yoda, Jabba the Hutt og ikke mindst den lidt specielle Jar Jar Binks. Historien, som følger med i startpakken, har undertitlen Twilight of the Republic og er den første af flere historier til Disney Infinity 3.0, som foregår i Star Wars universet.

Efterhånden som man bevæger sig igennem historien, så er der rig mulighed for, i bedste hack 'n slash stil, at nedkæmpe et utal af fjender med sit lyssværd, flyve i rumskibe imens man prøver at skyde fjender ned og prøve at flyve hurtigt i en Podracer.

Spillet holder samme stil som det, vi har set i de tidligere Disney Infinity, nemlig at der er en hoved-historiedel, som man kan vælge at gå målrettet efter at gennemføre. Derudover er der mulighed for at presse en masse ekstra underholdning ud af spillet, ved at spille de mange sidemissioner og ikke mindst de små minispil, som låser op for forskellige belønninger, som du senere kan bruge i din Toy Box. Efterhånden som man kæmper sig vej igennem historien, så får man også mulighed for at forbedre sine evner på forskellige områder, eksempelvis kan ens angreb blive kraftigere, og mange andre ting. Der er endvidere mulighed for også at låse op for forskellige kombinations-angreb, som udføres ved at trykke på knapperne på den rigtige måde.
Selvom jeg faktisk rigtig godt har kunnet lide de fleste af de tidligere historier, som har været i Disney Infinity, så sad jeg alligevel tilbage med en lille følelse af skuffelse efter at have gennemført Twilight of the Republic-historien. Historien var ikke særlig fængende, og så var den alt for kort - jeg var igennem efter omkring 4-5 timer. Jeg må erkende, at jeg havde håbet på, at man - ligesom vi tidligere har set i LEGO Star Wars-spillene - fik mulighed for at gennemspille et eller flere af de kendte afsnit fra den rigtige Star Wars-historie og ikke bare noget mellemliggende.

En stor del af min gennemspilning foregik i co-op, hvor man kan spille to personer sammen i vertikal splitscreen, hvilket i mine øjne ikke ligefrem er den mest optimale måde at dele skærmen op på. Når man først har vænnet sig til de til tider lidt specielle kameravinkler, så fungerede det faktisk nogenlunde - men horizontal splitscreen, altså hvor man spiller øverst og nederst på skærmen, ville have været dejligt. Der er dog lige den ulempe, at man godt kan ramme hinanden i kampens hede, hvilket jeg synes var et irritationsmoment. Vælger man at spille over Xbox Live, er der mulighed for at spille op til 4 personer sammen.

Der gemmer sig også en række multiplayer minispil, hvor man kan dyste med op til 3 andre spillere. Desværre er denne del af spillet fejlbehæftet, så jeg oplevede gang på gang at spillet ganske enkelt gik ned, imens jeg forsøgte at finde modstandere. Dette lader til at være en kendt fejl, som vi må håbe på, at Disney får rettet inden længe. Et andet problem med denne multiplayer er, at der tilsyneladende ikke er særlig mange, der spiller det online, så det tager enormt lang tid at finde nogle at spille med, hvis det da i det hele taget lykkes. Det lykkedes mig dog at få prøvet dem, og når det virker så er det ganske underholdende, at spille de simple spil.
Den anden store del i Disney Infinity-spillene er den såkaldte Toy Box. Toy Box er en virtuel verden, hvor man rent faktisk kan bygge spil og baner selv eller bare hente nogle af de mange baner, som andre spillere over hele verden har lavet. Disney spæder også selv løbende til med nyt Toy Box indhold, og de har sågar en TV-kanal inde i spillet, som fortæller om nyheder i Toy Box og kommer med tips og tricks til, hvordan man får mest ud af det.

Har man i forvejen nogle af de tidligere figurer fra Disney Infinity-serien, kan man sætte dem op på Disney Infinity-basen, og så er det også muligt at anvende dem i Toy Box. Der er dog ikke mulighed for, at man kan bruge dem i de historier, som man kan få til Disney Infinity 3.0.

Værd at nævne er helt sikkert også, at spillet langt hen af vejen har dansk tale og tekst, i alle tilfælde i historiedelen. Det gælder nemlig ikke de mange baner, som man kan finde i Toy Box, som er på engelsk. Oversættelsen er egentlig nogenlunde, men jeg synes egentlig, at sproget er på et lidt for højt niveau, når man tænker på, at målgruppen for spillet er børn fra 7 år og op.

Grafisk holder spillet stilen fra tegnefilmene og er rigtig flot udført med mange detaljer rundt omkring. Alle de kendte karakterer er med, og jeg synes egentlig, at det spiller ganske fint. En enkelt negativ ting synes jeg dog, at der er, og det er nemlig en irriterende slow-motion effekt, som kommer hver gang man har slået den sidste fjende ihjel. Det ser meget godt ud første gang, men når man har set effekten 10 gange, så begynder det at blive lidt trivielt.

Lydsiden af spillet er grundlæggende ganske fin, og de danske stemmer er ligeledes gode. Der er dog nogle små problemer som går igen, det ene er, at dialogen ofte bliver overlappet af en anden dialog på en sådan måde, at den første dialog bliver afbrudt - det er lidt synd. Den anden ting er, at karaktererne hele tiden kommer med nogle standardkommentarer, som desværre går hen og bliver ret trivielle meget hurtigt. Ingen af tingene synes jeg dog er ødelæggende for spilleoplevelsen.
Når man skal snakke om holdbarheden af spillet, er der flere elementer, der skal tages højde for. Som sagt er selve historiedelen ikke så lang, til gengæld er der rig mulighed for at bruge flere timer på at gennemføre sidemissionerne og de mange udfordringer, som er rundt omkring på de forskellige planeter, som man kommer rundt på. Der gemmer sig også rigtig mange timer, hvis man godt kan lide at lege rundt i Toy Box-delen. Derudover kommer der løbende nye historier til spillet, som altså skal købes særskilt. Eksempelvis kommer næste Star Wars historie, Rise Against the Empire, den 2. oktober - prisen ligger i skrivende stund på cirka 299 kroner for en ny historie samt to figurer.

Som sagt har jeg altid godt kunne lide Disney Infinity-spillene, men jeg havde forventet mig lidt mere af denne tredje udgave. Jeg ville gerne have haft en dybere og ikke mindst længere historie, og allerhelst ville jeg have haft en historie, der matchede den man kender fra de rigtige Star Wars film, på samme måde som vi har set i en række LEGO spil.

Dermed ikke sagt, at Disney Infinity 3.0 er et dårligt spil, slet ikke. Jeg synes, at ideen er rigtig fed, og de mange kendte figurer, som Disney har i deres bagkatalog, gør det ikke mindre interessant. De uendelige muligheder, der er i Toy Box, og det at Disney producerer nyt indhold, som man kan spille gratis, synes jeg også er med til at gøre spillets værdi højere.

Jeg kan dog ikke lade være med at ærgre mig over, at hvis man skal sammenligne indholdet af dette startsæt med det første Disney Infinity, så fik man hele tre forskellige historier, tre figurer og rigtig mange timers underholdning - cirka 8 timer per play set, i den første Disney Infinity. I Disney Infinity 3.0 får man kun en enkelt historie og to karakterer med i sættet. Det må siges at være en uheldig retning det er gået med mængden af indhold.

Har man lyst til endnu mere spil efter at have gennemført den første Star Wars historie, er der også mulighed for at købe den anden historie, som er ude til Disney Infinity 3.0, nemlig "Inside out" - på dansk "Inderst inde". Denne historie er vi klar med en anmeldelse af inden for kort tid.

Det er som sagt også muligt at købe flere figurer til spillet. En enkelt figur koster lige nu 129 kroner, og der findes rigtig mange forskellige, som hver har deres forskellige udseende og færdigheder.
Fakta
Disney Infinity 3.0

Disney Infinity 3.0

PlatformXbox One
UdviklerAvalanche Software
UdgiverDisney Interactive Studios
Spillere1-4
Udgivelsesdato28-08-2015
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 7
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Masser af ting at tage sig til i Toy Box. Disney laver nyt gratis indhold.
Multiplayer i Toy Box er ustabil og går ned. Vertikal splitscreen er ikke optimalt. Kun en historie med i spillet.
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:5.5
Holdbarhed:8.5
Overall 8.0
Log ind og stem
4
Der er 4 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.