Dance Central 2

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 20. november 2011 - kl. 14:44
Del denne artikel:
1 0

Så er den gal igen. Vores mest urytmiske mand er igen blevet jaget ud foran Kinect sensoren og tvunget til at danse – men det gør ikke noget, så længe det er i selskab med Dance Central 2.

Dance Central var uden tvivl det bedste spil til lanceringen af Kinect sensoren og nu bygger efterfølgeren flot videre på originalen og forbedrer denne på stort set alle punkter. Gameplayet er næsten identisk med forgængeren, hvilket betyder at man skal efterligne de bevægelser ens danser på skærmen laver – og jo bedre man er til det, jo bedre bliver ens dans vurderet.


Dance Central 2 indeholder en lang række danserutiner og et utal af dansetrin og ved første øjekast, kan det godt virke lidt uoverskueligt. Heldigvis er spillet udstyret med en ganske habil træningsdel, hvor selv den mest uøvede spiller, stille og roligt bliver sat ind i spillets rutiner og danse. Man kan se dansetrin i slowmotion og i ”Break it down” delen og kan man øve en bestemt rutine om og om igen.

Nu kunne det måske lyde som hårdt arbejde og ikke ret meget sjov med al den træning og øvelse, men sandheden er, at det faktisk er rigtigt sjovt. Så snart man får færten af hvordan danserutinen skal udføres, får man i høj grad blod på tanden og man får bare lyst til at blive bedre og bedre. Det giver en stor tilfredshedsfølelse, at lave en nær perfekt danserutine og jeg er bestemt ingen dansemus, men efter kort tid i selskab med træningsdelen, følte jeg mig rimelig godt kørende.

Der er blevet plads til et par nye gamemodes i Dance Central 2 – og ikke mindst muligheden for at danse to på samme tid i multiplayer, hvilket virkelig er en mærkbar forbedring. Man kan danse enten sammen eller mod hinanden og spillet har en såkaldt ”drop in/drop out” feature, hvor spillere kan hoppe ind og ud af dansen når de vil. Det er den perfekte gamemode til en spilaften sammen med vennerne og har man plads nok foran Xboxen, så fungerer det, langt det meste af tiden, rigtigt godt. Der er desværre ingen online multiplayer gamemodes – det kunne ellers have været fedt, hvis man kunne have danset mod andre spillere fra hele verden.


I Dance Central 2, er der nu også en slags karrieredel, Crew Challenge, hvor man som en ung og lovende danser skal forsøge at optjene respekt blandt forskellige danse crews og er man god nok, åbnes der op for nyt musik, nye crews og nyt tøj til ens danser. Crew Challenge kan også spilles sammen med en ven og det er ganske underholdende og en sjov tilføjelse til et dansespil.

Dance Central 2 indeholder 44 numre fordelt over forskellige genrer tilbage fra 1980’erne og frem til 2010. Af kunstnere kan jeg nævne Lady Gaga, Usher, Rihanna, David Guetta, Daft Punk, Britney Spears, Donna Summer, Enrique Iglesias og pretty boy’en Justin Bieber. Soundtracket virker bedre end i forgængeren, da det er mere varieret og der burde være noget for stort set alle. For os lidt oppe i alderen, er det fedt at kunne få alvorlige forstrækninger til gamle hits som ”Venus” med Bananarama, ”Hot Stuff” med Donna Summer og ”What is Love” med Haddaway. Har man ikke nok i de 44 numre, kan man downloade nye numre fra Xbox Live Marketplace og alle de sange man måtte have downloadet til forgængeren, bliver automatisk tilføjet til ens bibliotek i Dance Central 2. Hvis man vil importere sangene fra Dance Central disken, kan det også lade sig gøre, men det koster 400 MSP.


Grafisk er Dance Central 2 rigtigt flot. Danserne er flot animeret og danserutinerne ser virkeligt fede ud og minder om noget man kunne se i en moderne musikvideo. De forskellige dansere er meget karismatiske og deres stil meget udpenslet, men det bliver ikke for meget, da det passer godt til spillets stil, som er smuk og sikker hele vejen igennem. Lydsiden er som man forventer det i et spil af denne type og den fungerer helt fint; om man så kan lide musikken, må jo være op til den enkeltes smag.

Det rigtigt fine ved Dance Central 2 er, at det er sjovt at spille sammen med nogle venner og et par kølige, men det er faktisk også sjovt at spille alene. Man kan kæmpe mod ens venner på online ranglisterne og man kan bare give den gas for nedrullede gardiner hvis man er lidt genert. Man skal ikke være nervøs for at kaste sig ud i spillet, da træningsdelen, specielt Break it Down featuren, nok skal få den mest danseforskrækkede til at vride hofterne – selv vores egen Morten Skou vil kunne blive en frækkert på dansegulvet efter at have været i kløerne på Dance Central 2.

Alle elsker at danse (vi er ikke alle lige gode til det) og Dance Central 2 er et spil for alle og det forbedrer den glimrende forgænger på stort set alle punkter og det kan være svært at se, hvordan man næsten kan lave et mere helstøbt dansespil end Dance Central 2. Det eneste man rigtigt savner og som man kan sætte fingeren på, er den manglende mulighed for at spille online med eller mod ens venner. På den anden side er et spil som dette sjovest at spille sammen med nogle venner i samme stue – og det er nu muligt. Spillet oser stadig af god stil og man skal være lavet af sten, hvis musikken, og de mange fede dansemoves, ikke kan få sat lidt gang i ens indre Travolta – på den gode måde altså. Ejer du en Kinect sensor, så bør du unden tvivl eje Dance Central 2.
Fakta
Dance Central 2

Dance Central 2

PlatformXbox 360
UdviklerHarmonix
UdgiverMicrosoft Studios
Spillere1-2
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12 Sex Stærkt sprog
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.5
Grafik:9.0
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.