Crimson Skies

Anmeldt af: Tobias Møller (Buktu) - 12. februar 2004 - kl. 18:24
Del denne artikel:
1 0

-

Flyv igennem luften, og skyd rivaliserende pirater ned. Flyv ned til den store AA-gun, og brug den til et ødelæggende formål, alt imens din med-pirat gør livet surt, for fjenderne, oppe i luften.

Gameplay
Vi befinder os i 1930’erne. I tiden lige efter den store krig. Lov-håndhæverne over hele verden er endnu ikke kommet helt til hægterne. Verden er derfor plaget af store bander, der kalder sig selv luft pirater. Zeppelinere, og opfindsomme fly præger luften overalt.
Dit navn er Nathan Zachary. Lederen af en bande kaldet Fortune Hunters. Aftenen før har været fyldt med druk, og kvinder. Og ikke mindst hasard gambling. Du vågner med slemme tømmermænd, som havde 200 elefanter gået hen over dit hoved mens du sov. Men det værste er ikke tømmermændene. Det er derimod den pistol der peger på dig. Pistolens ejer er manden du har gamblet med dagen i forvejen. Han har tydeligvis rippet dig for alt af værdi. Gambleren mener at han skal have dit fly. Dit elskede fly vad navn, Devastator. Han snupper nøglerne der ligger på sengebordet, og stikker af. Nathan skynder dig op af sengen, til lyden af dit fly der bliver startet. Det kører lige så stiller hen over startbanen. Du løber hen og griber fat i vingen, mens gambleren letter. Med besvær får du dig trukket op til cockpittet, og trækker i tyvens faldskærmssnor så hans faldskærm udløses.Du har nu fået dit fly tilbage.
Lidt efter møder du din med pirat, Betty. Hun har været ude, og skaffe et par tusind dollars. Samtidig kommer du i tanke om hvad der var sket aftenen før. Manden havde også gamblet sig til din Zeppeliner, The Pandora.
Efter en let kamp mod en rivaliserende bande, kaldet Cajuns, får du generobret din Zeppeliner. Nu har du bare et lille problem. Du mangler en ordentlig pilot til at flyve The Pandora. Nathan er god nok til en start, så du kan klare dig til Sea Haven, en lille by bygget omkring en vulkan. Her er din opgave at finde Big John, din tidligere pilot og få ham til at slutte sig til dig igen.

Du har fået en besked fra en professor ved navn Doc. Han beder dig komme ud til hans laboratorium hurtigst muligt. Han har haft indbrud. Men heldigvis for os ved han præcis hvad de var ude efter, og hvem det var.
De var ude efter planerne over en vejr maskine Doc har opfundet. Denne vejrmaskine kan lave alt vejr fra blidt regnvejr, til kraftfulde orkaner. Doc har kun udviklet maskinen i de godes tjeneste. Han ville bruge den til at gøre tør, og ufrugtbar jord i ørkner rundt om i verden, frugtbare og frodige. Han har først nu fundet et materiale der er velegnet til at bygge maskinen. Materialets navn er Aluminium.
Personen der står bag er en ond professor fra krigen. Navnet er Dr. Von Essen. Von Essen var Docs chef under krigen. De arbejdede for Tyskerne om at udvikle en vejr maskine, som den Doc nu har opfundet. Von Essen udviklede den kun med tanke på at bruge den som et våben. Von Essen er tilbage, og vil have fat i Docs planer over maskinen. Det er nu din opgave at forhindre, at Von Essens planet bliver ført ud i livet.
Crimson Skies er et rigtig godt spil, både i singleplayer delen, og multiplayer delen. Historien er god i singleplayer, og jeg har så godt som aldrig oplevet noget lag over Live. Men når man skal være flere så skal man sørge for at være over i hvert fald 2. Ellers bliver det, med de forholdsvist store baner, hurtigt ret kedeligt.
På easy er singleplayer meget nemt. Det faktum gør også spillet meget kort, da det ikke lige frem ligger op til at blive spillet igen. For hardcoregameren skal men regne med max 10-20 timers spil i singleplayer. Men det skal så også regnes med at spillet indeholder 4 forskellige sværhedsgrader, så den virkeligt bidte kan virkelig fået noget udfordring i de sværere grader.
Live-delen derimod er rigtig god. Der er kommet Downloadable Content til spillet (en ekstra bane og flyet Fury) som kan benyttes over Live. Som sagt er der nærmest ingen lag når man spiller over Live. Alt virker efter min bedste overbevisning som det skal. Dog kan det godt være lidt svært at finde nogen at spille imod, i de enkelte kategorier.
AI’en virker også fint. Har ikke oplevet nogen problemer med det. Din kollega, Betty, skyder også jævnligt fjendtlige fly ned, så det kan ikke virke bedre.

Styringen virker som den skal. De har gjort det muligt at lave specielle tricks, som en Immelman, altså et halvt loop, så man hurtigt kan vende om, og flyve den anden vej. Dette gør at man ud af til, på Live, eller hvis folk kigger på, kan virke mere prof end man egentlig er.
Grafik
Grafikken er super god. Ikke noget tilfælde at det her vundet adskillige priser for bedste grafik. Måden vandet er lavet på, når du skyder ved siden af, og rammer det. Det er rigtig godt lavet.
Menneskene i mellemsekvenserne virker også meget overbevisende. Til forskel fra mange andre spil, ligner det faktisk at det er dem der snakker, i det her spil. Bare måden de bevæger sig på er meget virkelighedstro.
Flyene er som alt andet i spillet også lavet godt. De er meget opfindsomme, og de ligner ikke noget man har set før. Bare farvevalget er næsten nok til at gøre dem specielle.
Det mest imponerende jeg har set i spillet, indtil videre, er faktisk måden Docs hår er lavet på. Det er det mest virkelighedstro hår jeg endnu har set i et spil.
Samtidig har jeg aldrig oplevet noget dyk i frameraten. Den ligger ret stabilt.

Lyd
Lyden er ikke det helt store. Musikken der kører i baggrunden er ok, men ikke noget man lægger mærke til på den måde. Det passer bare godt til spillet.
Lyden af skuddene, og missilerne er der ikke noget nyt ved. De lyder som de har gjort i mange spil før Crimson Skies.
Der er blevet gjort et godt stykke arbejde, når man kigger på Voice Acting. Skuespillerne har gjort det godt. Desuden er du aldrig i tvivl om hvem det er der snakker. Hver person er noget specielt. Doc har den typiske professor stemme med tysk accent, og Nathan har den mandige heltestemme, der næsten kan gå ind under betegnelsen kliché. En kliché i et sådant tilfælde er også helt fint. Man ville nok blive utilfreds hvis det var andet.

Xbox Live
For at uddybe mulighederne over Xbox Live, vil jeg fortælle lidt om hvilke kategorier der kan spilles. Der er selvfølgelig den normale ”Dogfight” og ”Team Dogfight” hvor det bare gælder om at skyde på alt der bevæger sig. Medmindre man er delt op i hold.
Ellers er der ”Keep away” og ”Team Keep Away”. Det går ud på at der er placeret en pakke et sted i banen som det så gælder om at få fat i, og så beholde i et vist stykke tid for at vinde.
Og så er der selvfølgelig også klassikeren, ”Flag Heist”. Få fat i fjendens flag og aflever det ved din base. Simpelt men sjovt.
Og til sidst min ynglings kategori. Et sted i banen er der en kylling, der hopper rundt op og ned. Den skal du have fat på og aflevere ved fjendens base. Denne kategori er kaldet ”Wild Chicken”.

Konklusion
Crimson Skies er rigtigt godt, og giver udfordring, på de sværere sværhedsgrader, til den øvede spiller. Den største svaghed, er dog den meget korte singleplayer del. Forcen er den suveræne grafik, og den gode multiplayer del. Der er ikke så meget andet at sige om dette spil, andet end køb det og kom på Live!

”I still have you’re Zep!”
Fakta
Crimson Skies

Crimson Skies

Platformnone
UdviklerFasaStudio / Microsoft Game Studio
Udgiver-
Spillere1
Udgivelsesdato01-01-2013
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:9.0
Grafik:10
Online:9.0
Holdbarhed:8.0
Overall 8.8
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.