Create

Anmeldt af: Morten Skou - 4. december 2010 - kl. 16:35
Del denne artikel:
4 0

Så er tiden inde til at finde din kreative tankegang frem, smøge ærmerne op og løse puzzles i dette både underholdende, udfordrende og tilmodighedskrævende nye spil fra Electronic Arts.

Create er et spil i puzzlegenren, hvor man med relativt meget frihed skal løse en række forskellige udfordringer fordelt på forskellige temaområder. Man har nogle forskellige objekter til sin rådighed, som kan hjælpe dig med at fuldføre udfordringen – præcis hvordan du vil løse udfordringen er helt op til dig, for der er nemlig, ja man fristes til at sige uendelige, muligheder for, hvordan netop dette gøres.

Det mest basale eksempel på en udfordring i Create kan være, at man skal flytte et objekt, lad os sige en badeand, fra punkt a til punkt b på en bane. Dette lyder selvfølgelig simpelt nok, men hvis vi smider et par huller i vejen, så er der pludselig brug for lidt kreativ tænkning for at regne ud, hvordan man bedst muligt kommer over på den anden side. Det er her, at valgfriheden kommer ind, for selv om det nemmeste måske er at indsætte et par flyvehop til at komme forbi forhindringerne, så har man også mulighed for eksempelvis at sætte en ballon på sin and for at få den til at flyve – for at få den i den rigtige retning, kan man smide et par vindmøller ind, og til sidst er det nødvendigt at springe ballonen for at få den ned i målområdet. Det hele gælder naturligvis både om at gennemføre banerne, men også om at opsamle så mange points som muligt, imens man gør det. Når man har gennemført en bane og synes, at det var da bare en super fed måde, man havde gjort det på, har man mulighed for at gemme et ”snapshot”, som kan deles med andre, som en løsning på banen.

Til at starte med er man lidt begrænset omkring antallet af ting, man har til rådighed for at løse udfordringerne, men efterhånden som man kommer bedre og bedre ind i spillet, bliver der låst op for nye ting, og dermed bliver man tvunget til at tænke på nye og kreative løsninger. Sværhedsgraden stiger gradvist, eftersom man bevæger sig længere og længere ind i spillet, og der er rig mulighed for både at blive frustreret og endda sidde fast. Heldigvis er Create lavet på den måde, at man ikke nødvendigvis skal gennemføre alle udfordringerne i et enkelt temaområde, før man kan gå videre til det næste – man skal blot have gennemført udfordringerne godt nok til, at man har fået tilstrækkeligt med stjerner, for at næste bane er låst op.

Når man enten er træt af de mange udfordringer, som spillet byder på i sig selv, eller bare har lyst til at prøve noget, som andre har lavet, så er der mulighed for at hente en lang række baner, som andre spillere fra hele verden har lavet. Det er selvfølgelig ganske gratis. Hvis man virkelig er i sit kreative hjørne, er der også mulighed for, at man selv kan lave baner og ligeledes udgive dem, så andre spillere kan hente dem. Der er enormt mange muligheder for at give tingene sit helt personlige udseende, men det tager altså lidt tid, hvis man vil lave noget, som er rigtig flot og gennemtænkt.

Der er to ting, der begyndte at irritere mig, imens jeg testede Create. Den ene var den lidt kluntede måde, man navigerer rundt i menuerne, og måden man vælger de forskellige områder på. Det går ganske enkelt for sløvt, og det ville have været bedre med en hurtigere og mere gennemskuelig menustruktur. Man oplever ofte, at man i de forskellige menuer får trykket forkert og ganske enkelt ikke får udført de ting, man havde forventet. Den anden meget irriterende ting ved Create er musikken, som er uhyggelig monoton – det ville have været federe med et egentlig soundtrack.

Create er et ganske underholdende spil, som man lige kan hive ned fra hylden, når man enten har en halv time eller en hel weekend, man vil have brændt af. Tiden løber stærkt, når man sidder og er kreativ og forsøger at løse de forskellige udfordringer. Alene det, at der ikke bare er en måde, man kan gennemføre en udfordring på, men at løsningen mere eller mindre er helt op til dig selv, synes jeg er ganske interessant.

Med det sagt kunne det have været rart, hvis det var lidt nemmere at bygge sine egne baner fra bunden, og så mangler der noget så basalt som muligheden for at sammenligne sine scores på de forskellige baner med andre folk via online highscorelister – det er mig en gåde, hvorfor EA ikke har husket at få denne super vigtige ting med i Create.
Fakta
Create

Create

PlatformXbox 360
UdviklerElectronic Arts
UdgiverElectronic Arts
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 7
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:8.0
Grafik:7.5
Online:7.0
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.