Costume Quest 2

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 6. november 2014 - kl. 20:37
Del denne artikel:
1 0

Costume Quest 2 er et hyggeligt lille action-rollespil, hvor det meste af familien kan være med. Men måske er det lidt for simpelt - læs med i vores anmeldelse her.

Costume Quest 2 er efterfølgeren til det originale Costume Quest, som udkom til Xbox 360 tilbage i oktober 2010. Spillet blev dengang til på en lidt speciel måde, da det var resultatet af Amnesia Fortnights, som var nogle seancer internt hos Double Fine, hvor man delte medarbejderne op i fire mindre hold, som hver skulle arbejde på en spilprototype og derefter præsentere deres arbejde for resten af firmaet. Det første spil, som ledelsen af Double Fine valgte at smide penge efter, var prototypen til Costume Quest, et lille simpelt og lettilgængeligt action-rollespil for det meste af familien.Ligesom i det første spil, er det igen blevet Halloween og endnu engang er den elskede højtid i fare. Byens tosse, den lokale tandlæge, er gået amok og er rejst tilbage i tiden, for at gøre slik, kostumer og Halloween ulovligt - hvilket kan lyde lidt underligt, da børns overdrevne forbrug af slik, formentlig sørger for at han ikke bliver arbejdsløs lige med det samme. Det er nu igen op til de to søskende, Wren og Reynold, at redde Halloween, så børn også i fremtiden kan rende fra dør til dør og banke slik ud af de voksne.

Costume Quest 2 er som sagt et simpelt action-rollespil og det er bestemt ikke påkrævet, at man er rollespilsekspert for at kunne spille spillet her. Man render rundt og snakker med forskellige personer, modtager mindre missioner, som for eksempel at finde alle de børn der leger gemme i det pågældende område man befinder sig i eller spille jazz med et orkester, så man kan tjene penge til at få repareret en båd man skal bruge. I løbet af spillet finder man dele til nye kostumer, som er en meget vigtig del af spillet, da de giver de forskellige børn, der tilslutter sig Wren og Reynolds, forskellige egenskaber i både kampsituationer og når de render rundt og undersøger omgivelserne.

Kampene er turbaseret, som vi kender det fra så mange andre rollespil. Forskellen er her, at et angreb sættes ind ved hjælp af nogle simple "tryk på den rigtige knap på det rigtige tidspunkt" sekvenser - fejler man, får man stadig et angreb ind, men det bliver kraftigere, hvis man timer sit angreb korrekt. Det samme system gør sig også gældende når fjenden angriber, her skal man så trykke på en knap i tide, for at minimere de skader angrebet gør.Alt efter hvilke kostumer Wren, Reynold og de andre børn har på, har de forskellige angreb og super-angreb - hvor sidstnævnte kan bruges med jævne mellemrum, når en måler er fyldt op. Selv om børnenes kostumer er simple, bliver disse, som i de fleste børns livlige fantasi, til virkeligt fede superheltedragter når der skal kæmpes. Foruden de egenskaber som dragterne giver, har man også nogle specielle kort med sig - dem er der 45 forskellige af, dog kan man kun bruge tre af dem ad gange. Disse kort kan for eksempel gøre, at en fjende skader sig selv når han angriber eller at en af ens figurer, kan blive usynlige overfor fjenderne.

Overordnet er gameplayet ganske fint og let at gå til og humoren er typisk Double Fine; sort, skæv og faktisk ret morsom. Desværre bliver det hele dog ret hurtigt temmelig ensformigt, for man gør det samme igen og igen og igen; find alle kostumedelene i et område, bank på alle dørene for at bede om slik og løs en række mindre opgaver. Disse ting bliver pakket ind i forskelligt papir, men det er det samme man skal gøre i stort set alle de områder man kommer igennem. Kampene er simple - måske også for simple og de er om muligt endnu mere ensformige end resten af gameplayet. Spillet vælger selv den figur man skal angribe med og så skal man blot time sit angreb, og senere forsvar, rigtigt. Alligevel er det svært at lægge Costume Quest 2 fra sig, da det er et af de spil, hvor man lige skal prøve lidt mere - det slutter dog forholdsvis hurtigt, efter en 7-8 timer.Grafikken i Costume Quest 2 er nydelig men også meget simpel og tegneserieagtig. Den minder en hel del om det vi så i det første spil tilbage i 2010, men lyseffekterne er blevet lidt flottere og børnene spejler sig fint i vandet, når de går langs havnen eller igennem større vandpytter. Grafikken kan hakke lidt forskellige steder - det er lidt svært at se hvorfor den gør det, da det ikke sker i specielle action-sekvenser, det sker bare med mellemrum. Lydsiden er ligeledes god og velfungerende og passer fint til spillets stil. Alle samtaler foregår via talebobler og uden stemmer, hvilket kan virke lidt gammeldags, men det fungerer faktisk meget godt.

Costume Quest 2 er et hyggeligt lille rollespil med en god portion humor, som vi kender det fra Double Fine. Gameplayet er let tilgængeligt og hele spillets lette og hyggelige stil gør, at det er et spil som det meste af familien kan være sammen om at spille. Man kunne dog godt have ønsket sig mere variation og lidt længere spilletid - men det værste er, at det minder alt for meget om den 4 år gamle forgænger. Der er lidt forbedringer og nye tiltag hist og her, men generelt føles det meget som at spille det originale Costume Quest - og det behøver ikke nødvendigvis være en dårlig ting, men jeg havde dog gerne set, at der var lidt mere nyt indhold og nytænkning i Costume Quest 2, som nu kan købes på Xbox Games Store for 115 kr.
Fakta
Costume Quest 2

Costume Quest 2

PlatformXbox One
UdviklerDouble Fine
UdgiverMidnight City
Spillere1
Udgivelsesdato29-10-2014
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 7 Skærmmende Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Fint og velfungerende gameplay, let at gå til, god humor
Lidt for ensformigt, for simple kampe
Gameplay:7.0
Grafik:6.5
Online:-
Holdbarhed:6.0
Overall 6.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.