Blood Bowl 2

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 28. september 2015 - kl. 19:02
Del denne artikel:
2 4

Så er det igen tid til at kvase orker og dværge til pindebrænde i Warhammer universets svar på amerikansk fodbold. Vi har spillet Blood Bowl 2.

Jeg har aldrig spillet Blood Bowl tidligere og jeg har intet kendskab til Warhammer universet - dog kender jeg en del til amerikansk fodbold. En ud af tre er vel egentlig fint nok, når Blood Bowl 2 skal anmeldes tænkte jeg, resten kan jeg vel lære eller sætte mig ind i. Jeg blev dog hurtigt en del klogere.Blood Bowl 2 er baseret på brætspillet Blood Bowl fra Games Workshop og det er et turbaseret amerikansk fodboldspil, som udspiller sig i Warhammer universet. Jeg fandt hurtigt ud af, at min viden om amerikansk fodbold stort set var ligegyldig, for der er ikke mange regler fra NFL, som har overlevet turen til Blood Bowl 2 - jo, man skal ned i modstandernes endzone og score en touchdown, men det er også alt.

Blood Bowl 2 er en blanding turbaseret strategi, brutalitet og en lille smule amerikansk fodbold. På overfladen er det egentlig ret simpelt: To hold af hver 11 spillere, en bold og en masse vold. En kamp består af to halvleje, hver bestående af otte runder til hvert hold. I hver runde kan man flytte rundt på ens spillere, blokere modstanderens fremdrift, svække modstanderen ved at smadre hans spillere - eller meget NFL-agtigt, så kan man gå efter bolden eller hvis man selv er besiddelse af den, kaste eller løbe den frem af banen.

I kampagnen tager man rollen som træner for det tidligere storhold Reikland Reavers, som man skal forsøge at bringe tilbage til tidligere tiders storhed. Der er noget, som kunne minde om en historie og den fungerer som sådan fint, når man tænker på, at vi vel i virkeligheden har med et sportspil at gøre. Historien bliver fortalt af det umage par Jim og Bob, som fungerer som kommentatorer og studieværter mellem kampene.Kampagnen er lang og fungerer i starten som træning, hvor man gradvist bliver sat ind i spillet og reglerne. Jeg vil sige, at selv om udviklerne anstrenger sig for, at lære nye spillere de noget indviklede regler, så er der stadig noget vej. Jeg har som sagt aldrig prøvet at spille Blood Bowl tidligere og hvis jeg som ny spiller, skal i gang med disse spil, har man altså brug for en noget bedre træningsdel - eller måske endda en mere arkade-agtig gamemode, som ikke er så regeltung.

Noget man lige skal vænne sig til er, at alt er styret af terningkast - så rigtigt meget af spillet er styret af tilfældigheder. Man kan have en nok så god plan for, hvordan man skal ned og score eller hvordan man skal dæmme op for modstanderens blokader, men hvis terningerne ikke spiller med, så kan det være helt ligegyldigt. Det kan være fantastisk frustrerende, men jeg tænker, at for de spillere, som er vant til at spille brætspil, er dette ikke noget problem, for det er vel egentlig en præmis i stort set alle brætspil.Man kan spille med en række forskellige racer. Styringen er den samme, men hver race har deres egne styrker og svagheder. Menneskerne er all-roundere, som kan lidt af det hele, mens Orker er store og stærke og Dark Elf holdet er små, hurtige og atletiske - så alt efter hvilket hold du vælger, skal man justere sin spillestil en smule. Nogle hold er gode til at løbe bolden, andre har gode kastere og receivere og spiller man forsvar, er et andet hold god til voldsomme blokader, som kan sende modstanderens spillere ud af spillet i en periode - eller resten af kampen. Hvis altså terningerne tillader det.

Foruden den omtalte karrieredel, kan man også spille i Leagues, enten alene eller online mod andre spillere. Her skaber man sit eget hold, ud fra de otte racer spillet indeholder og man styrer alt fra stadion opgraderinger til indkøb og salg af spillere og opgraderinger af eksisterende spillere. I skrivende stund, er der over 500 ligaer online, som man kan deltage i og vælger man at spille alene, mod computerstyrede modstandere, er der lidt over en håndfuld, så der er bestemt nok at give sig til. Endelig kan man også spille en venskabskamp, enten mod en ven i sofaen eller online.Grafikken i Blood Bowl 2 er flot og ganske overraskende, meget farverig. De otte racer er flot designet og de forskellige stadions er detaljerede. Menuerne, hvor man tilbringer meget tid, er flotte, men kan være lidt ulogiske at bruge til tider, men med tiden lærer man dem. Lydsiden er fin og passer godt ind i Warhammer universet. Stemmeskespillet til Jim og Bob er fremragende, dog kan de blive en smule irriterende at høre på under kampene, da de har meget svært ved at tie stille.

Blood Bowl 2 er et underholdende spil, hvis man har tålmodigheden til at sætte sig grundigt ind i det. Her er det en stor fordel, hvis man kender lidt til bræspillet, kender universet eller har spillet det forrige Blood Bowl. Nye spillere har en stor udfordring foran sig, med indviklede regler og masser af mikromanagement - det virker stadig lidt som en lukket fest, hvor ingen er interesseret i, at lukke en ind. Der er mange timers spil gemt i spillet og når alt kommer til alt, er det en interessant blanding af sport og turbaseret strategi. Desværre har terningerne alt for stor indvirkning på, hvordan tingene udvikler sig - og det kan være meget frustrerende, da spillet i sig selv heller ikke er let.
Fakta
Blood Bowl 2

Blood Bowl 2

PlatformXbox One
UdviklerCyanide Studio
UdgiverFocus Home Interactive
Spillere1-2
Udgivelsesdato22-09-2015
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Mange timers spil, stor dybde for fans, nydelig grafik
Ret svært for nybegyndere, udfaldet er baseret rent på tilfældigheder
Gameplay:7.0
Grafik:7.5
Online:7.5
Holdbarhed:9.0
Overall 7.5
Log ind og stem
4
Der er 4 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.