Battlefield 4

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 27. november 2013 - kl. 19:48
Del denne artikel:
10 0

Battlefield 4 er naturligvis også udkommet på Xbox One – giver den nye maskines mange ekstra muskler, nyt liv til Battlefield? Læs vores anmeldelse her.

Battlefield 4 er det 11. spil i Battlefield-serien og dertil kommer der endnu flere udvidelser, så vi har bestemt at gøre med en veletableret serie. Electronic Arts og folkene bag spillet, svenske DICE, var naturligvis også klar til at tage imod Xbox One med et nyt Battlefield, da den landede i Europa her for kort tid siden – Jens vurderede her på Xboxlife, Xbox 360 versionen som godkendt og bestået i hans tidligere anmeldelse, men kan Xbox Ones mange ekstra muskler, løfte spillet til et højere niveau?Battlefield 4 indeholder både en singleplayer- og en multiplayer-del – sidstnævnte er nok det langt de fleste køber spillet for. Det er da også her, at udviklerne tydeligvis har lagt de fleste kræfter. Singleplayer-delen kan gennemføres på 6-7 timer og historien er den klassiske fortælling om en ond general, denne gang fra Kina, et hold modige elitesoldater, nogle dobbeltagenter og lidt andet godt og så har vi en historie der fungerer, men som også hurtigt er glemt igen.

Singleplayer er kraftigt scriptet, hvilke betyder at man ikke har den store frihed til at udføre missionerne som man vil, nej, man bliver taget i hånden af spillet og man bliver ført den rigtige vej igennem historien. Det behøver ikke nødvendigvis at være en dårlig ting, for det betyder at spillet kan smide spilleren ud i nogle hæsblæsende scenarier og det gør Battlefield 4 hele tiden. Singleplayer-delen er konstant action og imponerende scenarier, hvor murbrokker, helikoptere og fjenders projektiler suser om ørerne på én – det er meget kaotisk og hektisk, men på den gode måde. Selv om Battlefield 4 er et ret langsomt og taktisk spil i genren, så bevæger historiedelen sig i visse sekvenser ind i Call of Duty land, hvor hovedet bliver taget mere under armen, end med på råd. Det klæder ikke altid spillet. Jeg oplevede på et tidspunkt desuden, at mit savegame blev ødelagt, så jeg måtte genstarte missionen, da jeg ikke kunne indlæse mit checkpoint, uden at spillet lukkede ned.Battlefield har altid drejet sig om multiplayer og ikke om singleplayer – og multiplayer i Battlefield 4 er da også spillets klart stærkeste del. Jeg er normalt ikke til multiplayer spil på denne måde, men jeg må sige, at jeg blev fænget af at spille mod andre spillere i Battlefield 4, fordi det er så velfungerende og gameplayet virker meget afbalanceret, så selv de mindre øvede multiplayer spillere som jeg, faktisk har en chance for at gøre en forskel i de mange kampe. Nu er der i øvrigt også en træningsdel, hvor man kan prøve en lang række våben, køretøjer, helikoptere og både, så man er en smule bedre rustet til online kampene.

Der er ni forskellige spilmuligheder i multiplayer. Der er den klassiske Battlefield oplevelse i Conquest, samt Team Deathmatch, Squad Deathmatch, Capture the Flag, Rush og Domination, som nok er kendt af de fleste Battlefield spillere. Af de lidt mere spændende, er der Obliteration og Defuse, hvor sidstnævnte er hektiske og intense kampe mellem to mindre hold, hvor du kun har ét liv og kun kan genoplives én gang. De to hold kæmper om at placere en bombe på et strategisk sted og man vinder kampen ved enten at sprænge målet i luften eller ved at udslette modstanderholdet. Endelig er der Air Superiority, som er en slags Domination, hvor man skal overtage et mål og holde det, kun ved hjælp af fly og helikoptere.

Den klassiske Commander Mode er tilbage, hvor man kan yde taktisk assistance til ens medspillere, enten via spillet med en kontroller eller via ens smartdevice og Battlelog er blevet yderligere forfinet med Battlelog V2.0. De fire klasser, Support, Engineer, Assault og Recon er bibeholdt og man låser op for nye våben, tilbehør og lignende, efterhånden som man spiller.Igen leverer Battlefield en helt særlig multiplayer oplevelse. Nogle af de problemer og unoder vi så i de forrige spil er stadig til stede, men det er ikke noget som ødelægger glæden ved et af de bedste multiplayerspil i genren. Når man spiller side om side med 63 andre spillere på én kæmpemæssig slagmark, så føler man sig virkelig som en lille brik i noget meget større.

En ny feature i Battlefield 4 er Levolution, som kan lyde som et smart marketing udtryk, men det er faktisk en feature, der rent faktisk virker og måske er den største nyhed til gameplayet i Battlefield i mange år. Levolution tager destruktion til helt nye højder og det er nu muligt at ændre spillets 10 multiplayer maps, ved at ødelægge hele bygninger eller dele af konstruktioner, så man f.eks. oversvømmer en bane, hvilket naturligvis betyder at man må tilpasse sin spillestil til den nye vandfyldte bane – eller ved at lade et højhus synke i grus i Shanghai. Disse ting ændre måske ikke banen radikalt, men de er i hvert fald med til, at man skal justere ens spillestil, til de nye forudsætninger. Spillet understøtter desuden Kinect sensoren med headtracking så man kan se til ud af sideruderne på køretøjerne, leaning, så man ved at læne sig til siderne kan se rundt om hjørner og stemmekommandoer, så man f.eks. kan kalde på hjælp, bede om ammunition eller give kommandoer til ens medspillere.

Grafisk er der skruet op for alle ventiler i Xbox One udgaven. Det er virkelig et flot spil, hvor især lyseffekterne er helt i særklasse. Omgivelserne i sig selv er da nydelige og der er mange gode visuelle detaljer rundt omkring, men når det hele så bliver indhyllet i en meget flot lyssætning, løfter det hele den grafiske stil noget over hvad Xbox 360 versionen kan præstere. Der er dog også et par grafiske unoder, som man ikke forventer at se i et spil i den nye generation. Jeg oplevede for eksempel at se at min arm gå igennem en væg og et vindue fordi jeg kom lidt for tæt på og enkelte gange oplevede jeg at fjender stod halvt inde i vægge. Det er ikke noget som kan ødelægge det flotte grafiske indtryk, men denne slags burde vel ikke forekomme i spil her på tærsklen til 2014.

Battlefield 4 - Multiplayer lanceringstrailer - se i HD her

Så kommer vi til lydsiden. Jeg har altid været meget imponeret af lydsiden i Battlefield spillene, der i flere år har leveret nogle af de mest naturtro og overbevisende lydeffekter i noget spil. I Battlefield 3 synes jeg dog, at det hele blev lidt for meget og det var ikke ”helt rigtigt”, men det er det bestemt i Battlefield 4. Lydsiden er helt sublim og har du nogle gode højtalere sat til din Xbox One, så kan du godt forberede dig på en lydoplevelse helt ud over det sædvanlige.

Vi er nu i en ny generation, men Battlefield 4 er stadig det gode gamle Battlefield, på både godt og ondt. Ligesom i Call of Duty, er der i Battlefield efterhånden plads til lidt nytænkning – Levolution er et forsøg på at skabe noget nyt og det er et stykke hen ad vejen lykkedes, men alligevel føles Battlefield 4 ikke specielt anderledes at spille, end Battlefield 3. Battlefield 4 er et smukt spil, men rent teknisk er der plads til forbedringer, mens lydsiden stadig kan få de små hår til at rejse sig.

Singleplayer delen er god og underholdende action, dog med enkelte frustrationer, men det er også hurtigt overstået, mens multiplayer stadig er noget af det bedste der findes i genren. Så altså; det gode gamle Battlefield. Vi glæder os til at se, hvad DICE kan trylle frem i det næste Battlefield, hvor de måske ikke skal skæve så meget til Xbox 360 længere og mere kan koncentrere sig om at udnytte Xbox Ones flere muskler.
Fakta
Battlefield 4

Battlefield 4

PlatformXbox One
UdviklerDICE
UdgiverElectronic Arts
Spillere1-64
Udgivelsesdato22-11-2013
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 18 Stærkt sprog Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Flot grafik, fabelagtig lydside, god multiplayer
Lidt teknisk fnidder i grafikken, tynd singleplayer, savegame fejl
Gameplay:8.5
Grafik:8.5
Online:8.5
Holdbarhed:9.0
Overall 8.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.