Battlefield 2: Modern Combat

Anmeldt af: Carsten Odgaard - 22. april 2006 - kl. 18:17
Del denne artikel:
13 0

Forord
Battlefield 2: Modern Combat blev udgivet midt i november sidste år til Xbox. Nu, godt et halvt års tid senere, kommer Battlefield 2: Modern Combat til Microsofts next-gen-maskine, Xbox360.   Spørgsmålet er nu så det store forkromede: Hvilke opgraderinger har EA foretaget i spillet i springet fra den gamle sorte Xbox til den spritnye grå 360 model? Er der tale om et helt nyt spil, eller er der blot tale om en grafisk ”extreme makeover” overhaling? 

Gameplay
Lad det være sagt med det samme, har du allerede spillet Battlefield 2: Modern Combat på Xbox’en, er det meget begrænset, hvad Xbox360-udgaven kan præsentere af nye features. Forskellen på de to udgaver ligger for langt størstedelen i den grafiske afdeling. B2: MC henvender sig derfor nok ikke til folk, der allerede har kørt spillet igennem på Xbox’en, men til spillere, der ikke tidligere har stiftet bekendtskab med det. Men hvad drejer Battlefield 2: Modern Combat sig så om?


Hvad der dog irriterede mig lidt med hensyn til det grafiske er måden, menuerne er sat op på. Ofte bruges en blå eller grøn skrifttype på sort baggrund, hvilket i sig selv gør det meget svært at læse, hvad der står på skærmen. Dernæst er der ofte indsat alt for tekstmængder på skærmen, der desværre bevirker, at teksten ”flyder ud” og bliver svær at læse. Lidt ærgerligt. Det er selvfølgelig en lille detalje, men det er nu alligevel et lille irritationsmoment, at man skal knibe øjnene sammen for overhovedet at kunne tyde, hvad der står. 

Lyd
Lydmixet i Battlefield 2: Modern Combat er også temmelig godt. Lyden præsenteres i 5.1 Dolby Digital Surround og understreger spillets hektiske, kaotiske og actionfyldte gameplay meget fint. Kuglerne flyver hele tiden om ørerne på en, samtidig med at man konstant modtager briefinger fra HQ. Ikke alle stemmer lyder lige troværdige og bærer ofte præg af middelmådigt stemmeskuespil. Men man tilgiver hurtigt spillet dette, for stemmerne fungerer trods alt ok. 

Holdbarhed
Battlefield 2: Modern Combat er ikke det længste spil i verden. Det tager ikke alverden at gennemføre. Ydermere tenderer spillets form også til det ensidige i længden. Til gengæld indeholder det et pointbaseret system, der belønner tilbagevendinger til spillets forskellige missioner. Og det virker fint og godt. Alt efter, hvor godt man har udført missionerne, bliver man belønnet med forskellige stjerner og medaljer. Disse medaljer hjælper en til at ”optjene” retten til forfremmelser i spillet. Du kan blandt andet anskaffe dig nye våben, større mængder ammunition osv. Overordnet set er der to forskellige måder, hvorpå man kan optjene stjerner på. For det første gælder det om at klare sig godt under missionerne. Det vil sige at gennemføre banerne så hurtigt som muligt med så få tab som muligt og gøre rigeligt brug af dine forskellige våben og køretøjer. Dernæst kan man optjene stjerner ved at gennemføre en række sekundære spilmål undervejs. Systemet fungerer som sagt godt og er med til at forlænge holdbarheden på spillet væsentligt. Dernæst tilbyder spillet gedigne multiplayerfunktioner, der nok skulle kunne fastholde fans af denne genre et stykke tid.    

Overall
EA har taget et allerede eksisterende spil og pustet nyt liv i det - primært ved at skrue op for grafikken og lyden. Det er der kommet et godt og gedigent actionkrigsspil ud af, som leverer varen. Kort og godt. Spillet er underholdende, og man bliver hurtig suget ind i dets kaotiske verden. Det indeholder en række visuelle og stemningsskabende lækkerier, f.eks. i måden man skifter person på. På trods af disse opgraderinger er Battlefield 2: Modern Combat i bund og grund det samme spil, som EA præsenterede til Xboxen sidste år. Det er selvfølgelig glædeligt, at Xbox360-ejere nu får mulighed for at spille dette spil. Men har du allerede haft kløerne i den forrige udgave, er der ikke så meget nyt at komme efter her. Spillet henvender sig derfor mest til folk, der ikke i forvejen har stiftet bekendtskab med spillet. Og har du ikke det, ja så er spillet absolut værd at gå i gang med.
Fakta
Battlefield 2: Modern Combat

Battlefield 2: Modern Combat

PlatformXbox 360
UdviklerElectronic Arts
UdgiverElectronic Arts
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:8.0
Grafik:7.5
Online:6.5
Holdbarhed:7.5
Overall 7.3
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.