Battlefield 1943

Anmeldt af: Jesper Thuesen - 28. juli 2009 - kl. 20:29
Del denne artikel:
16 0

Multiplayerfænomenet indtager Xbox Live Arcade med bravour.

Tag en lille portion eksotiske palmeøer, tilsæt høj solskin, lyden af blide bølger der slår ind mod kilometervis af sandstrand og smag til med lyden af måger der vellystigt kredser omkring dette ferieparadis. Bland det hele i en bowle af ødelæggelse og server det for 24 destruktionslystne tosser på Xbox Live. Velkommen til 1943!

Electronic Arts og DICE slår endnu engang pjalterne sammen omkring et Battlefield projekt, der sagtens kunne være tiltænkt rollen som tidtager, indtil det næste Battlefield Bad Company spil rammer butikshylderne. Dette har affødt Battlefield 1943, som er det første Battlefield spil til Xbox live Arcade, og uden tvivl blandt de mest ventede spil til vores sekunda-spilbørs.

Kombinationen Battlefield, EA, tidsrøver og Xbox Arcade får uden tvivl mange til at løfte øjenbrynene og ryste på hænderne, for med EA\'s efterhånden udslidte image som spilbranchens Joakim Von And, kunne man sagtens forestille sig et magert, men hundedyrt sideprojekt, som udelukkende har til formål at trække finanskrisens plastikpose endnu længere ned over hovedet på de efterhånden trængte forbrugere.


Og ovenstående sætning er ikke så forkert endda. For Battlefield 1943 ER et biprodukt af Bad Company serien. Spillet kører på samme grafikmotor og ligner til forveksling retail-storebroderen Bad Company både på grafikken, gameplay og lydsiden. Battlefield 1943 ER i den øverste ende af Arcade prisskalaen med sit stempel på 1200 Microsoft Points. Men til gengæld er Battlefield 1943 på INGEN måde magert!

Battlefield 1943 er nemlig intet mindre end et ganske glimrende retail spil, presset ned i en 500 MB Arcade form. Spillet viser præcist hvad Microsoft havde i tankerne, da man introducerede Xbox Arcade. Det er mainstream, men samtidigt nytænkende. Det er flot, men samtidigt simpelt. Det er svært at mestre, men nemt at gå til. Det er Xbox Arcade.

Spillet foregår, som titlen antyder, under 2. verdenskrig. Samtlige baner er inspireret af stillehavskrigende på de østlige småøer, så der skal blandt andet kæmpes på legendariske Iwo Jima, som har en plads i enhver WWII fanatikers hjerte. Man kæmper enten som de amerikanske marines, hårde drenge som spiser folk som BS Christiansen til morgenmad, eller de stolte soldater fra solens rige, som gerne ofrer sig selv for fædrelandet.


Holdene kan blive op til imponerende 12 mand store - dvs. i alt 24 spillere i kamp samtidigt. Man starter typisk kampene fra hver sit hangarskib, hvor man via fly, både eller håndkraft skal kæmpe sig ind til fastlandet og erobre én eller flere af i alt fem strategiske punkter, som derefter fungerer som nyt, frivilligt, spawn sted, indtil punktet er overtaget af modstanderen. Når man har overtaget af spawn points, altså tre eller flere, begynder man at tære på modstanderholdets grad af forsyninger, og således forløber kampene, indtil ét af holdet løber tør for forsyninger. Gamemoden er kendt fra tidligere Battlefield spil og derudover findes der også en variant af denne under Call of Duty serien, hvor den kaldes \"War\", så har man spillet én eller flere af disse, vil man hurtigt føle sig hjemme.

Der er kun ét gamemode, og p.t. tre baner. Derudover har man udelukkende tre classes at vælge imellem så overordnet set er det småt med variansen. Til gengæld er banerne intet mindre end imponerende, såvel i grafisk udformning som størrelse. Man fatter simpelthen ikke, at det er et 100 kroners Arcade spil man har gang i, når man i kampfly udfører det ene bombetogt efter det andet over modstandernes baser.

Og netop køretøjerne er igen et naturligt centrum. Der er både, biler, tanks, fly og derudover et væld af forskelligt tungt skyts som anti-air artilleri og stationære maskinpistoler. Mens både, biler og tanks er nemme at komme afsted med, er kampflyene til gengæld noget sværere. Undertegnede måtte i hvert fald opgive at ramme noget som helst med skydevåben og bomber, og endte således til sidst som en hjernedød kamikazekriger, som dog udelukkende kunne præstere at få ram på tilfældige palmetræer og i et enkelt tilfælde endda kontroltårnet nær startbanen på mit hangarskib. Det er noget der aftvinger respekt (og latterkramper) hos holdkammeraterne.


Og flot ser det altså ud, når saften presses ud af DICE\'s frostbite grafikmotor, som til trods for nedskaleringen til Xbox Live Arcade størrelse stadigvæk formår at sende bølger af ødelæggelser ud i stuerne. Man dukker sig for vildfarende murbrokker, holder sig for øjnene når alting springer i luften foran dig og mærker en snigende tinitus komme, når lyden i samme grad som det oprindelige Bad Company, blæser dig bagud i stolen.

Med andre ord er Battlefield 1943 en grafisk og lydmæssig perle. Intet Xbox Live Arcade spil kan præstere det baneomfang og de muligheder, som Battlefield 1943 leverer. Murer kan smadres, træer væltes, tage bombes og køretøjer sprænges til atomer. Og det ser fantastisk ud. Miljøerne er gennemarbejdede, strandene ufatteligt realistiske, køretøjer efterlader hjulspor i sandet og mod slutningen af kampene, står et ellers frodigt tropeparadis hen som et udbasuneret krigshelvede, hvor naturomgivelserne er smadret eller brændt af, mens bygningerne står i flammer og ligger i ruiner. Imponerende, intet mindre!

Lydsiden er, til trods for enkelte udfald, præcist så imponerende som Bad Company. Og her snakker vi altså om et rent 10-tal, vel at mærke til et retail spil. Eksplosioner går direkte i rygraden mens stuegulvet nærmest ryster under de bombastiske chokbølger af død og ødelæggelse, som sendes ud af det ellers lille og kompakte Arcade spil.


Skal man nævne noget negativt om Battlefield 1943 skulle det være de manglende classes, baner og gamemodes. Men igen, hvor meget kan man egentligt tillade sig at forvente for de penge? Faktum er, at man er overordentligt godt underholdt, og i særdeleshed, hvis man har et hold af kammerater at spille med - for Battlefield 1943 spilles altså bedst, når man kan lave en strategi.

Bundlinjen er klar; Battlefield 1943 er en perle og hvis man har den mindste interesse i first person shootere eller står med 1200 Microsoft Points som er reserveret til ét enkelt Arcade spil - så er Battlefield 1943 et rigtig stærkt bud. Undertegnede sender i hvert fald sine varmest anbefalinger i retningen mod dette sammenkog af destruktioner, som trods deres ødelæggende natur, aldrig har set så godt ud på Arcade.
Fakta
Battlefield 1943

Battlefield 1943

PlatformXbox 360 Arcade
UdviklerDICE
UdgiverEA
Spillere1-24
Udgivelsesdato07-08-2009
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:8.5
Grafik:9.5
Online:9.5
Holdbarhed:8.0
Overall 9.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.