Batman Begins

Anmeldt af: Mikkel Vinther (vinterbird) - 11. september 2005 - kl. 20:35
Del denne artikel:
2 0

Batman Begins filmen er årets helt store tegneseriefilm, og selvfølgelig skal vi ikke snydes for et spil baseret på filmen, og det har EA Games taget sig af.

Gameplay
Batman Begins følger selvfølgelig filmen af samme navn meget tæt, faktisk så tæt, at spillets cut-scenes er erstattet af scener fra filmen for at give den helt rigtige stemning.

Dette har givet udviklerne meget lukkede forhold at arbejde under, så alle der har set filmen vil sidde og genkende samtlige områder og scener fra spillet.


Vi indtager selvfølgelig rollen som den mørke ridder, Bruce Wayne eller Batman, som han nok bedre kendes som. Spillet starter i det mørke Himalaya, hvor Wayne er i en lejr for farlige fanger. Her bliver Wayne opsøgt af en mand fra et broderskab, dette broderskab vil skabe fred i verden, og de træner Wayne til at blive en af deres skyggekrigere.

Men da Wayne skal til at blive lukket ind i skyggekrigernes verden nægter han, da det går op for ham, at de ikke er andet end terrorister. Bruce flygter fra stedet og vender tilbage til Gotham City efter flere års eksil og overtager hans afdøde fars forretningsimperium. Her opdager Bruce, at hans firma har adgang til hidtil uanet teknologi, og pludselig får han den geniale ide, at han vil prøve at rense Gotham for den korruption og ødelæggelse byen er i. Dette resulterer selvfølgelig i, at den mørke ridder bliver født, nemlig Batman.

Gameplayet i Batman Begins er bygget meget op over den spilform, vi har set i spil som Splinter Cell, hvor man helst skal være en del af skyggerne og aldrig ses. Men hvor Sam Fisher fra Splinter Cell havde skydevåben, hvis det gik galt, så har Batman kun sine bare næver til at bekæmpe modstanderne med. Derfor er det en dum ide at gå direkte i kamp med ens fjender, man skal først trække sig lidt tilbage, kigge på området og analysere, om der er nogle ting i miljøet, man kan udnytte til ens fordel. F.eks. kan man, når man sidder og overvåger vagterne, høre, at en af dem ikke kan lide mørke, mens en anden virkelig hader høje lyde. Mens man sidder og hører på dette, opdager Batman, at han kan permanent slukke lyset og samtidig få de store vandkedler, der står i nærheden, til at springe i luften.

For hele det essentielle gameplay i Batman er nemlig, at man først skal skræmme modstanderne, få dem til at blive usikre på deres omgivelser og gøre dem bange for det, de ikke kan se (dig). Når man så har gjort modstanderne bange, kan man gøre sin entré og banke dem synder og sammen. Dette er selvfølgelig et godt påfund, problemet er bare, at det føles alt for påtvunget, for det er nøjagtig det samme rutine man skal igennem hver gang, man kommer ind i et nyt rum, overhør fjenden, find deres svaghed og brug den imod dem.


Problemet er, at dette meget hurtigt bliver trivielt, og udviklerne har intet gjort for at gøre disse puzzels interessante, og de føles meget hurtigt kedelige og som noget, der bare skal overstås. Og det er egentlig synd, da Batman Begins starter godt ud med en god idé, men desværre falder idéen alt for hurtigt til jorden, da det hurtigt bliver en gentagelse af hinanden, og det hele virker alt for åbenlyst.

Batman Begins har også nogle platformselementer i sig. Batman skal nogle gange gå balancegang højt over jordoverfladen for ikke at blive opdaget, han bruger også sin gribekrog til at hive sig selv op til nye steder.

Batman kommer selvfølgelig også ud at køre i hans fantastiske Batmobil, og når Batman er ude at køre, fungerer det næsten som Burnout 3, dog skal du her pløje dig igennem 30 fjendtlige biler, før du kommer til enden af dit mål. Dette lyder meget sjovt, men køresekvenserne mangler enhver form for fart fornemmelsen, så man blot sidder tilbage med en meget tom følelse af, at det hele er lavet uden sjæl. Desværre går det igen igennem hele spillet, nemlig den følelse af, at spillet er lavet uden sjæl, og med den problematiske styring af Batman oveni gør det Batman Begins til en meget halvhjertet oplevelse.

Grafik
Grafikken i Batman Begins er faktisk ganske god, Batman er i besiddelse af nogle rigtig gode animationer, og ens modstandere har også nogle meget fine animationer, specielt ansigts texturen på fjenderne er særdeles vellykket. Man kan nemt genkende, hvem de forskellige personer er i spillet fra filmens verden, og det gør det til en nem opgave at få den helt rigtige filmiske stemning ind i spillet.

Lys- og skyggeeffekterne er dog ikke på sit bedste i Batman, spillet har slet ikke samme leg med skyggerne og lyset, som man har set i andre spil, f.eks. Chaos Theory. Dette gør, at når man sniger sig frem, så føler man ikke, at man ved, hvornår man er helt beskyttet af mørket, selvom spillets radar gør, hvad den kan for at fortælle en om de nærtstående fjender, og hvor de kigger hen. Dette gør, at spillet slet ikke gør brug af muligheden for at gemme sig i skyggerne, man skal blot holde sig uden for ens modstanders synsvinkel.

Men desværre er texturene i Batmans omverden ikke de bedste, de fleste vægge er mudrede, og jorden og gulvene Batman træder på føles flade og meget trivielle. Texturen i spillet bliver også tit genbrugt, og man får en konstant fornemmelse af deja-vu, når man sniger sig rundt.


Spillet har dog nogle gode og fine specieleffekter som ild og andre eksplosioner, desværre er der for langt imellem de virkelig gode effekter, og de ender blot med at føles som små lysglimt i det ellers meget trivielle grafiske miljø.

Batman lider desuden også af næsten uendeligt lange loade tider, helt op til 15 sekunder kan du blive tvunget til at sidde og vente. Udover dette oplevede denne anmelder også, at spillet crashede, og op til to gange måtte ”restart” knappen trykkes for at Batmans eventyr kunne fortsætte.


Lyd
Lyden i Batman Begins er en af de mere positive sider af spillet, alle skuespillerne fra filmen har indtalt stemmerne til deres digitale halvdele.

Musikken i Batman er desværre meget anonym det meste af tiden, og det er en skam, for når musikken endelig sætter i gang, så er den faktisk meget gennemført og skaber en rigtig god stemning.

Lydeffekterne er dog desværre mere kedelige. Pistolerne, som fjenderne har, har ikke den helt rigtige slagkraft, omgivelserne er meget stille, og når der endelig er lydeffekter fra eksplosioner og lignende lyde, er det desværre alt for tamt til, at man kan blive revet med.

Alt i alt har Batman et meget skuffende lydbillede, det gode stemmeskuespil er ikke nok til at trække spillet op, og med den ret anonyme musik ender lyden som noget, man egentlig aldrig opdager er der.


Holdbarhed
Batman byder ikke på meget holdbarhed, spillet er gennemført på 7-8 timer, og spillet har ingen genspilningsværdi, da spillets mange bonusting bliver låst op, når man gennemfører spillets baner, og der er intet ekstra at låse op efter man har kæmpet sig til slutningen af spillet.

De ting man låser op for er heller ikke særlig interessante. Der er nogle ekstra kostumer til vores mørke hævner, nogle interviews med stjernene fra filmen, og så kan man gense de filmklip, man har kunnet se i spillets mellemsekvenser.

Overall
Batman Begins har en masse gode intentioner. Et nyt syn på stealth genren og skræmmekonceptet fungerer tilsyneladende på papiret godt, men i praksis falder Batman Begins fuldkommen til jorden, og det ender som et kluntet forsøg på at hive nogle gode ideer ind, men det er blevet gjort halvhjertet, og konceptet er ikke ført helt igennem som det ellers burde.

Batman Begins er i sådan en grad en forspildt chance, at det næsten gør ondt.
Fakta
Batman Begins

Batman Begins

Platformnone
UdviklerElectronic Arts
Udgiver-
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI:
Følg Xboxlife her
Xbox Support
Gameplay:6.0
Grafik:5.5
Online:-
Holdbarhed:6.5
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.