Assassin's Creed: Liberation HD

Anmeldt af: Jakob Tofte - 20. januar 2014 - kl. 12:06
Del denne artikel:
4 0

I forbindelse med udgivelsen af Assassin’s Creed III i 2012, udkom Liberation som en specialudviklet titel med egen hovedperson og historie til PS Vita. Nu er Ubisoft klar med en HD-version til blandt andet Xbox 360.

Hvor Assassin’s Creed III foregik i Nordstaterne skal vi denne gang til Sydstaterne, nærmere bestemt New Orleans, Louisiana. Året er 1765 og Den Amerikanske Revolution er nært forestående. For første og fortsat eneste gang i seriens levetid tager vi som spillere i Liberation kontrol over en kvindelig hovedperson, nemlig den fransk/afrikanske Aveline de Grandpré.

Historien tager sit udspring i en serie hændelser, der fører til den kommende revolution. Imens spændingerne tager til i Nord, forsøger spanierne at vinde kontrol over Syden, blandt andet Louisiana. Aveline har dog andre planer for sit land og sit folk, og hun tager kampen op. Rejsen igennem Liberations historie bringer os gennem New Orleans samt den omkringliggende Bayou, de mystiske og fugtige sumpområder, der gemmer mange mystiske hemmeligheder og farer, blandt andet sort magi og voodoo.

Overordnet set er historien ganske god og medrivende. Desværre er den til af og til dog både rodet og overfladisk med store spring i tiden og hændelserne. Jeg sidder personligt tilbage med følelsen af en historie, der aldrig helt formår at udfylde de rammer, der er sat op for den. Allerede her er det i forhold til andre spil i serien tydeligt, at spillet oprindeligt blev skabt til en maskine med mere begrænset formåen. Hvor Ubisoft efterhånden har vænnet sine spillere til lange, dybe historier med et væld af sidemissioner og ting at lave, se og udforske, så er Liberation på alle fronter mindre. Historien er kortere, områderne er mindre og antallet af sidemissioner er voldsomt begrænset. Missionerne i sig selv er også begrænsede i længden, og således føles spillet generelt bare mindre.

Når det så er sagt skal det også siges, at selve overførslen fra PS Vita til de større konsoller og pc egentlig er vellykket. Der kan naturligvis ikke laves om på spillets størrelse, hvilket heller ikke er nødvendigt når man tager prisen i betragtning. Rent grafisk og rent gameplaymæssigt formår Ubisoft fint at overføre spillet fra den mindre skærm og de færre hestekræfter. Når man sidder med Liberation mellem fingrene, så føles det som et fuldblods Assassin’s Creed spil, og grafikken er ganske godkendt. Den står naturligvis tilbage for nyudgivelsen, Black Flag, men alt andet ville også være underligt, idet spillet er ældre.
Aveline som karakter er charmerende og underholdende at spille med. Liberation introducerer os for et nyt aspekt i spilserien, nemlig brugen af ”personas”. Man kan nemlig vælge om man vil klæde sig som snigmorder, slave eller dame. Omklædningen foregår i særlige butikker, man kan købe. Som snigmorder siger det sig selv, at man kan det hele. Friheden i bevægelse er her som vi kender den, og med brugen af giftpile, økse eller machete samt andre våben, er Aveline helt på højde med Altaïr, Ezio, Connor og Edward. Bagsiden af medaljen er, at som snigmorder vil fjenden konstant være på udkig efter en.

Ved at skifte til henholdsvis slave og dame begrænses ens mobilitet i forskelligt omfang. Som dame er man fuldstændig begrænset i bevægelse og kan kun halvløbe og krampagtigt slås med næverne. Man er her begrænset til ét våben, nemlig giftpile gemt i en ombygget parasol. Til gengæld kan man snøre mændene om sin lillefinger og derved skaffe sig adgang til ellers forbudte områder uden at vække opsigt. Slaven er en form for hybrid, som lægger sig imellem de to andre personas. Slaven nyder godt af en større del af bevægelsesmulighederne, og er samtidig ikke ligeså opsigtsvækkende som snigmorderen. Personasystemet er spændende, men bruges desværre kun mest i begyndelsen af spillet. Herefter flyder det lidt ud og bliver mindre vigtigt. Det er dog en interessant tilføjelse, som forhåbentlig vil kunne blive udbygget i kommende spil.
Grafikken er allerede nævnt. Den er som nævnt ganske udmærket i forhold til, at det er en HD-version af et ældre spil til en mindre maskine. I forhold til andre spil i serien ligger Liberation dog stadig et niveau eller to under. Især detaljegraden er mindre, både på bygninger og omgivelser, men også brugen af lys og skygger er mindre end hvad vi er vant til fra fuldblodstitler til Xbox 360. På lydsiden finder vi et acceptabelt stemmeskuespil og et meget typisk Assassin’s Creed soundtrack med godkendt stemningsmusik.

Assassin’s Creed: Liberation HD er et ganske udmærket spil og en fin tilføjelse til den eksisterende serie. Der kan ikke laves om på indholdet af spillet, når det dybest set er et allerede eksisterende spil, vi her får udgivet. Men netop derfor er timingen af udgivelsen også det, der undrer mig mest. At man så kort tid efter udgivelsen af seriens måske stærkeste titel siden eventyrene med Ezio, nemlig Black Flag, vælger at udgive et spil, der på alle områder er underlegent, forekommer mig sært.
Assassin’s Creed III er af mange betragtet som seriens ringeste udspil, og Liberation er en søstertitel til netop Assassin’s Creed III. Spillet burde have været udgivet for et halvt år siden som en teaser inden udgivelsen af Black Flag. Når det så er sagt, så er Liberation til prisen en fin tilføjelse, hvis man bare gerne vil have mere fra samme spilserie. Har du allerede spillet Liberation på PS Vita, så er der dog ingen grund til at kigge på det igen.

Assassin’s Creed: Liberation HD kan købes på Xbox Games Store for 155 kr.
Fakta
Assassin's Creed: Liberation HD

Assassin's Creed: Liberation HD

PlatformXbox 360 Arcade
UdviklerUbisoft Sofia
UdgiverUbisoft
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 18 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Sjovt personasystem, føles som Assassin’s Creed
Spillet fylder ikke sin egen historie ud, dårlig timing af udgivelse, ingen søslag
Gameplay:7.5
Grafik:7.0
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.