Angry Birds Trilogy

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 30. september 2012 - kl. 16:48
Del denne artikel:
9 0

Fænomenet Angry Birds er endelig kommet til Xbox 360. Spillet fungerer perfekt som et mobilspil men hvordan fungerer det som konsolspil? Læs anmeldelsen af Angry Birds Trilogy her.

Angry Birds spillene er nogle af de mest populære spil overhovedet i øjeblikket – de er f.eks. blevet downloadet over 12 millioner gange til iPhone, iPad og iPod Touch. Spillet er udkommet på stort set alle platforme man kan komme i tanke om, f.eks. Android, Nintendo 3DS, Windows Phone, Google Plus, Facebook, Blackberry, Mac OS X, Windows, PSP og MeeGo – bare for at nævne nogle stykker. I alt spiller mere end 1 millard spillere rundt omkring i verden Angry Birds.


Nu er finske Rovios populære spil så udkommet til Xbox 360 i form af Angry Birds Trilogy, der indeholder de tre bedst sælgende Angry Birds spil; det klassiske Angry Birds, Angry Birds Seasons og Angry Birds Rio, inkl. de sidste års udvidelser til disse tre spil, plus 19 nye eksklusive baner til Trilogy udgaven. Disse 19 nye baner bliver dog først tilgængelige, når man klarer alle de originale baner – og det resulterer i mere end 700 baner og mange, mange timers spil. Men hvor er Angry Birds Space?

For de tre spillere, der endu ikke kender Angry Birds kan jeg kort fortælle, at nogle onde grønne grise har stjålet fuglenes æg og det finder fuglene sig naturligvis ikke i. Man skal nu vha. en slangebøsse skyde forskellige typer af fugle efter grisene, som er placeret på nogle bygninger og andre strukturer bygget af træ, glas og andre materialer, for at slå dem ihjel, så fuglene kan få deres æg igen. Det er simpelt, underholdende og det er præcis den formel, der har været med til at gøre Angry Birds spillene så uhyre populære.


Man har forskellige typer af fugle og de har hver deres styrker og svagheder. Nogle af fuglene er ikke særligt effektive mod f.eks. hårdere materialer, mens andre kan kaste bomber, dele sig i tre mindre fugle og sætte ekstra fart på, så de kan gøre større skade end normalt.

Angry Birds Trilogy kan spilles med både ens joystick og med Kinect sensoren – og anbefalingen herfra er helt klart, at man lader Kinect sensoren blive inde i skabet. Spillet fungerer fint med joysticket, hvor man med venstre styrepind trækker tilbage i slangebøssen og med et tryk på en knap, sender fuglen afsted. Styringen med Kinect sensoren er direkte forfærdelig. Det er utroligt svært at skyde præcist og det fungerer ganske enkelt bare ikke.

Grafikken i Angry Birds Trilogy er virkelig flot. Angry Birds universet ser flot ud i HD på ens fjernsyn og det hele kører fint og flydende. Lydsiden er meget lig mobiludgiverne, med et hyggeligt lille soundtrack og passende og gakkede lydeffekter fra fuglene og når man smadrer de opsætninger som grisene befinder sig på.


Man kan spørge sig selv om, hvem Angry Birds Trilogy henvender sig til – specielt nu hvor de 19 nye baner er gemt væk bag mange timers spil, da de som nævnt tidligere, først bliver låst op, når man har klaret alle de originale baner. Noget andet er prisen. Godt nok bliver Angry Birds Trilogy solgt til en billig pris på omkring 250 kr. men hvorfor skulle man betale den pris, når alt indhold på disken (minus de 19 nye baner), kan fås for 18 kr. på iPhone og for 54 kr. på iPad. Hvis der var inkluderet noget nyt (og ikke bare online leaderboards og 19 baner, der er gemt væk bag mange timers spil), kunne prisen måske retfærdiggøres – eller hvis spillet havde været udgivet på Xbox Live Arcade til f.eks. 1200 MSP, så havde det været en helt anden snak.

Når det så er sagt, så er Angry Birds Trilogy bestemt stadig et underholdende spil. Gameplayet er præcist lige så fængende som det hele tiden har været, der er mange dage, ja endda ugers, spil gemt på disken og grafikken ser virkelig lækker ud i HD på ens fjernsyn. Om du skal gå ud og smide 250 kr. efter Angry Birds Trilogy er svært at sige, men hvis du savner at sidde i sofaen en regnfuld efterårsdag med hele familien og spille et af de mest fængende og underholdende spil for tiden, kunne Angry Birds Trilogy været svaret.
Fakta
Angry Birds Trilogy

Angry Birds Trilogy

PlatformXbox 360
UdviklerHousemarque
UdgiverActivision
Spillere1
Udgivelsesdato28-09-2012
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Særdeles fængende, flot grafik, utroligt mange timers spil
Elendig Kinect integration, prisen
Gameplay:8.0
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:9.5
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.