Active Soccer 2 DX

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 7. april 2016 - kl. 20:12
Del denne artikel:
5 3

Active Soccer 2 DX tager udgangspunkt i det, som gjorde Sensible Soccer så fantastisk, men fungerer det her i 2016 eller bør man lade minder være minder og se fremad?

Nu lægger jeg mig nok ud med en stor del af de danske gamere, men verdens bedste fodboldspil er ikke Pro Evolution Soccer. Det er heller ikke FIFA og heller ikke Kick Off. Det er Sensible Soccer fra det lille engelske udviklerhus Sensible Software. I hvert fald efter min mening.Sensible Soccer gik sin sejrsgang i starten af 1990’erne på især Commodore Amiga og var et fodboldspil skåret helt ind til benet; ikke noget pjat og unødigt fyld, kun ren og skær fodbold. Jeg har i mine unge dage smidt utallige timer i spillet foran min Amiga 500, sammen med barndomskammeraten Brian.

Active Soccer 2 DX tager udgangspunkt i Sensible Soccer ved at fokusere på ren hardcore fodbold. Spillet ses ovenfra og man har 11 små spillere på banen – og så gælder det om, at få bolden proppet ned i modstanderens mål flere gange, end han propper den i dit mål. Spillet giver en lang række muligheder for at spille det smukke spil. Man kan lægge ud med at tage en simpel træningsomgang, hvor man introduceres til hvordan man laver afleveringer, skyder og dribler. Når man er klar til det, kan man tage en træningskamp, man kan starte forskellige former for turneringer og man kan starte en karriere.

I karrieredelen er det mere end bare fodbold på banen. Her kan man vælge både landshold og klubhold fra en lang række lande og divisioner, helt ned til den engelske Conference division. I karrieredelen skal man stå for alt lige fra køb og salg af spillere, til opsætningen af holdet og til det finansielle omkring klubben. Er man ikke tilfreds med ens hold, kan man gå i spillets Team Editor, hvor man kan ændre navn på alle 22.000 spillere som er inkluderet i Active Soccer 2 DX – dog er det en trist fejl, at man ikke kan ændre på længden på spillernes navne, så hvis en spillers oprindelige fornavn var på fire bogstaver, skal hans nye fornavn også være på fire bogstaver. En utilgivelig begrænsning i en editor.Spillet indeholder 850 hold, både landshold og klubhold og som nævnt ovenfor, 22.000 spillere fra hele verden. Nogen af holdene har de rigtige navne, blandt andet Liverpool, Chelsea og Tottenham, mens Manchester City hedder Manchester Blues, Barcelona hedder Barcelona Blanquiblaus og Real Madrid hedder Madrid Blancos. Det samme gør sig gældende med spillerne, hvor Wayne Rooney hedder Waime Roomey, Niclas Bendtner hedder Nikkras Bemddnel og Preben Elkjær hedder Plebem Erkgaer. Ja, der er også masser af fodboldlegender fra hele verden med i spillet, dog med lidt underlige navne.

Isoleret set, så fungerer gameplayet som det skal. Man får lige snerten af den fornemmelse man sad med, da man i midten af 1990’erne sad og brændte timer af foran ens Amiga 500 sammen med Sensible Soccer. Men der er desværre for mange problemer med spillet til, at det kan måle sig med legenden. Inden for den første time var gået, havde jeg oplevet tydelige offsides, som ikke blev fløjtet og frispark som blev registreret på skærmen som et frispark, men dommerens fløjte var tavs og spillet fortsatte. Jeg opnåede en achievement for et clean sheet selv om jeg havde tabt kampen 1-0. Desuden husker spillet ikke min joypad-opsætning fra kamp til kamp, så den skal sættes op før hver kamp og det husker heller ikke min holdopstilling fra kamp til kamp, selv om jeg kan gemme flere forskellige formationer og taktikker.Det værste er dog, når man skal afslutte på mål. Styringen er ellers nærmest perfekt, så længe man skal drible eller aflevere bolden, men når man skal afslutte, så knækker filmen. Når man vil afslutte på mål, trykker man på skyd-knappen og derefter rykker man i den venstre styrepind, hvis man vil sætte lidt skru på bolden. Jeg troede det var mig der var elendig (nogen vil påstå, at det rent faktisk er tilfældet), for den ene gang efter den anden, kunne jeg sende bolden flere meter forbi et nærmest tomt mål. Så jeg lavede et lille eksperiment i en træningssession, hvor ingen ville tage bolden fra mig. Jeg stillede mig lige foran målet og trykkede på skyd-knappen uden at røre ved noget andet og bolden fløj til højre og venstre og også nogle gange ligeud. Det er som om, at spillet kaster en terning og bestemmer sig for, om man skal have lov til at score eller ej. Det er ikke en optimal løsning for at sige det mildt. Og disse ting var blot det jeg oplevede i løbet af den første time.

Grafikken er som man kunne forvente af et spil, som vil ligge sig op af Sensible Soccer; små simple fodboldspillere, som løber rundt på banen. Man kan vælge at spille med kameraet fra sidelinjen, fra enden af banen eller isometrisk og med forskellige afstande på kameraet – og lige meget hvilken vinkel du vælger, så kører spillet fint og flydende og er visuelt godkendt. Godkendt kan man ikke kalde menuerne, som er direkte grimme og de er svære at navigere rundt i, da de er meget følsomme. De fungerer ganske enkelt ikke særlig godt.Lydsiden er noget tynd og til tider lidt mystisk. Lydeffekterne fra tilskuerne er fine, selv om de ikke lever sig ret meget ind i kampen og lydene fra banen varierer fra fine når man skyder til bolden eller når bolden rammer nettet, til en meget mystisk lyd, når man sender bolden på stolpen, på overliggeren eller i maven på målmanden. Musikken er leveret af legenden Chris Huelsbeck og musikken i menuerne er fine, mens titelmelodien bestemt ikke er blandt hans bedste arbejde.

Active Soccer 2 DX er en skuffelse. På overfladen ligner det en dejlig og ny version af det elskede Sensible Soccer og man får lige en snert af fortiden i de første par kampe, men så begynder tingene at falde fra hinanden. Det her spil er ganske enkelt ikke blevet testet grundigt nok, når jeg i løbet af den første time kan støde på de mangler og direkte fejl, som jeg har beskrevet ovenfor. Der er potentiale til mange timers spil i et spil som det her, men de mange mangler og fejl gør, at man hurtigt ligger det fra sig og grimmer sig over, at man har smidt 115 kr. efter det på Xbox Games Store. Det kan jeg ikke anbefale at man gør.
Fakta
Active Soccer 2 DX

Active Soccer 2 DX

PlatformXbox One
UdviklerThe Fox Software
UdgiverThe Fox Software
Spillere1-8
Udgivelsesdato30-03-2016
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Kan være underholdende sammen med nogle venner i sofaen
For mange alvorlige fejl og mangler, grimme og svære menuer, svingende lydside
Gameplay:4.0
Grafik:5.5
Online:-
Holdbarhed:5.0
Overall 4.5
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.