Action Henk

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 7. marts 2016 - kl. 21:37
Del denne artikel:
0 4

Hvad får man, når man blander Sonic og Trials? Man får Action Henk, som er et særdeles fængende lille arkadespil, som dog aldrig rigtigt kommer op at ringe.

Action Henk er en speed-runner fra RageSquid og det er et af de spil, som har den der uforklarlige ”jeg-skal-lige-prøve-én-gang-mere” effekt indbygget. Og det bliver jo aldrig til ”én-gang-mere” – det bliver til 20-30 gange mere.Action Henk er en legetøjsfigur, som har set bedre dage. Der er kommet nyt og bedre legetøj ind på børneværelset og det eneste, der minder ham om de gode gamle dage, er en pokal han i sin tid har modtaget. I den seneste tid har Henk udviklet en god stor ølmave og den får han nu mulighed for at få løbet væk, da hans pokal er blevet stjålet og den eneste måde han kan få den tilbage på, er ved at købe om kap med de nye legetøjsfigurer, som prøver at tage hans plads. Historien er ikke vigtig i Action Henk, men den sætter scenen for en lang række racerløb i ægte Trials og Sonic stil.

Hele gameplayet er bygget op omkring momentum. Action Henk løber hen ad en fast defineret bane, hvor han får mere og mere fart på. Man opbygger fart ved at glide på bagdelen ned af ramper, spurte op af bakker og hoppe over store afstande, hvis farten er høj nok. På et tidspunkt smides der en gribekrog ned i gryden og så begynder det for alvor at blive lidt kompliceret.Gameplayet kan vel bedst beskrives som Sonic the Hedgehog parret med motorcykelspillet Trials, hvor det at løbe og opbygge momentum er taget fra Sonic og banernes udformning og opbygning er som i Trials. Man skal oftest prøve samme bane flere gange for at lære den at kende og til at hjælpe sig, løber der et ghost af samme rute og man kan lære meget ved at kigge på den, så man kan se hvor faldgruberne er og hvor man skal passe særligt godt på. Efter hver bane bliver ens tid placeret på online ranglister og man kan spille lokal multiplayer, hvor op til fire spillere kan spille på samme skærm.

Spillets baner er inddelt i ni sektioner og man åbner op for en ny portion af baner, ved at optjene mønter. Banerne skal klares på tid og ved at få en bronze tid, får man én mønt, en sølv tid giver to mønter og er man hurtig og redder sig en guld tid, ja så får man tre mønter. Får man guld i alle baner i en sektion, åbnes der op for en bonusbane – den skal man dog nok ikke gøre sig forhåbninger om at se lige med det samme, da det nemlig langt fra er let, at optjene guld i alle baner.I slutningen af hver sektion er der en boss, som man skal løbe om kap med side om side og her er der ikke plads til fejl. Vinder man over bossen, bliver han eller hun tilføjet til ens udvalg af figurer, så man kan skifte Henk med dunken ud med for eksempel boksetræneren Knock-Out Betsy, hvis man har lyst til det. Den mindste fejl i disse boss-opgør gør, at man har tabt og man kan lige så godt starte forfra og det gør man heldigvis hurtigt og let med et tryk på B og banen genstartes øjeblikkeligt. Det kan du godt forberede dig på at gøre mange gange.

Grafisk er Action Henk ikke specielt imponerende. Grafikken er farverig og kører for det meste rigtigt fint – dog kan baggrundene blive lidt for dominerende og man kan ikke altid se banen tydeligt nok og det er et problem i et spil, hvor der er fuld fart på og man skal reagere på et splitsekund. Designet af Henk og de andre figurer er lidt mærkeligt og ser ærlig talt en lille smule amatøragtigt ud – det er ikke noget som ødelægger noget for spillet, men når man ser figurerne tæt på, er det ikke kønt. Lydsiden er lidt overgearet med høje lydeffekter og et arkadepræget soundtrack – ikke noget specielt, men den fungerer som den skal i et spil som dette.Action Henk er et fint lille arkadespil og det er underligt vanedannende. Det byder ikke på noget nyt i genren, det er ikke specielt kønt og har lidt skarpe kanter her og der og selv om prisen på 115 kr. kan virke lidt høj for et spil af denne type, så får man altså et fint lille arkadespil, som kan underholde i kortere perioder og specielt sammen med et par venner i sofaen, er der god og hektisk underholdning hvor der kan råbes lidt af hinanden.

Action Henk kan købes nu på Xbox Games Store.
Fakta
Action Henk

Action Henk

PlatformXbox One
UdviklerRageSquid
UdgiverCurve Digital
Spillere1
Udgivelsesdato04-03-2016
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Fængende og velfungerende gameplay
Halvsløj og lidt rodet grafik, middelmådig lydside, vi har set det meste før
Gameplay:7.5
Grafik:6.0
Online:-
Holdbarhed:6.5
Overall 6.5
Log ind og stem
4
Der er 4 brugere som med til at gøre Xboxlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.