007 Legends

Anmeldt af: Jens Nørup - 1. november 2012 - kl. 17:30
Del denne artikel:
10 0

Med 50 års jubilæum for premieren på den første film, er agenten over dem alle, James Bond, tilbage - denne gang med mindre Martini og mere action.

Enhver tvivl om at James Bond er et værdifuldt varemærke bliver gjort til skamme, når man finder ud af at 007 Legends er det 25. computerspil siden 1983, der tager fat i verdens mindst hemmelige agent. Fuldstændig som det er tilfældet med filmene, er der både godt og skidt mellem de mange udgivelser - desværre falder 007 Legends i den sidste kategori.
007 Legends tager fat i fem af de ældre Bond film og giver dig muligheden for at opleve nøglescenerne fra disse, men uden nogen yderligere sammenhæng i de fem historier. Det betyder at du kan deltage i stormen på Fort Knox fra Goldfinger eller køre i Aston Martin på Island som i Die Another Day.

Til at begynde med er min indre Bond aficionado lidt foruroliget, da indledningen til Goldfinger viser at James Bond skal ligne Daniel Craig - ikke fordi der er noget galt med Craig, som efter min mening er en udmærket Bond - men når nu udgangspunktet er de gamle film og der tilsyneladende er gjort meget ud af at mange af de andre figurer skal ligne deres filmiske modstykker bedst muligt, så generer det mig at man ikke holder sig til de 'rigtige' Bond skuespillere.
Efter en lynintroduktion til spillet, får du som James Bond til opgave at snige dig ind på Auric Goldfingers fabrik for at finde beviser for hans guldsmugling. Har man spillet klassikeren Goldeneye føler man sig hurtigt hjemme i betjeningen, da der tydeligvis er hentet mange elementer herfra. Derfor overraskes jeg også, da jeg finder ud af at stealth-elementet ikke fylder særlig meget i 007 Legends. Bedst som jeg sniger mig af sted opdages jeg af en vagt og på trods af jeg gør ham tavs med det samme, er hele basen nu alarmeret og resten af banen går med at nedskyde hoben af vagter der stormer mod mig.

Dette skal vise sig at blive et tilbagevendende problem. Hver mission lægger op til at du skal snige dig ind og bruge skyggerne til din fordel, lidt som vi kender det fra for eksempel Splinter Cell spillene. Desværre er det meget svært ikke at blive opdaget, blandt andet fordi du ikke kan flytte de vagter du eliminerer. Samtidig er din eneste fordel en bonus ved slutningen af missionen, hvis du undgår at blive opdaget. Derfor ender de fleste baner som regel som en systematisk nedskydning af alle vagter, indtil området er ryddet og du kan udforske banerne i ro og mag.

Næste overraskelse er plottet eller mangel på samme, for ganske hurtigt viser 007 Legends at udviklerne forventer at du kender dine Bond film og ikke bekymrer dig synderligt over hvordan man kommer fra A til B. Det er naturligvis fint hvis man kan huske handlingen i filmene, men knap så godt hvis man havde håbet på en historiedrevet handling. I praksis betyder det, at der er katastrofal mangel på ægte Bond øjeblikke - uden at analysere filmene yderligere, er det der fungerer for mig den internationale stemning, Bonds manipulation af omgivelserne og den obligatoriske 'katten efter musen' leg som hver film byder på.
Dette er i 007 Legends reduceret til klimakset fra hver af de fem film, hvor man springer direkte fra den ene action scene til den næste. Fuldstændig lige som det forholder sig med James Bond filmene er problemet med dette, at hvis man bare er ude efter bevidstløs action er der andre end Bond der gør det bedre. Dette gør sig tydeligt bemærket i størsteparten af spillet, der bedst kan betegnes som Call of Duty Light. Der er et stort udvalg af våben, fra din trofaste Walther P99 til de retrofuturistiske Moonraker lasere, der alle kan skræddersys efter dine ønsker. Men som første persons skydespil er den manglende præcision og den kunstige intelligens eller mangel på samme, et irritationsmoment, der desværre fylder alt for meget i 007 Legends.

Der er enkelte scener hvor du skal bruge nogle af de mange gadgets serien er blevet kendt for. Det begrænser sig dog til at ødelægge overvågningskameraer med laseren i dit ur, eller bruge din mobiltelefon til at hacke wifi enheder eller finde fingeraftryk. Desværre lægges der heller ikke meget fantasi i disse elementer, der hver især består af et lille minispil, der aldrig rigtigt udfordrer ens intelligens.
Der er dog enkelte positive dele i 007 Legends; det er lykkedes at lave ganske vellignende udgaver af Bond skurkene og i det omfang det har været muligt er det de originale skuespillere, der lægger stemme til. Moonraker missionen tilfører også spillet et tiltrængt afbræk fra det monotome skydetelt. Det kan godt være Bonds Star Wars efterligning ikke fungerer på film, men de vægtløse scener på Drax' rumstation hører til spillets bedste.

007 Legends byder også på en multiplayer del, hvor der som resten af spillet tilsyneladende er hentet kraftig inspiration fra Call of Duty. Her er både level system, skræddersyede våben og forskellige variationer af team deathmatch. Det hele er dog udført med samme mangel på inspiration som resten af spillet og lider under den svaghed at der ikke er mange, der spiller det online. Dette kan man selvfølgelig ikke klandre spillet for, men én af årsagerne er måske at online delen er så dårligt balanceret, så de der har spillet online fra begyndelsen og derfor er nået en højere level, fuldstændig dominerer banerne i kraft af deres adgang til bedre våben og udstyr.
Bortset fra de vellignende skurke, skal vi tilbage til det næsten 10 år gamle Everything or Nothing hvis jeg skal sammenligne grafikken med noget. Specielt sekvenserne hvor man skal køre bil virker forældede, både i styringen, fysikken og det grafiske udtryk. Det kommer også til udtryk i at de fleste af dine modstandere ser ens ud, kun med enkelte forandringer i den uniform de har på.

Mens vi er ved grafikken, bliver jeg også nødt til at nævne den voldsomme screentearing - der viser sig ved at skærmen bliver delt på den øverste tredjedel af skærmen, så det ser ud som om toppen og bunden af billedet er forskudt fra hinanden - jeg har endnu ikke oplevet et spil hvor problemet var så udtalt; næsten hver gang man panorerer kameraet, optræder den generende stribe og det er stort set fra start til slut af spillet.

007 Legends stiller i udsigt at man kan få lov at spille en mission fra den nye Skyfall film, dette bliver først muligt fra den 20. november, men Activision skal roses for at denne ekstra mission er gratis at hente fra Xbox Live Marketplace.
Udvikleren Eurocom er ellers ingen debutant som leverandør af Bond spil, men viser her mere end nogensinde at selv det bedste oplæg kan ødelægges af mangel på engagement. 007 Legends henvender sig hovedsagligt til Bond fans, men gør samtidig alt for at tænde dem af ved sin mangel på sans for hvad der gør James Bond til 007. Med et efterår, der er tætpakket med actiontitler, er den bedste anbefaling herfra at vente til 007 Legends når tilbudshylden, hvis du vil føre dig frem i hendes majestæts hemmelige tjeneste.
Fakta
007 Legends

007 Legends

PlatformXbox 360
UdviklerEurocom
UdgiverActivision
Spillere1-12
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 16 Vold
Følg Xboxlife her
Xbox Support
+ Godt stemmeskuespil fra skurkene, Moonraker missionen
Trivielt gameplay, total mangel på Bond stemning, forældet grafik
Gameplay:5.0
Grafik:4.0
Online:4.0
Holdbarhed:4.0
Overall 4.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt Xboxlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.