True Fantasy Live Online

Skrevet af: Sune Meyer (Goose Fraba) - 19. februar 2004 - kl. 20:55
Del denne artikel:
0 0
Japanske Level-5 er forhåbentligt snart på banen med det første Massively Multiplayer Online Roleplaying Game (MMORPG) til Xbox.

Massively Multiplayer Online Roleplaying Games (MMORPG) er en genre, som stort set er blevet forbigået på Xbox indtil videre. Inden for online rollespil har man faktisk måttet ”nøjes” med en enkelt udgivelse på konsollen, i form af opdaterede versioner af Sega’s gamle Dreamcast klassikkere Phantasy Star Online I & II.
Det vil den japanske spiludvikler Level-5, som er bedst kendt for den meget roste Playstation 2 RPG-serie Dark Cloud, nu lave om på med titlen True Fantasy Live Online (TFLO). Spillet vil være eksklusivt til Xbox, og de op til 3000 spillere, som kan være i hver verden, vil naturligvis kunne kommunikere med hinanden i real-time via Xbox Live headsettet.

TFLO byder endvidere på et hav af muligheder for den individuelle spiller, så to spillere aldrig vil få den samme oplevelse ud af spillet. Således vil man bl.a. kunne skræddersy ens karakter på følgende områder: Tøj, frisure, ansigt, øjne, hudfarve, livvidde, samt mange andre aspekter ved fysikken. Senere i spillet vil det også være muligt at låse op for yderligere valgmuligheder i disse kategorier. Gængse RPG attributter som strength, dexterity, intelligence, charm, hit points og mana points er selvfølgelig også at finde i spillet. Det ser dog ikke ud til at TFLO kommer til at anvende deciderede experience points, i forbindelse med at karaktererne bliver bedre.
Der vil være mulighed for at vælge imellem mindst tolv forskellige character classes, så som brutale warriors/berserkers og snedige mages. TFLO lægger dog vægt på, at det ikke kun er monsternedkæmpning, som skal beskæftige folk. Man vil også som sidejob kunne udfylde en række stillinger rundt omkring i byerne. Eksempelvis kan man som kok sælge mad til andre spillere, eller åbne sin egen butik, hvor man kan forsøge at afsætte ting, man har fundet undervejs i spillet, til sine medspillere. Yderligere vil det kunne lade sig gøre at købe sit eget hus og udsmykke det eller bare strejfe frit omkring mellem de forskellige byer, som man lyster. Når man ikke lige boltrer sig i spillets øvrige miljø, så kan man tilslutte sig en af de i alt 10 guilds, som alle byder på missioner, der kan løses. Der findes omkring 70 unikke spells i spillet, foruden at man tildeles skill sets, alt efter hvilken bibeskæftigelse man har, udover sin character class.
Et af de væsentligste skillepunkter der er mellem TFLO og de fleste andre MMORPG spil, er at ens karakter konstant er i udvikling. Et godt eksempel herpå er spillerens kost. Alt efter hvordan man spiser, og hvordan man beskæftiger sig selv, kan man komme ud for at ens karakter enten bliver større og mere muskuløs eller tyndere og svagere. Dette vil ikke kun ændre ens karakter visuelt, men også rent gameplay-mæssigt.
Karaktererne har en lang række transportmuligheder til rådighed, når de bevæger sig rundt i TFLO verdenen. Udover at gå eller løbe, kan man ride i kusk, på heste, kameler og andre dyr, sejle med skib, eller flyve med drage. Mages kan tilmed flyve rundt på koste. Dermed skulle der forhåbentligt ikke opstå unødigt meget spildtid, i forbindelse med transport over længere afstande.

Når man ser på monstrenes udseende, så hersker der ingen tvivl om hvorfor ”True Fantasy” indgår i spillets titel. Man risikerer at blive konfronteret med alt, lige fra forvoksede krybdyr på to ben, til krydsninger mellem ulve, tyre og drager med to hoveder og vinger.
Selve kampene foregår i real-time og er meget lige til. Inventoryet lægger vægt på visuelle hjælpemidler fremfor tekst, og både nærkampe og spells udføres ved hjælp af ganske få knappetryk. Hertil kommer at man også kan drage i kamp på ryggen af visse dyr.

Xbox Live understøttelsen synes at være i højsædet i TFLO. Op til 10 spillere kan gå sammen i en gruppe ad gangen i eventyr rundt omkring i land og rige, som nævnt før med fuld voice communication integration. Desuden forlyder det, at der løbende vil være mulighed for at downloade nye områder og andre tillæg gennem content download.

Level-5 har valgt cell-shading grafik til TFLO, hvilket giver spillet et virkeligt flot anime præg. Kombinerer man dette med de flotte effekter og den tilsyneladende hurtige framerate, så er der virkeligt udsigt til en grafisk lækkerbisken. Man tager dog ikke fejl af spillets japanske rødder på både godt og ondt. Den grafiske stil hører til i den mere nuttede ende og musikken er lidt blødsøden nogle steder. Om man synes om den slags eller ej, må jo siges at være en smagssag.
True Fantasy Live Online er fastsat til udgivelse en gang i løbet af 2004. Som et MMORPG må man forvente, at spillere vil blive pålagt månedlige gebyrer for at spille, omend dette endnu ikke er blevet endeligt bekræftet. Spillets uhyre potentiale er i hvertfald svært at komme udenom, og XboxLife håber at have mere nyt om TFLO efter E3 2004 messen i maj måned.

Udviklerens hjemmeside: www.level5.co.jp
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support