The Beatles Rock Band

Skrevet af: Morten Skou - 19. august 2009 - kl. 00:56
Del denne artikel:
0 0

For et stykke tid siden var undertegnede en tur i Munchen for at kigge lidt nærmere på den kommende titel i Rock Band serien, nemlig The Beatles Rock Band.

Med MTV i ryggen er det efterhånden lykkedes for Harmonix, udvikleren bag Rock Band spillene, både at få et enormt godt image blandt deres kunder på grund af deres mangel på grådighed, og så selvfølgelig det enormt imponerende antal af sange, som efterhånden er mulige at hente til spillene online. Da de fik et af verdens største rockbands , nemlig AC/DC, til at udgive et spil sammen med dem, var det en glædelig overraskelse for mange. Nu er de igen på banen med, hvad der må siges at være noget af et scoop. Til trods for, at musikken blev lavet længe før de fleste af vores læsere blev født, så er det ganske vist, at The Beatles og mange af deres numre er kendte af alle aldersgrupper.


Mange har uden tvivl spurgt, hvorfor sangene ikke bare udkom som nyt indhold, der kan hentes online, i stedet for at lave et helt spil. Svaret er ganske simpelt: The Beatles er et så stort navn, at de ganske enkelt har fortjent deres helt egen plads på spilhylden. Spillet er da også en hel del mere end bare en række sange. Igennem ”history mode” får man nemlig indblik i historien bag The Beatles samtidig med, at man selvfølgelig kan fyre den af i bedste 60’er stil foran fjernsynet. I historien bliver man blandt andet bragt rundt til de forskellige spillesteder, som The Beatles spillede på i løbet af deres vej til stjernerne. Enkelte af sangene, helt specifikt dem, som man ikke lige kan forestille sig at spille foran et stort publikum, har fået deres egne små tegnefilmsagtige historier, som kører imens man spiller sangen – det virker ganske enkelt helt super og er med til at skabe den helt rigtige stemning.

Spillet indeholder selvfølgelig forskellige achievements, men for at motivere spillerne til at gøre deres bedste så er der også en række forskellige præmier, som man kan vinde, hvis man gennemfører sangene med fire eller fem stjerner. Fire stjerner låser nemlig op for en enkelt præmie, som eksempelvis kan være et fotografi, og fem stjerner låser op for to præmier. Alle sangene har to præmier, så der er altså lidt at gå efter.


Tracklisten er selvfølgelig også helt i top, der er fra starten 45 numre med i spillet, som byder på alt lige fra ”Back in the USSR” over ”Can’t buy me love” til det mere fantasifulde med ”I am the walrus”. Mange vil desuden glæde sig over, at alle sangene fra starten er låst op og dermed kan spilles i ”Quick play”, uden at man først skal begive sig igennem en længere karrieredel. Udover sangene som følger med spillet er der allerede annonceret en række forskellige sange, som efter udgivelsen vil kunne hentes online, blandt andet det populære album Abby Road.

Den vel nok største nyhed i spillet, set i forhold til de øvrige RockBand spil, er, at der nu er mulighed for at være op til 3 sangere. Det fungerer på den måde, at en sanger er lead-sanger, og de to andre er en slags kor, der udelukkende skal synge på de rigtige steder i sangene. Det svære er selvfølgelig at få det til at lyde godt, hvilket uden tvivl kan være lidt af en udfordring, når hele tre stemmer skal gå op i en højere symfoni. Heldigvis har Harmonix gjort hvad de kunne for at hjælpe folk i gang med den nye sangfeature, spillet indeholder nemlig også en sangtræningsmulighed, hvor man kan lære at synge på den rigtige måde. Til dem af jer, som sidder og undrer sig over, hvordan styringen af hele tre mikrofoner virker, så er det ganske simpelt lavet så man styrer dem alle via en enkelt kontroller.

Nye instrumenter er det også blevet til, eller det er måske så meget sagt, for der er egentlig udelukkende tale om et ”The Beatles”-look, som efterligner henholdsvis en Rickenbacker 325 guitar, en Gretsch Duo Jet guitar og en Höfner Violin bas – alle instrumenterne er blevet valgt af tidligere medlemmer af The Beatles. Fælles for dem er, at de er super flotte og selvfølgelig indeholder de features, som instrumenterne fra Rock Band 2 havde, nemlig muligheden for at synce skærmen og instrumenterne ved blot at holde dem op foran skærmen og højttalerne – ganske smart. Det bedste ved de nye instrumenter må reelt være, at vi denne gang, ifølge Harmonix, også vil kunne købe dem på udgivelsesdatoen i lille Danmark. Ønsker man ikke at købe instrumenterne, så kan man selvfølgelig også bruge alle andre instrumenter, som pt. er kompatible med Rock Band 2 – det vil sige nærmest alt.


Det største minus ved The Beatles Rock Band er uden tvivl, at det er et selvstændigt spil. Selvstændigt ment på den måde, at man ikke kan importere sangene fra spillet ind i de andre Rock Band spil og desværre heller ikke omvendt. Det er ellers første gang, at Harmonix mere eller mindre tvinger spillerne til at skifte skive. Derudover kunne man godt have håbet på at se lidt flere nye features end bare flerstemmig sang. Omvendt så holder spillet uden tvivl hvad det lover, nemlig en masse timer i selskab med vel nok de største nogensinde indenfor britisk rock musik.

The Beatles RockBand udkommer den 9/9/2009, sjovt nok samtidig med, at en lang række andet The Beatles materiale ligeledes kommer på gaden. Er man fan af The Beatles, så må denne dato vel nærmest anses som værende magisk.

Lad dit hår vokse og find trompetbukserne frem, The Beatles Rock Band lander snart i en forretning i nærheden af dig.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support