Test Drive Unlimited

Skrevet af: Morten Skou - 24. juli 2006 - kl. 00:01
Del denne artikel:
0 0
Bilspillet over alle bilspil er, hvad Atari lover os med denne kommende udgave af deres Test Drive serie, men hvad er det egentligt, der adskiller Test Drive Unlimited fra alle de andre bilspil? Vi har kigget lidt på spillet og giver et par bud på Ataris næste titel.

Test Drive Unlimited er et såkaldt M.O.O.R spil (Massively Open Online Racing), en spiltype, der giver spilleren mulighed for at køre rundt i landskabet og møde mange tusinde andre spillere, som via Xbox Live spiller i samme virtuelle verden.

Det hele starter med, at man lander på den eksotiske ø Oahu, som befinder sig i Hawaii ø-gruppen. Det første man naturligvis er nødt til, efter man har forladt lufthavnen, det er at finde sig en lækker slæde at køre rundt på øen i. Meget belejligt så ligger der et biludlejningsfirma, som har et udvalg på 5 biler, som du kan vælge imellem.

Herefter er det på tide at køre ud på øen og finde sig et sted at bo. Man har fra start 200.000 $ at gøre godt med, og en del af dem er allerede gået til leje af bil – ligesom i den virkelige verden er der en række forskellige ejendomsmæglere, der gerne vil hjælpe dig med at finde et lækkert sted at bo, og man kan sågar få en såkaldt virtuel tur i og omkring huset, før man bestemmer sig. Den egentlige grund til, at man køber et hus, er naturligvis ikke for at få tag over hovedet men for at få en garage at parkere sine biler i. De forskellige huse har forskellige størrelser garager, og igennem spillet kan det godt være nødvendigt at udvide lidt eller købe et nyt hus for at få plads til alle de lækre øser.

Når man er blevet enig med sig selv om, hvilket hus, man gerne vil have, så er det på tide at finde en rigtig bil. Udlejningsbilen er nemlig lejet i en tidsbegrænset periode, og desuden er det jo rarest at have sin egen bil, inden man begynder at tune den.

Desværre er der til at starte med ikke de store beløb at gøre godt med, men man kan da stadigvæk godt lige skrabe penge nok sammen til en pæn bil som eksempelvis en Audi TT. Når man har fundet ud af, hvilken bil, man vil have, så er tiden inde til, at man skal tjene penge - penge som blandt andet skal bruges til at købe flere biler og huse for.

Spillet indeholder mere end 125 licenserede køretøjer, både biler og motorcykler. Iblandt mærkerne er der navne som Ferrari, Lamborghini, Audi, Aston Martin, Jaguar, Nissan, Mercedes, Dodge, Koenigsegg og mange mange andre. De forskellige biler købes hos deres respektive forhandlere, dette betyder, at hvis man vil have en Audi, så skal man først finde en Audiforhandler på kortet. De showrooms, som de forskellige bilmærker sælges fra, er for øvrigt kopier fra den virkelige verden.

Bilerne er hver især utroligt detaljerede, og køreoplevelsen er også forskellig fra bil til bil. Bilerne kan tunes med forskellige dele som gør, at bilen kører bedre og hurtigere. Disse dele kan man få rundt omkring på kortet i specialiserede part-shops, det er dog nødvendigt, at man finder frem til den shop, som sælger dele, der hører til lige netop den bil, som du kører rundt i – der er altså ingen THansen look-a-like, som bare har det hele.

Det skal lige tilføjes, at Test Drive Unlimited ikke kun er et bilspil, man har nemlig også mulighed for at købe motorcykler – dette er der dog først mulighed for efter, at man har fundet frem til alle de forskellige bilproducentshowrooms på kortet, og det kan uden tvivl godt tage noget tid.

Nu er det ikke kun køretøjerne, som man kan gøre noget ekstra ud af, det er såmænd også muligt at købe nyt tøj til din karakter. Det lyder måske umiddelbart lidt tøset at skulle fylde sit tøjskab op med mærkevaretøj fra Marc Echo eller Ben Sherman, men det er med til at gøre onlineoplevelsen mere unik, eftersom alle spillere ikke vil ligne hinanden, når man mødes i klubben – dog er det stadigvæk begrænset, hvor meget tid, der bruges på at kigge på andres tøjstil.

Man kan i Test Drive Unlimited tjene penge på en lang række forskellige måder, som dog alle har det tilfælles, at man skal køre i sin bil/motorcykel for at tjene dem. Der er - som man vel kan forvente af et spil i denne genre - mulighed for at køre forskellige løb, hvor det naturligvis gælder om at komme først i mål, men spillet byder også på mere nyskabende måder som eksempelvis at bringe en pakke fra et sted til et andet inden for en fastsat tidsgrænse – uden at stille spørgsmål til indholdet - samle blaffere op eller køre biler på værksted, hvorefter man modtager en klækkelig sum af bilens ejermand.

En meget central funktion i spillet er muligheden for at kalde et kort over øen op, hvis man har prøvet Need for Speed, så vil man uden tvivl kunne ane mange ligheder imellem de 2 spil, en af dem er kortet, andre er måden, som de forskellige shops og løb er markeret på ude på vejene.

Eftersom spillet er til Xbox 360, er det altid nærliggende at nævne det grafiske. Man kan groft sagt opdele spillets grafiske elementer i 2 dele; køretøjerne og omgivelserne. Køretøjerne er meget detaljerede, og der er virkelig mange flotte detaljer. Desværre er de udvendigt ikke lige så flotte, som vi ellers har set i andre bilspil til Xbox 360 konsollen, men dårlige er de bestemt heller ikke.

Når man kører, er der 6 forskellige kameravinkler, som man kan vælge at se spillet fra. Ingen af dem er ikke set før i andre bilspil, men igen bliver man nødt til at fremhæve udsynet inde fra bilen, det er virkeligt flot lavet, og man har mulighed for f.eks. at køre sideruderne ned - en ting, der er med til at fortælle lidt om detaljeringsgraden.

Omgivelserne er i en klasse for sig. Når man ser øen på kortet, ligner det noget, der er som taget ud fra et luftfoto - en ting der sikkert heller ikke kan udelukkes. Der er mange forskellige typer omgivelser, og de skifter løbende over hele øen. Man får dermed mulighed for både at køre i byer, på motorveje, i bjerge og i noget jeg nærmest vil kalde for skovområder. Træer, græs, huse med videre er ligeledes meget flotte. Eneste negative ting omkring det grafiske er, at det kun er AI bilerne, der kan gå i stykker og ikke ens egen. Dette er naturligvis set før og hænger sammen med, at bilproducenterne ikke vil have deres biler smadret til plukfisk.

Spil over Xbox Live
Onlinedelen i Test Drive Unlimited er helt klart et af spillets højdepunkter. Man har som i så mange andre bilspil mulighed for at køre løb imod andre - forskellen ligger i, at disse løb ligger integreret i samme map som singleplayerdelen, så det kan være svært at skelne imellem multiplayer- og singleplayerløb, hvis det da ikke lige var for sværhedsgraden. Hvis man møder en anden person, har man mulighed for at udfordre denne, og vinderen af dysten får så penge af taberen. Måden dette fungerer på er, at den ene spiller markerer på kortet, hvor start- og mållinierne befinder sig, derefter trykker man speederen i bund og forhåbentligt kommer man først. Måden det virker på ligner meget det, der før er set i Need for Speed, hvor man kan udfordre sine offline AI rivaler på denne måde.

Man kan også opsætte udfordringer til andre, eksempelvis kan man starte en udfordring om, hvem der kan køre en rute hurtigst. Deltagerne betaler et startgebyr for at forsøge sig med udfordringen, og efter tidsfristen får vinderen af udfordringen 90% af gevinstpuljen og den person, som oprettede udfordringen, får de sidste 10%. I bund og grund er dette en meget interessant måde at tjene penge online på.

En sidste ting, som er med til at gøre onlineoplevelsen perfekt, er muligheden for at lave forskellige klubber inde i spillet, som andre så kan melde sig ind i. Klubberne kan bruges til at udveksle biler, snakke, køre ræs eller organisere forskellige løb for medlemmer af klubben – det hele bliver samlet i et ranking system, som kun gælder for den pågældende klub. Man kan ligeledes udfordre andre klubber til at køre ræs.

Som tidligere nævnt indeholder spillet som standard en lang række biltyper, men allerede nu har Atari meldt ud om, at der hver måned vil komme nye biler, tunedele og tøj, som alt sammen vil kunne hentes imod betaling via Markedspladsen.

Test Drive Unlimited kommer til Xbox 360 til september, men du kan allerede nu finde en demo af spillet på Markedspladsen, hvis du skulle have fået lyst til at give spillet en chance.

Et sidste ord fra skribenten
Da jeg første gang prøvede Test Drive Unlimited tilbage under X05, syntes jeg, at spillet var håbløst – styringen på bilerne var som at køre rundt med en mursten, og spillet virkede kedeligt og trivielt. Nu er der gået godt et år og efter at have prøvet spillet igen, må jeg erkende, at det uden tvivl har potentiale. Hvad enten man bare vil ligge og cruise rundt, eller hvis man er til det mere rå onlinemiljø, så har spillet det hele mikset sammen til en rigtig god cocktail.

Uden tvivl et spil som får en stor fremtid. Selv om grafikken er set bedre, så er gameplayet helt ekstraordinært. Spillet kan som tidligere nævnt godt sammenlignes med Need for Speed serien på visse punkter, men alligevel har Test Drive så meget andet at byde på. Øen, som man kører rundt på, virker ufatteligt stor, så der er uden tvivl gemt virkeligt mange timers underholdning i Test Drive Unlimited.

Hvem er frisk på en Xboxlife Test Drive Unlimited klub?

Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support