Star Wars Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords

Skrevet af: Anders Pedersen (Anastacio) - 4. maj 2004 - kl. 16:04
Del denne artikel:
0 0
The Lords strikes back i efterfølgeren til Xbox’ens mest roste RPG spil. Vi giver dig de første detaljer, billeder med mere i Internettets første preview om Star Wars Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords!

Gennem tiderne har der været utallige starwars titler, hvor de fleste har været flops. Sidste år udgav Lucas Arts og Microsoft så det hidtil bedste star wars spil, Knights of the Old Republic. Ikke alle kunne lide spillet, men detGrundet Bioware formåede alligevel at sælge over 400.000 eksemplarer og det blev hurtigt det mest succesrige star wars spil nogensinde. Det var en god kombination, at blande RPG udvikleren Bioware sammen med udgiveren Microsoft, men denne blanding gælder ikke denne gang. På grund af Bioware har travlt med deres drøm om at udvikle et kinesisk RPG spil nemlig Jade Empire. Længe inden originalen blev udgivet havde Lucas Arts allerede udpeget Obsidian Entertainment til at udvikle efterfølgeren. Dette var naturligvis risikabelt, men Obsidian fik et lynkursus om, hvordan et RPG starwars spil skal udvikles og efter det fik de først lov til at afprøve KOTOR. Indtil videre er det gået strålende med udviklingen af Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords, men det er tydeligt, at Obsidian forholder sig på den sikre side ved, at bygge videre på det der gjorde forgængeren så god. Nemlig historien, personerne og selveste star wars følelsen.
The Sith Lords starter 5 år efter forgængeren. Du, en veteran fra Mandalorian krigen er den sidste Jedi der er tilbage med fred til dig selv og jedi ordningen og mere vides ikke om spillets historie. Dog er et af hovedplottene, hvordan du mistede dit sværd og hvordan du får fat i det igen. Der er selvfølgelig mange flere sideplots og spillet indeholder 2 slutninger endnu engang. Det er dog sikkert, at du ikke spiller som den samme person og The Sith Lords starter ikke lige efter KOTOR1. Grundet, at historien starter lang tid senere end originalen er, at dine valg du udgjorde i 1’eren skal passe med plottet i KOTOR2, et smart træk af Obsidian Entertainment. I dette øjeblik kender man kun 2 af de karakterer der vil vende tilbage i The Sith Lords og disse er robotterne T3-M4 og en robot der har meget at gøre med HK-47 akkurat, som i filmene. Og det er filmenes ånd Obsidian Entertainment vil nå med KOTOR2. Mange af de karakterer vi kender fra KOTOR1 vil være at finde i The Sith Lords i korte øjeblikke, men vi skal ikke forvente at se alle fra forgængeren og slet ikke håbe på, at de spiller store roller i efterfølgeren. Dog er de 2 ovennævnte robotter sikre på at have store roller i The Sith Lords historie. Forvent også, at komme dybt ind i karakterernes personligheder eftersom de ikke bare sidder i Ebon Hawk skibet denne gang. Spørgsmålet er, hvad der er sket med Darth Malak? Det ved Avellone, men han nægter at fortælle det. Dog 1 år efter KOTOR1 tog Revan af sted til de ukendte regioner og man har ikke hørt fra ham siden. Revan har en specifik rolle i The Sith Lords og det vil skam også blive afsløret, men ikke før du selv sidder og spillet Knights of the Old Republic 2.
I starten af The Sith Lords vil du komme til at tale sammen med mange og fra disse vil du få forklaret og få svar på hovedplottene i forgængeren. Du siger, hvordan du tror det hele faldt til i originalen og de dialog valg du tager vil have en påvirkning på historien senere i resten af spillet. Derved vil man have den store frihed endnu engang og selv forme historien via de valg man foretager sig. Selvom du ikke er den samme karakter i The Sith Lords vil du alligevel på en eller anden måde have adgang til skibet Ebon Hawk, som er at finde på et mystisk sandbedækket sted på Peragus i starten af spillet. Du starter som en Jedi så du skal naturligvis ikke trænes op af Yoda lignende skabninger, men det betyder jo ikke du har alle dine force kræfter og du har slet intet lyssværd. Årsagen til du intet lyssværd har i starten er, at ham du styre mistede det og ifølge Avellone (lederen af Obsidian Entertainment) vil du have det meget bedre, hvis du gør dig fortjent til lyssværdet end bare at starte ud med det.

Alle Jedi klasserne der var at finde i forgængeren er også med i The Sith Lords, men der er også blevet plads til et par nye, som du kan få adgang til når du er oppe i de høje levels. Af de nye klasser finder du Sith Lord (dark side), Sith Marauder (dark side), Sith Assasin (dark side), Jedi Master (light side), Jedi Wathcman (light side) og til sidst er der Jedi Weapon Master. Igen er det muligt at vælge om du vil være på den mørke eller lyse side, men det handler ikke kun om dig. Nu kan dine kammerater også ryge over på den lyse eller mørke side, det kommer dog helt an på de valg du foretager dig igennem spillet. Hvis du f.eks. læner dig over til den mørke side vil dine kammerater naturligt ryge med over på den side, men hvis en fra dit hold ikke bryder sig om det vil vedkommende ryge over på den lyse side og være imod dig.
Som forgængeren er The Sith Lords lineært, men du har stadig friheden til at forme historien og vælge den side du vil være på. Denne gang vil du komme rundt på 7 planeter og en af dem er Dantooine, men tro ikke du kender planeten. Alle de ting der skete på Dantooine i forgængeren har gjort, at Dantooine ser meget anderledes ud i denne omgang. Obsidian ville ikke bare kopiere den samme planet over til KOTOR2 for de vil give fansene en anderledes oplevelse. Dantooine er dog den eneste planet fra starwars universet der vil være at finde i efterfølgeren for de resterende 6 planeter er helt nye. En af dem hedder Telos, som er Carth’ (hovedpersonen fra KOTOR1) hjem planet. Obsidian og Lucas Arts ved, at kampsekvenserne og interfacet virkede godt i originalen så disse punkter har Obsidian ikke rørt så meget ved. Du styre stadig 3 karakterer og kontrollen er teknisk set den samme.
Nu har man en genvejstast til at skifte mellem 2 våben. I KOTOR1 skulle man helt ind i våben menuen for at skifte våben, hvilket vil sige, at de fleste spillere ikke tænkte så meget over det. Derfor følte Obisidian, at det var nødvendigt at implementere denne genvejstast. I 1’eren kunne man opgradere sine våben, men netop dette punkt var et undervurderet emne så Obsidian har lavet systemet om så man nu får meget mere ud af at opgradere sine våben. De såkaldte forretninger rundt på planeterne har denne gang mange flere ting at tilbyde, du kan nu opgradere, købe helt nye ting eller mixe ting sammen for at gøre våbenet endnu stærkere. Du vil endda have mulighed for mange flere opgraderinger til dit lyssværd og helt nye farver. Dine karakterers evner vil også have en indflydelse på dine opgraderings muligheder. Hvis du har en virkelig høj reparations evne vil du få tilbudt ting ala armor o.lign. Resultatet er, at du kommer til at bruge de mange valgmuligheder du har. Ikke som i forgængeren, hvor man forholdte sig til nogle bestemte våben. Kortspillet Pazaak, swoop racet og andre minispil fra KOTOR1 vil vende tilbage i The Sith Lords, men denne gang får du selv lov til at vælge om du vil spille disse spil eller lade være. Obsidian vil videreudvikle disse minispil og specielt swoop racing var sjovt i et kort øjeblik, men blev hurtigt ensformigt. Derfor prøver Obsidian Entertainment at inkludere flere småting i swoop racet for, at gøre minispillet mere interessant. Ikke nok med vi får de gamle Pazaak kort i The Sith Lords, men der vil også være helt nye! Obsidian lover også flere side missioner, og der vil hele tiden være nye for hver karakter du vælger.
Hvert medlem af din gruppe vil desuden have hver deres unikke specielle evne og der vil være flere quests, som kun kan udføres af bestemte personligheder. Ligesom i star wars filmene. Noget af det fede ved originalen var force powers og den måde personerne udviklede dem på, dette er naturligvis med igen, men denne gang har du flere muligheder. Der er endda nogle nye force powers at lære, som bl.a. inkludere Dark Sider Rage og Battle Meditation. Force Sight er også en ny, som gør det muligt at se gennem vægge og du vil være i stand til at se om personerne er på den mørke side eller den lyse. Force Clairvoyance er endnu en ny force, som gør det muligt at se andre steder selvom man ikke selv er i nærheden af dem ala et-glimt-af-fremtiden synet man havde i Prince of Persia.

Grafisk er KOTOR2 desværre ikke forbedret synderligt meget. Hvis du forventede en langt flottere grafik med mange flere fede effekter må du desværre vente endnu. Faktisk er KOTOR2’s grafik på højde med KOTOR1’s grafik, men Gallo (en udvikler fra Obsidian) lover, at grafikken vil blive opdateret en smule. Det er tråds alt den samme grafik engine udviklerne gør brug af, men udviklerne på Obsidian Entertainment har lært at udnytte den mere ved, at lave grafisk flottere lyseffekter.
De prøver at gøre grafikken så meget flottere som de kan, men deres fokus er ikke sat på det grafiske, men mere på det tekniske. Derfor satser udviklerne på flottere vejr effekter og mere flydende animationer, som Obsidian håber kan bringe omgivelserne mere liv. Nu vil dine karakterer lave andre animationer jo højere op de ryger i levels så vi får en fornemmelse af, at der er sket fremskridt med vores karakterer.

Intet vides om lydsiden af spillet, og ingen voice actore er blevet nævnt heller intet soundtrack er at finde. Vi skal jo så heller ikke have alt at vide eftersom der er et helt år til spillets udgivelse.
The Sith Lords vil som sin storebror også understøtte LIVE og denne gang er der tale om en stører support end, hvad KOTOR1 fik. Allerede få uger efter KOTOR2’s udgivelse vil der være nyt content at finde. Desværre vil The Sith Lords ikke indeholde nogle former for co-op, multiplayer splitscreen eller LIVE multiplayer. Dette vil ifølge Avellone aldrig ske for det er simpelthen for svært, at implementere dette i et RPG spil, som The Sith Lords. Endnu engang vil vi heller ikke få nogle nye planeter eller missioner, men derimod nye våben, ting m.m.
Alt i alt ser det ud til, at The Sith Lords kan gå over og blive endnu en succes, dog vil spillet uden tvivl komme til at minde mere om en udvidelsespakke end en egentlig efterfølger. Men hvad gør det når KOTOR1 var så godt, som det var. Hellere bygge videre på noget godt (i KOTOR’s tilfælde) end at ændre 180 grader på formularen. Se frem til flere screenshots af bedre kvalitet med mere senere på året. Star Wars Knight of the Old Republic 2: The Sith Lords udkommer i Februar måned 2005 til Xbox og PC på samme dag.
Udviklerens hjemmeside: www.ubisoft.com

Udgiverens hjemmeside: www.lucasarts.com
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support