Star Wars: Battlefront

Skrevet af: Sune Meyer (Goose Fraba) - 24. august 2004 - kl. 18:15
Del denne artikel:
0 0
Star Wars: Battlefront er navnet på en ny multiplayer online shooter til Xbox. EA’s Battlefield serie har tydeligvis været det store forbillede for spillet, men vil denne spil recept også gøre sig godt i Star Wars universet?

Tropper til Rådighed
Man vil have fire grupper at vælge imellem i spillet, henholdsvis Rebels eller Imperials fra de gamle episode IV-VI film og The Republic’s Clone Army eller The Seperatist Force’s Droid Army fra de nyere episode I-III film. Ved kameraindstillingen kan der enten vælges første- eller tredje personsperspektiv, og der vil i alt være over 30 forskellige våben i spillet. Når man har valgt en gruppe, står man overfor at skulle vælge en af følgende underklasser:

Standard Infantry
En god all-round soldat med gennemsnitlig ildkraft og hastighed m.h.t. bevægelse og reloading af våben.

Pilot
Piloten er generelt svagere end Infantry soldaten. Til gengæld kan han reparere ting og sager.
Scout
En snigskytte, som vi kender ham fra så mange andre shooters. Ikke så effektiv som fighteren i nærkamp, men dødbringende på lang afstand.

Heavy Arms Soldier
Som navnet antyder, så er det her der uddeles stor skade. Rocket launchers m.m. sørger for at du kan udrydde op til flere modstandere ad gangen. Men tung ildkraft har sin pris i form af langsommere bevægelighed og forlænget reloading tid af våben.

Herudover har de 4 grupper hver en bonus karakter til rådighed, bl.a. har Rebels en Wookie Smuggler, udrustet med en Bowcaster, mens Seperatists har en Droideka enhed, der ofrer bevægelighed til fordel for massiv ildkraft.
Forskellige Fartøjer og Udstyr
I bedste Grand Theft Auto og Battlefield stil, så er der en række fartøjer m.m. spillerne vil have til rådighed ved blot at gå hen til dem og trykke Y-knappen. I retail versionen ventes der over 25 land- og luftfartøjer, samt muligheder for at anvende diverse tårne og bunkere. Her er nogle af de mere kendte fartøjer i spillet:

T-47 Airspeeder
Enorm hurtighed, men beskeden ildkraft kendetegner dette rumskib. Tåler et barskt klima, hvilket kunne opleves i slaget om isplaneten Hoth.

AT-ST
All Terrain Scout Transport. Landfartøj på to fødder, som er udrustet med laser cannons og let panser. Hovedsageligt brugt til recognisering, i modsætning til storebroderen og krigsmastodonten AT-AT.
X-Wing
Det klassiske rumskib, som vi så ofte så Luke Skywalker flyve rundt i med R2D2. God manøvrering og fornuftig ildkraft gør dette til et stabilt skib på alle områder.

TIE Fighter
Emperiets modstykke til X-Wing. God i nærkamp og produceret i stort antal. Mange vil bl.a. huske at have set Darth Vader i dette rumskib.

Speeder Bike
Hurtigt landfartøj med en tophastighed på over 500 km/t, som dog ikke kan dreje så skarpt. Mest kendt fra skov scenerne i Return of the Jedi filmen.

Republic Gunship
Et af de mere ukendte men dog interessante luftfartøjer i spillet, hvor der kan opholde sig op til fem soldater samtidigt. Recognisering, back-up fire m.m. kan den også klare.

Galaktisk Legeplads
Den universale krigsførsel vil finde sted blandt 16 slag på 10 forskellige planeter. Der er både planeter fra den gamle trilogi og den nye prequel trilogi, og hovedmålet er naturligvis at eje så mange planeter som muligt. Et af strategielementerne her er, at hver planet har sin egen bonus attribut, som ejeren så kan vælge at bruge i kamp. Attributterne kan genbruges, men der kan dog kun anvendes et bonus attribut per slag, så man skal vælge med omhu. Af bonuser kan bl.a. nævnes en ”Jedi Master Assist”, som kan bringe enten Luke Skywalker eller Darth Vader ind i slaget, ekstra health regeneration til dine enheder, eller en sabotage attribut som reducerer modstanderens health til 10% fra starten af. Foruden de to stridende parter i et slag, kan der også opstå kampe, hvor en AI styret tredjepart blander sig, f.eks. Tusken Raiders på Tatooine eller Ewoks på Endor.

Her følger nu en kort gennemgang af nogle af disse verdener:

Yavin IV
En måne der hovedsageligt er dækket af jungle. Oprindeligt koloniseret af Sith krigere og deres Massassi slaver. Hovedkvarteret er et stort sten tempel og vejen dertil for modstanderne fører enten forbi et vandfald eller smalle stier imellem træerne.

Naboo
Hovedstaden Theed og det royale palads er udgangspunktet for det forsvarerne hold. Kortet er præget af mange bygninger, gader og broer.

Endor
Den kendte måne fra episode VI. Planeten er tæt bevokset med skov og AI Ewoks vil blande sig som tredje part i slaget.

Geonosis
Ørken planet fra episode II, placeret tæt på Tatooine i den ydre del af Galaxen. Planeten beboes af Geonoians, som er insekt lignende og driver store Droid fabrikker.
Kamino
Bl.a. set i episode II og kendt for massiv kloning. Mindst lige så afsides planet som Geonosis. Uvejr og store vandmasser kendetegner planeten. Hovedstaden Tipoca City er basen for det forsvarende hold.

Hoth
Isplaneten hvor det kæmpe åbningsslag i episode V fandt sted. Stor åben planet med potentiale for gigantiske kampe med AT-AT’s, T-47 skibe m.m.

Rhen Var
Engang et frodigt paradis men nu en isplanet, der også er fyldt med mange bjerge og tundraer.

Tatooine
Ørken planet hvor vi bl.a. så Luke Skywalker vokse op. Kontrolleret af Hutts og hjemsted for alskens kriminelle befolkningslag. AI Tusken Raiders blander sig ofte i slagene.
Singleplayer
SW:BF er ganske vist primært en multiplayer online shooter, men det betyder bestemt ikke, at man har glemt single-player delen af spillet. Spiller man single-player, vil man kunne vælge imellem ”Instant Action”, ”Calactic Conquest” eller ”Historical Campaigns”.

Instant Action
Instant Action er den hurtigste og nemmeste måde at komme igang med spillet på, hvor man katapulteres direkte ind på et kort af eget valg. Denne mode kendes nok bedst som ”Quick Match” fra andre spil.

Calactic Conquest
Her deles planeterne op mellem Rebels og Empire. Rebels har Hoth som hjemmeplanet, mens Empire har Endor. Man kæmper så om kontrollen af de forskellige planeter, indtil man til sidst når frem til en af de to siders hjemmeplanet, og indtager den. Her kan man også tjene en såkaldt ”factional” bonus, som udarter sig i, at hver gang man vinder fire af modstanderens planeter i kamp, så kan man vælge en femte planet og overtage den uden kamp.
Historical Campaigns
Her skal alle de 16 slag på de 10 planeter vindes i kronologisk rækkefølge. Den længste og sværeste af de forskellige singleplayer modes.

Disse modes kan også spilles sammen med en ven i split-screen, eller i kan dyste mod hinanden, hvis i hellere vil det.

Multiplayer
Her har vi så hjertet i SW:BF’s gameplay. Op til 16 spillere, plus AI enheder, kan gå i krig enten over Link eller Xbox Live. PC delen skulle efter sigende kunne klare op til 32 spillere, men så heldige er vi konsolejere desværre ikke. Hvorom alting end er, så vil man naturligvis kunne spille mange af de gængse multiplayer modes, bl.a. Team Deathmatch og kampe med mål, såsom at beskytte bestemte områder eller indtage dem.
Forventninger til SW:BF
Pandemic Studios har senest stået for det innovative og anmelderroste Full Spectrum Warrior, hvilket burde give forhåbninger om, at SW:BF kan leve op til et tilsvarende kvalitetsniveau. Samtidigt bør man holde sig den kraftige Battlefield inspiration for øje. At man låner dele fra andre spil er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Simpsons: Hit & Run spillet var et klart eksempel på en hæderlig integration af Grand Theft Auto gameplay i et Simpsons univers, og resultatet blev da også det bedste Simpsons spil til dato. Multiplayer delen har alle chancer for at blive fantastisk, så det store spørgsmål omkring Battlefield indflydelsen bliver nok, om man i SW:BF formår at bygge en fornuftig single-player oplevelse ind i spillet. Det umiddelbare svar må være ja. Multiplayer delen er ganske vist den vigtigste del af spillet, men man har ikke forsømt single-player mulighederne. SW:BF fortjener bestemt et nærmere bekendtskab, særligt nu hvor Battlefield – Modern Combat til Xbox er blevet udskudt med et år. For SW fans og Live gamere bør alle muligheder derfor være tilstede for en alle tiders spil oplevelse.

b>Interesseret?
I skrivende stund er SW:BF sat til at udkomme den 21 september. Er du Star Wars fan, men stadigvæk ikke helt overbevist, om spillet er noget for dig, så vil det måske interessere dig og høre, at der vil følge en spilbar demo af spillet med ved dvd udgivelsen af episode IV-VI filmene. Disse film udgives også den 21 september. Linien mellem filmene og spillene har aldrig været tyndere end i SW:BF. Hvor tynd linien er, skal vi få at se i september.


Spillets officielle hjemmeside: www.lucasarts.com
Udviklerens hjemmeside: www.pandemicstudios.com
Udgiverens hjemmeside: www.lucasarts.com
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support