Splinter Cell: Pandora Tomorrow

Skrevet af: Anders Pedersen (Anastacio) - 19. februar 2004 - kl. 20:34
Del denne artikel:
0 0
Så er UbiSoft på vej med endnu et spil i den meget succesrige serie Splinter Cell. Forsættelsen bliver udviklet af UbiSoft Shanghai og bliver udgivet af UbiSoft. Spillets fulde navn vil blive Splinter Cell: Pandora Tomorrow.
Med store stealth spil på vej, som bl.a. Hitman Contracts og Metal Gear Solid: The Twin Snakes, så vil UbiSoft også være med endnu en gang for at kæmpe mod de andre stealth spil. Og allerede nu ser Pandora Tomorrow ret så lovende ud. Dette preview vil blive delt op i 2 dele, en singleplayer del og en multiplayer del. Og vi begynder naturligvis med singleplayer delen. Pandora Tomorrow er forsættelsen til Splinter Cell, og indeholder 8 missioner fordelt på 4 store og langt mere spændene lande. Der er for mange missioner til at nævne dem alle, så vi nøjes med at nævne startbyen i hvert land for vi kommer ind på missionerne senere i previewet. Du starter i Indonesien Dili kommer derefter videre til Frankrig Paris, Israel Jesrusalem og slutter i USA Los Angeles. Pandora Tomorrow er som sagt efterfølgeren til det originale Splinter Cell så historien forsætter efter 1’eren. Spillet tager sin begyndelse i 2006; amerikanerne har fået bygget en militær base østpå. Så de kan transportere sikkerhedssystemer til ’verdens yngste demokrater’. Anti-U.S. tilslutter sig guerilla militærets leder Suhadi Sadono (ham forklare jeg mere om længere nede), som kommunikere med den uofficielle support fra Major Corrupt Factions of the Indonesian Government. Så Suhadi’s mænd angriber U.S. ambassaden i Jakarta, hvor de så for taget massere af civile og soldater som gidsler. Det er nu Sam Fisher kommer ind i billedet, for han må simpelthen hjælpe og beskytte det amerikanske militær indtil Suhadi’s terror agtige handlinger kan blive destrueret og guerilla faktionen kan blive udryddet. Under spillets forløb vil det også blive afsløret, hvad Pandora Tomorrow egentlig er for noget. Det tyder på, at historien endnu engang bliver ret så politisk så det kræver også et indblik i de medvirkende personer i spillet, og jeg tager netop et kig på nogle af dem.
Nogle velkendte ansigter er endnu engang med, bl.a. alle medlemmer fra Third Echelon Teamet, som denne gang består af Sam Fisher, Colonel Irving Lambert, Dermot P. Brunton og Anna Grimsdóttir. Der er også andre personer at finde i denne udgivelse, bl.a. Suhadi Sadono, Norman Soth, Dahlia Tal og Douglas Shetland. Vi alle kender Sam Fisher og resten af Third Echelon teamet så dem vil jeg ikke gennemgå eftersom man allerede kender dem fra Splinter Cell, og det spil skal man helst have spillet før man går i gang med Pandora Tomorrow’s singleplayer del. Men jeg vil tage et kig på nogle af de nye kærkomne personer i serien. Den første er Suhadi Sadono, som kommer til at have stor indflydelse på historien. Han er den indonesiske guerilla leder for Darah Dan Doa. Han har kæmpet for Indonesien siden han var 15 år gammel. Han blev hurtigt bedre og kom fik hurtigere bedre ranks, og til hans 21 års fødselsdag blev han leder for Darah Dan Doa gruppen. I midten af 90’erne havde militær gruppen vokset sig så stort, så de nu var flere tusinder i soldater i gruppen. Norman Soth er en CIA trænet soldat og former af frihedskæmper operationen i sydøst asien. I 1992 ledede Soth REDBEARD. En kvinde ved navn Dahlia Tal spiller også en rolle i den kommende historie. Hun er Shin Bet agent og Shin Bet er det Israeleiske hemmelige politi. Hun leder området inden for tortur, folkets forhold med mere. Den sidste jeg fortæller om er Douglas Shetland, som blev født den 18. april 1959i Boone, lowa. Han har diskuteret sine militæriske evner og sin ekspert træning og er nu medlem af et pengebegærligt firma. Via hans kontakter med det amerikanske militær og andre vestlige militær enheder er han hermed blevet en vigtig person i industrien.
Der er som sagt 8 missioner fordelt på 4 forskellige lande. Spillet tager sin start i Indonesien Dili US Embassy, som er et ”hyggeligt” sted nær junglen. Og denne gang for man også først sit SC-20K våben senere i spillet. Pandora Tomorrow tager så sin afslutning i USA Los Angeles Lax Airport. Jungle området ser spændene ud til trods for der godt kunne have været flere træer hist og her. Du har sikkert hørt meget om tog banen Frankrig Paris-Nice Train, hvor du bl.a. også for et lille chok, som vi på redaktionen ikke vil afsløre noget om. Desværre når man først til denne interessante bane i spillets 6. mission, så der er lang vej. Du kan se banerne i 3D via webcam inde på det officielle site, som vi har linket til sidst i previewet.

Alle våben og gadgets der var med i Splinter Cell er også at finde i Pandora Tomorrow i forbedrede udgaver og nye våben/gadgets har selvfølgelig også fundet vej. Man har et stort udvalg af våben, bl.a. den velkendte SC-20K, F7, Motion detector, Laser Micaophone T.A.K. med mange flere våben og gadgets.

Som du allerede har bemærket er Pandora Tomorrow fyldt med opdateringer og forbedringer og heriblandt også Sam’s moves. Et interessant og meget vellykket move er det nye SWAT turn, hvis der er en væg i venstre og højre side for en dør kan du f.eks. læne dig op af venstre mur og dreje hurtigt rundt over til den højre mur af døren. Flere moves er opdaterede, bl.a. split-jump, hvis du laver et split-jump i en smal gang så kan du læne dig fra den ene til den anden side for at få et meget bedre udsyn, det kaldes et Half-Split-Jump. Og der er sådan set rigtig mange moves med denne gang og de er max fede. Denne gang tager Sam ikke medicin fra en box, men der er rent faktisk lavet en animation så man ser Sam forbinde sig selv med bandage.
Grafisk har spillet ikke fået nogen ansigtsløftning eller blevet opdateret, som resten af spillet desværre. Ubi Soft mener, at grafikken i spillet stadig holder i 2004 og det må man give dem ret i. Igen gør spillet brug af de flotteste real time skygger og animationerne ser ligeledes også gode ud. Omgivelserne er store og smukke og der skulle ikke være nogen form for slow down i spillets singleplayer del. Dog er texturene uskarpe på nogle områder og skyggerne kunne godt trænge til en gevaldig omgang anti alliasing for skyggerne er simpelthen hakkede. Men det gør ikke så meget eftersom det er real time skygger og, at skyggerne rent faktisk har indflydelse på spillet. Noget af det imponerende er, at vejret skifter real time under en mission. Dvs. at solen kan gå op og ned senere i missionen, og det tilføre mere realisme.
Spillets lydside bliver ligeledes også god, musikken kommer til at passe til situationerne og stemningen og denne gang bliver stemmerne leveret af kendte personer. Det bliver Michael Ironside, som lægger stemme til Sam Fisher og han er bl.a. kendt fra film som, Top Gun, Starship Troopers og Total Recall. Og UbiSoft mener, at han har den rette stemme til Sam Fisher for at kunne få Sam’s aggresive personlighed frem. Den anden kendte er Dennis Haysbert, som kommer til at lægge stemme til Irving Lambert. Han er bl.a. kendt, som præsidenten David Palmer i 24 serien, han har også medvirket i film som, Far from Heaven, Major League og Heat. Lalo Shifrin kommer til at stå for musikken i Pandora Tomorrow og han har bl.a. lavet musik til mere end 183 film.

Som om det ikke var nok, så er AI’en også blevet stærkt forbedret. Mange fans og spillere klagede over den frustrerende AI Splinter Cell havde, så Ubi Soft har lyttet til de mange spillere og forbedret AI’en. Denne gang tilpasser AI’en sig til spillerens spilleevner, hvilket er rigtig godt. Og hvis fjenderne høre eller ser dig vil de jagte dig, få mere ammo med sig, hvis de mister dig af syne og nogle gange laver de endda ruterne om.

Styringen har foretaget sig nogle små ændringer i singleplayer delen. Ved at trykke den højre analog ned aktivere du det nye binocular og så zoomer du ind med dem med D-Padet. For at læne sig op af en mur skal du denne gang trykke det venstre analoge stik ned og så bruger man denne gang den sorte knap til at fløjte med (ja du kan fløjte i spillet).

Vi går nu over til den noget mere spændene multiplayer del, som også er det mest nyskabende i spillet.

Vi ligger ud med multiplayer historien, ja, du så rigtig, multiplayer delen indeholder også lidt historie, nærmere noget baggrund. ShadowNet er en ny gruppe spioner indenfor Third Echelon, som kun gør brug af fremskridende taktikker og holdbaseret stealth. Ifølge NSA analytikeren Dermot P. Brunton så er ShadowNet betragtet, som Splinter Cell programmets venstre hånd. ShadowNet er en professionel gruppe og sætter absolut ingen fodspor på det område missionen foregår på.
Argus inc. har taget navnet fra den mytologiske ARGUS, den mægtige 100 øjet gigant, som vogtede det gyldne skind. Argus inc. er en privat militær enhed.

Spillet indeholder 4 gamemodes. Det første er Neutralization mode, hvor du enten spiller som en agent fra ShadowNet eller en soldat fra ArgusMercenaries. Hvis du vælger, at spille som en fra ShadowNet i dette mode så er dit mål, at du skal finde og neutralisere nogle enheder kaldet ND133K. Det gælder så for Mercenaries soldaterne at udrydde disse ShadowNet agenter og beskytte disse enheder. Men for at ShadowNet skal vinde skal de neutralisere disse ND133K eller tilintetgøre alle mercenaries soldaterne. For at Merceneries skal vinde skal de beskytte ND133K’erne indtil tiden er udløbet eller udrydde agenterne fra ShadowsNet. Neutralization tager tud, men man kan også bare vælge at forlade spillet når man vil og starte der hvor man forlod spillet. Det næste mode er Extraction mode. Hvis du er en ShadowNet agent så skal du finde denne ND133K, tage rørene og bringe dem tilbage til extraction pointet. Hvis du derimod er en Mercenaries soldat så skal du sørge for, at disse ShadowNet ikke for fat i rørene og udrydde den trussel shadownet spionerne udgøre. For at ShadowNet holdet kan vinde skal de få skaffet nok rør til extraction pointet for at vinde. For at Mercenaries soldaterne kan vinde skal de tilintetgøre shadownet spionerne eller beskytte rørene indtil tiden er gået. Så for spionerne gælder det om, at finde ND133K og bringe så mange rør tilbage til extraction pointet så muligt. Og for mercenaries soldaterne gælder det om at beskytte rørene indtil spillet er slut og de kan endda tage det stjålne rør og dræbe spionen for derefter at bringe røret tilbage til stedet. Det tredje mode er Sabotage mode så, hvis du er ShadowNet spion her så gælder det om at neutralisere disse ND133K’s ved at placere et modem ved dem. Og hvis du derimod hellere vil være mercenaries soldat så gælder det igen om at beskytte disse enheder. For at ShadowNet holdet skal vinde skal de neutralisere disse ND133K’s eller neutralisere mercenaries soldaterne. For Mercenaries soldaterne gælder det om at beskytte enhederne indtil tiden er udløbet eller dræbe spionerne, og hvis du er mercenaries soldat og ser et modem så kan du også neutralisere dette. Det fjerde mode er ikke officielt vist frem endnu, men rygterne vil vide, at det vil gå ud på at stjæle ID kort fra mercenaries soldaterne. Det ser ud til, at de 4 modes bliver meget ens i deres gameplay og regler, men det skulle eftersigende fungere fremragende og sjovt skal det nok også blive.
Grafikken holder samme standard over LIVE og der er endnu ikke meldt noget ud om LAN spil, men XboxLife spår ikke mange chancer for at der er implementeret LAN spil. Det er endnu heller ikke sikkert, hvilke moves du kan udføre over LIVE, men der vil være mange, bl.a. også at kravle på rør, står med hovedet ned af og løbe op ad mure.

Mercenaries soldaterne vil have mange våben, ammo og gadgets, de har bl.a. ikke nightvission, men derimod lygter. Spionerne har dernæst ikke særlig mange våben, kun en enkelt pistol med lasersigte og nogle grenader. De har dog også gadgets, og et af de mere spændene er en gadget du kan fyre af på en vagt og derved kan du så høre hvad vagten siger. Voice communicatoren kommer også i brug i dette spil. Det ene hold kan ikke høre det andet hold snakke, men man kan snakke med sine teammates, men hvis du kommer ind for en bestemt afstand kan du høre og tale til Mercenaries soldaten. Der er også et nyt vission mode udover nightvission og thermal goggles, som kun soldaterne kan bruge.

Spillets singleplayer del bliver fed og multiplayer delen bliver spillets bærende element. Udover en lidt ensformig singleplayer del for nogle, nogle meget små grafiske lidelser og nogle måske lidt for ens multiplayer modes, så ser det rigtig godt ud for Sam’s næste mission, som starter den 26. marts 2004. Faktisk er der, som en helhed ligenu ingen nævneværdige kritikpunkter.

Spillets officielle hjemmeside: www.splintercell.com
Udviklernes hjemmeside: www.ubisoft.com
Udgivernes hjemmeside: www.ubisoft.com
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support