Rock Band 3

Skrevet af: Thit Hansgaard - 21. august 2010 - kl. 22:09
Del denne artikel:
0 0
Harmonix sætter igen nye standarder for musikspilgenren med det mest ambitiøse spil hidtil. Vi har haft fingrene i de nye instrumenter og fået en snak med udviklerne om et par brændende spørgsmål.

Selvom GamesCom-messen i Køln syntes endnu større og mere overvældende end nogensinde før, var der ikke reserveret meget plads til musikspil i år. For bare et år tilbage var det helt anderledes, for da var genren på sit højeste popularitetsniveau, og der var det plastikinstrumenter, mikrofoner og enorme scener med røgmaskiner og lysshow, der dominerede messehallerne.


Men selvom offentlighedens opmærksomhed for musikspilgenren ikke er, hvad den har været, har det ikke betydet, at Rock Band-udvikleren Harmonix hverken har hvilet på laurbærrene eller sænket ambitionsniveauet. Allerede fra den dag Rock Band 2 var pakket og klar til butikshylderne, har de arbejdet på det næste kapitel i serien og gjort sig store anstrengelser for at bringe noget nyt og meningsfuldt til genren.

Et nyt spil skal ikke bare tilføje nye sange, for det klarer deres onlineservices ’Rock Band Network’ og ’Rock Band Music Store’ udmærket, men det skal også være en videreudvikling af platformen, der tager genren til helt nye højder.

Harmonix har hele tiden haft en plan, og det fremgår tydeligt af en snak med projektlederen på Rock Band 3, Daniel Sussman fra Harmonix. Det var også ham, der stod for Guitar Hero 2 i sin tid, før navnet blev givet videre til Activision, og han snakker stolt og begejstret om sin kommende udgivelse.


”Spillet har stort set ikke ændret sig siden 2005, hvor der kom trommer med, så det var på tide med noget nyt” udtaler Daniel Sussman. ”Den erfarne spiller keder sig efterhånden. Vi har haft folk, der spiller på expert-niveau komme hen og brokke sig over, at de fik gennemført ’The Beatles: Rock Band’ på et par timer. Det kommer absolut ikke til at ske for nogen med Rock Band 3, kan jeg garantere! Hvis nogen klarer det så hurtigt, kommer jeg gerne til deres hus og bager en kage”.

Rock Band 3 fokuserer i store træk på to ting; at forbedre tilgængeligheden og styrke det sociale aspekt, og at skabe en helt ny spiloplevelse, der både bygger videre på det traditionelle gameplay, der allerede eksisterer i genren, men også en ny tilgang baseret på det at lære at spille sangene, som var det på et rigtigt instrument.

Og der er så sandelig nogle virkelighedstro instrumenter på vej til butikshylderne for dem, der vil tage deres musikspil et skridt videre. En helt ekstraordinær guitarcontroller er den særlige ’Fender Squier’, der er bygget og fungerer nøjagtig som en rigtig guitar - med strenge der skal stemmes og det hele. Hvordan det virker er ikke til at regne ud, men det virker. I skrivende stund findes der kun tre af dem i verden, da den stadig er under udvikling, så hvad den kommer til at koste i handlen er endnu uvist.


Er man ikke så frisk på at gå hele vejen og spille på strenge, er der en gylden mellemvej i den nye ’Fender Mustang’, designet til Pro Mode. Den har knapper ligesom andre spilguitarer, men hele 120 af slagsen. Prisen bliver i omegnen af $ 149.

”Vi har et fantastisk samarbejde med Mad Catz og har planer om at bringe en MASSE nye sager til Europa” lover Daniel Sussman. ”Både de instrumenter, der har været ude i Nordamerika i et stykke tid, og selvfølgelig også de nye instrumenter af ekstrem høj kvalitet designet til at spille ’Pro Mode’ i Rock Band 3. Vi vil ikke fokusere på at udgive store instrument-bundles i butikkerne som førhen, men i stedet pakke instrumenterne enkeltvis, så man frit kan vælge, hvad der passer til ens spillestil. Det hele handler om at give spilleren et valg, og selvfølgelig passer ALT, hvad folk allerede har stående hjemme i stuerne, til Rock Band 3. Fuld kompatibilitet. Sådan skal det bare være”.

Det nye ’Pro Mode’ i Rock Band 3 bliver et af de helt store tilløbsstykker, der byder på et væld af nye udfordringer. ”Vi har set mange erfarne expert-spillere, der var nødt til at starte Pro Mode på den nemmeste sværhedsgrad” forklarer Daniel Sussman. ”Men man skal ikke lade sig skræmme af det, for spillet har et gennemført træningsmode til hvert instrument, der fører dig let igennem alle nye aspekter. Pro Mode er virkelig let at gå til men indeholder samtidig en utrolig dybde”.


Pro Mode indeholder fire sværhedsgrader og kan spilles på både keyboard, trommer, guitar og bas. Mangler man udfordring som sanger, har Rock Band 3 selvfølgelig de flerstemmige vokalharmonier, som vi først så det i ’The Beatles: Rock Band’. Samlet giver det mulighed for at spille op til 7 spillere samtidig. Der er også blevet finpudset på spillets interface, så det er nemmere at navigere i de forskellige menuer, og en ny ’Party Shuffle’ funktion gør det muligt at starte en spilsession, hvor alle instrumenter kan droppe ind og ud som det ønskes.

En anden fin ny detalje er, at absolut alt hvad man gør i spillet giver fremgang og belønninger - selv træning og hurtige quick-plays. Altså bliver alt hvad man gør en del af ens ’karriere’, som i tidligere spil var helt separeret fra resten.

Med alle de nye features i Rock Band 3 kan man spekulere på, hvordan det vil komme til at virke med det tidligere udgivne indhold, både fra spilskiver og downloads. Rock Band-spillene har efterhånden mere end 2000 numre samlet i deres bagkatalog, så vil man kunne spille dem med keyboard, vokalharmonier og i Pro Mode? ”Vi arbejder på det, men det er lidt indviklet” svarer produceren fra Harmonix. ”Der er så mange sange, og vi kan ikke lave dem alle kompatible. Vi ønsker faktisk heller ikke at lave dem alle. Der er mange tidligere numre, hvor det ikke vil give mening at bruge ressourcer på at implementere de nye features”.


Som udgangspunkt vil alle downloadede sange kunne spilles direkte i Rock Band 3, og langt størstedelen af numrene fra tidligere spilskiver, altså Rock Band 1 og 2, Green Day: Rock Band, AC/DC og LEGO: Rock Band, vil kunne importeres til ens sangbibliotek. Dermed er det endnu uvist, hvilke af de ’gamle’ numre, der vil understøtte de nye features. På Pro Mode for trommer er der dog en undtagelse, for der vil absolut alle tidligere sange kunne spilles.

”Vi vil selvfølgelig gøre alt i vores magt for at ordne de numre, der giver mening, og som der er efterspørgsel på” svarer Daniel Sussman. ”Vi vil virkelig gerne høre, hvad vores fans mener. Hvis du går og drømmer om at spille keyboard eller gå amok i Pro guitar til i en bestemt sang, så skriv det endelig til os med det samme!”

Så hermed en opfordring til alle Rock Band 3 interesserede til at sende et ønske eller to til Harmonix. Det kan gøres ganske nemt via dette link, og de er heldigvis kendt for at være gode til at lytte.


Rock Band 3 udkommer den 29. oktober til Xbox 360, Playstation 3 og Wii.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support