Perfect Dark Zero

Skrevet af: Simon Dion Pedersen (Spot F) - 16. november 2005 - kl. 21:20
Del denne artikel:
0 0
Perfect Dark til Nintendo 64 var et af de mest succesfulde first-person-shooters nogensinde. Titlen tog genren til uanede højder og flyttede grænserne for, hvad man kan få ud af et first-person-shooter. Det var derfor et smart træk af Microsoft at købe udvikleren Rare, og specielt nu hvor der ikke er langt til udgivelsen af det næste spil i Perfect Dark universet, kan vi kun holde vejret og håbe på, at Rare kan gøre det igen!

Joanna er tilbage! Eller hvad?
Umiddelbart skulle man tro, at Perfect Dark Zero ville være en direkte efterfølger til dets oprindelige rødder, nemlig Perfect Dark til Nintendo 64. Men som spillets titel svagt prøver at afsløre, er Perfect Dark Zero en prequel til Perfect Dark, og spillet tager derfor udgangspunkt før forgængeren. Året er 2020, og man indtager rollen som Joanna Dark, en smuk ung kvinde under træning som hemmelig agent, som pludselig støder på en serie af konspirationer, der kaster lange truende skygger over hendes fremtid - og fortid.

Umiddelbart skulle man tro, at Perfect Dark Zero kommer som et ganske normalt first-person-shooter, hvad angår perspektivet i spillet, men det er faktisk ikke helt tilfældet. Perfect Dark Zero udskiller sig rent faktisk fra mængden, idet perspektivet automatisk skifter imellem førsteperson og tredjeperson ved givne lejligheder. Eksempelvis kan man læne sig med ryggen op imod en mur og skyde rundt om hjørnet i tredjeperson. Samme princip virker også, hvis man vil gemme sig bag en kasse, en bil, eller under et vindue – you name it. Der er en lang række forskellige ting, der udløser, at perspektivet skifter over til tredjeperson, endnu et eksempel kunne være, når Joanna skal kravle på en stige eller bruge en svævebane.

Våben er der selvfølgelig masser af. Langt størstedelen kan man duel-wielde, og alle våben tilbyder derudover også et sekundært angreb, hvilket nødvendigvis ikke altid er offensivt. Som et glimrende eksempel på dette, vil et af spillets våben, en såkaldt ”pulse rifle”, gøre en usynlig for det blotte øje, når man bruger det sekundære angreb, og ens fjender kan dermed kun se en med specielle briller. Men nu hvor vi befinder os i hele espionage-universet, skal vi selvfølgelig ikke snydes for gadgets, og Rare har indtil videre lovet et stort udvalgt af gadgets taget fra det originale Perfect Dark samt helt nye. Derudover kan man også smide en række forskellige fartøjer til puljen, heriblandt jetpacks, hovercrafts og motorcykler og så udregne, hvor lækkert Perfect Dark Zero bliver.

Derudover tilbyder Perfect Dark Zero selvfølgelig også multiplayeraction for alle pengene, og spillet kommer til at understøtte helt op til 32 spillere på en server. Jo, den oprindelige plan var faktisk, at spillet skulle stå som vært for episke krige online med op til hele 50 spillere på en server! Desværre er tallet dog faldet til 32 personer - indtil videre i hvert fald. Der går nemlig rygter om, at Rare overvejer at kaste en fremtidig patch i nakken af os, som gør det muligt at lave servere med plads helt op til 50 spillere! Men endnu engang, så er det altså ikke officielt endnu.

James Bond tror han er så smart…
Men for at være helt ærlig, så er han sgu for længst gået på pension i år 2020, og så er det jo heldigt, at vi har Joanna hængende. Hun er mindst ligeså smart, langt mere dødbringende, og så er det tilmed en af de første agenter med et sex-appeal til den heteroseksuelle fyr, der længe har måttet lide under at skulle se på aldrende spioner såsom James Bond, Sam Fisher og Solid Snake. Men på trods af, at hovedpersonen er en fræk ung kvinde, er der nu alligevel visuel stimulans til enhver i Perfect Dark Zero. Titlen gør fuld brug af de massive kræfter, der gemmer sig bag Xbox360’erens uskyldige ydre, til at skabe en ekstrem flot grafik.

Personerne i spillet er ikke fotorealistiske men har derimod et strejf af tegnefilmslook over sig, hvilket simpelthen ikke kan beskrives med ord. Selvom de hverken ligner noget fra en tegnefilm eller noget fra virkeligheden, er der et eller andet specielt over designet, som virkelig optræder unikt. Noget, der derimod nærmer sig et fotorealistisk look, må siges at være omgivelserne, der simpelthen ikke kan sammenlignes med noget andet. Til tider bliver man fuldstændig grebet af, hvor smukt og realistisk det rent faktisk ser ud, og havde det ikke været for den til tider ustabile framerate, kunne man sagtens finde sig selv liggende på gulvet – i en dyb ekstase af begejstring.

Derfor!
Perfect Dark Zero har alt der skal til for at blive et fantastisk spil, og Joanna Dark vil uden tvivl sætte nye grænser for, hvad der rent faktisk er muligt, nu hvor hun snart byder den nye generation af first-person-shooters velkommen! Perfect Dark Zero må dog også betegnes som en sort hest, da den sidste finpudsning er altafgørende for spillets overordnede kvalitet – dette preview er bygget på et 80 % færdigt build af det endelige spil, og titlen kan stadigvæk nå at stable højere eller i værste tilfælde vælte.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support