Need for Speed: Most Wanted

Skrevet af: Morten Skou - 12. juni 2012 - kl. 10:08
Del denne artikel:
0 0
Endnu en Need for Speed titel er på vej til konsollerne, og ligesom med Need for Speed: Hot Pursuit er det den engelske udvikler Criterion Games, der står bag. Under E3 fik vi mulighed for at kigge nærmere på spillet og ligeledes prøve kræfter med multiplayerdelen af det.

Du sidder måske nu og tænker, at du da allerede har et spil med navnet Need for Speed: Most Wanted stående på hylden – og du har da ganske ret. Electronic Arts udgav nemlig en titel med præcis samme navn tilbage i 2005. Nu er der dog sket store ting siden dengang, men meget af den originale stemning, som fansene elskede i det originale Most Wanted, ser ud til at være bibeholdt.

Det nye Need for Speed: Most Wanted er et open world bilspil, som stilmæssigt er en blanding af det, vi har set i Burnout Paradise, og selvfølgelig den forrige Most Wanted-titel. Da jeg til at starte med fik controlleren i hånden, var mit første umiddelbare indtryk da også, at jeg var tilbage i Paradise City, hvor Burnout Paradise som bekendt foregik.

Udvikleren fra Criterion fortalte under fremvisningen, at de havde haft meget fokus på, at spillet skulle være så frit som muligt. Har man lyst til bare at ræse rundt, så kan man gøre det, vil man dyste imod sine venner, så kan man gøre det. Det handler helt basalt om, at man kører rundt i byen, og det vigtigste er naturligvis, at man har det sjovt, hvad enten man dyster imod sine venner eller bare cruiser rundt alene.

Helt alene er man dog aldrig, da spillet gør brug af en ny og forbedret "Autolog 2", der i modsætning til de tidligere udgaver af Autolog holder statistik over langt flere ting. Dermed er der både mulighed for, at man kan udfordre sine venner og selv blive udfordret på utallige måder. For at give et par eksempler, så er der placeret såkaldte "speedcams" rundt omkring i byen, og her handler det naturligvis om, at man skal opnå den hurtigst mulige hastighed, når man kører forbi. Et andet eksempel, som vi fik mulighed for at prøve i multiplayerdelen, er flyvehop, hvor det gælder om at hoppe højest eller længst. Det hele bliver registreret i Autolog og kan dermed indbringe dig Speedpoint.

Speedpoint er de point, som man hele tiden opsamler igennem spillet, og som til sidst afgør om du er dygtig nok til at opnå titlen som "Most Wanted" iblandt dine venner. Ligesom det er tilfældet med Autolog 2, så skulle man optjene disse speedpoint på næsten alle tænkelige måder. De gør altså virkelig noget for at belønne spillerne - og ikke mindst en hel del for at øge konkurrenceelementer imellem dig og dine venner.

Når man vil afvikle multiplayerspil, foregår det på mere eller mindre samme måde, som det gjorde i Burnout Paradise. Et løb bliver skudt i gang, og alle biler skal så hen til et "meeting point" på kortet - først når deltagerne befinder sig det pågældende sted, bliver løbet for alvor skudt i gang. Under E3 var der mulighed for at køre en 3-4 multiplayerløb, blandt andet hvor det gjaldt om at komme først fra A til B, derefter var det tid til at lave flyvehop, og så var der fartkameraet. Ved alle de forskellige multiplayer challenges var der selvfølgelig mulighed for, at man kunne køre ind i modstandernes biler, hvilket i værste fald kunne betyde, at de udgik af løbet - eller i det mindste, at de kom bagud - præcis som vi tidligere har set det i Burnout.

Stemningen fra de forrige Most Wanted-spil, hvor man skulle forsøge at undslippe politiet i hæsblæsende biljagter, er der naturligvis stadigvæk - det er jo en af de ting, som Most Wanted i bund og grund handler om. En af de ting vi så i forbindelse med biljagterne var, at der rundt omkring i byen er gemt en række eksklusive biler, som man kan skifte over til hurtigt og dermed forsøge at undvige politiet ganske enkelt ved at skifte til en bil, de ikke kender. De nye biler er også en ny måde at belønne spilleren på og er noget, som vi efterhånden ser i flere og flere spil.

Rundt omkring i byen gemmer der sig også en række gamle udfordringer, hvor jeg næsten kun kan antage, at man kan samle achievements op, hvis man får dem gennemført. Hvem husker ikke Burnout Paradise, hvor man skulle hoppe igennem såkaldte "billboards", eller hvad med alle de mange hegnsporte, som man skulle vælte? Begge dele er at finde i Need for Speed: Most Wanted.

Styringen i Most Wanted er ganske nem at gå til og er ifølge Criterion lavet totalt om, for at sikre, at bilernes køreegenskaber passer perfekt til omgivelserne. Dermed er det også sagt, at i modsætning til eksempelvis Forza Horizon er der tale om en "arcade"-agtig styring, hvor alle kan være med, uden at det er for svært. Fik jeg sagt, at der naturligvis også er mulighed for at trykke på turbo-knappen for at give bilen det velkendte turbo-boost? Realistisk? Nej måske ikke, men super sjovt er det nu alligevel, at det hele ikke skal være så seriøst.

Efter at have prøvet Need for Speed: Most Wanted var jeg ikke i tvivl om, at det var dette bilspil, som jeg ville kåre til årets bedste bilspil under E3. Forza Horizon ser også ud til at blive et rigtig fedt spil, men Creterion ser alligevel ud til at have fået proppet så meget ind i Most Wanted, at man uden tvivl vil kunne hygge sig med det et godt stykke ud i fremtiden. Alene når jeg tænker på, hvor mange timer jeg brugte i selskab med Burnout Paradise - både alene og sammen med venner - så kan jeg dårligt vente på, at EA får udgivet Need for Speed: Most Wanted, så jeg igen kan få et bilspil, der både er ordentligt lavet, men som også har fokus på det, der er vigtigt; nemlig at man har det sjovt på lige præcis den måde, man har lyst til.


Need for Speed: Most Wanted trailer


Need for Speed: Most Wanted udmærker sig ganske enkelt ved at være mere end bare et bilspil. Der er smidt så mange ekstra underholdende elementer ind i spillet, blandt andet i form af flere typer udfordringer, at der er noget for enhver smag og ethvert humør.

Need for Speed: Most Wanted udkommer til oktober i år og er undertegnedes "Best of E3"-bilspil 2012.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support