Medal of Honor

Skrevet af: Simon Wiencken (Valyc) - 21. september 2010 - kl. 21:50
Del denne artikel:
0 0
Vi har været på besøg hos Electronic Arts og DICE i Stockholm for at se lidt nærmere på det kommende spil i Medal of Honor serien. Læs vores indtryk af spillet her.

Fra at være det absolut førende spil inden for krigs genren, til at stå i skyggen af spil som f.eks. Battlefield og Call of Duty, har EA besluttet sig for, at de igen vil være med fremme på scenen. Lige som så mange andre first-person-shooters på markedet, så har temaerne i Medal of Honor spillene indtil nu været 2. verdenskrig. Men nu har EA valgt at trykke på reset-knappen, og de vil nu starte forfra hvor de i stedet vil fokusere på moderne krigsførelse.


Så nu er de franske marker og byer skiftet ud med bjerge, sand og hytter fra den Afghanske ørken. Spillet tager nemlig sit udgangspunkt i krigen i Afghanistan, hvor den internationale koalitionsstyrke kæmper mod de lokale oprørere. Missionerne er inspireret af virkelige missioner og begivenheder fra krigen i Afghanistan, og EA har gjort meget for at gøre spillet så autentisk og realistisk som muligt.

Indtil nu har vi kun haft mulighed for at prøve multiplayer delen af Medal of Honor i form af en beta version. Men for første gang løftede EA sløret en smule for, hvad der venter os i midten af oktober måned hvor spillet udkommer.

I Medal of Honors single-player del kontrollerer man forskellige personer fra både de såkaldte Tier 1 Operators og fra selve ’hovedhæren’. Tier 1 Operators er spydspidser, som bliver brugt til f.eks. at bane vej for selve hæren, ved at udføre specifikke missioner dybt inde bag fjendens linier. Det er også denne gruppe af soldater, som spillets singleplayerdel primært vil fokusere på.


Den del af singleplayerdelen, som vi fik lov til at prøve i Stockholm, bestod af 3 mere eller mindre sammenhængende baner fra midten af spillet. Mere omkring hvordan de hænger sammen lidt senere. I den første bane, bliver man som en del af Tier 1 gruppen, sat af en helikopter langt inde i Afghanistan. Missionen er at sikre området, så hæren kan bruge dette som landingszone. Der går dog ikke længe før, at lyden af helikopterne bliver erstattet af skud og eksplosioner fra raketter affyret af angribende oprørere.

Herefter skal man så kæmpe sig frem i landskabet, og rydde området for fjender, så hæren senere hen kan sætte deres tropper sikkert på jorden. I slutningen af missionen kommer gruppen dog i store problemer, da de bliver angrebet fra alle sider af fremrykkende oprørere. Da de ikke lige umiddelbart har mulighed for at få støtte af luften, så er de nødt til at forsvare sig og kæmpe for deres liv.

Efter at have kæmpet og forsvaret sig i et stykke tid, så begynder situationen at se håbløs ud. Men ud af ingenting kommer flere raketter flyvende gennem luften og rammer bjergsiderne hvor oprørene avancerer fra. Disse raketter kommer fra 2 Apache helikoptere, som er kommet vores gruppe til undsætning. Efter at have nedkæmpet alle oprørere i samarbejde med helikopterne, så bliver man præsenteret for en glidende overgang til næste mission, hvor man nu bliver placeret i netop en af disse helikoptere


Spilleren er nu skytte i helikopteren, og skal ved hjælp af raketter og kugler beskyde fjendtlige enheder på deres positioner rundt omkring i bjergene. Da den anden helikopter får ødelagt dens våben, så bruges den i resten af missionen til at finde mål til dine raketter. Undervejs vil man blive beskudt af fjender med både håndvåben og raketter, og man vil opleve at skulle skyde jeeps og bygninger i småstykker.

I slutningen af missionen er det helikopternes tur til at komme i alvorlige problemer. En fjendtlig kanon har dem i sigtet, og da alt håb ser ud til at være ude, så bliver de reddet af en snigskytte. Igen byder spillet på en glidende overgang, og nu har spilleren overtaget kontrollen over snigskytten.

Sammen med ens makker, skal man nu vandre rundt i bjergene og rydde disse for fjendtlige soldater og snigskytter. Makkeren ved ens side er en såkaldt ’spotter’, som finder målene til dig, hvorefter det er din opgave at skyde dem. På trods af din makkers anvisninger, så kan det til tider være lidt af en udfordring at finde fjenderne langt væk på det modsatte bjerg, men efter et lille stykke tid viser spillet dig hvor de er. Herefter skal man så gøre sig klar til at skyde, ved at lægge sig ned, tage sigte og afvente. Når man først har trykket på aftrækkeren, så går der et par sekunder, før skuddet når frem til sit mål. Men det er helt klart ventetiden værd, at se skuddet rive hovedet af den intetanende fjender. Et stykke inde i denne mission stoppede spillet, og det var hvad vi fik at se fra singleplayerdelen i denne omgang.


Ud fra de 3 missioner har vi fået et ganske godt førstehåndsindtryk af spillet godt. Grafikken er rigtig pæn, og især mellemsekvenserne ser rigtig flotte ud. Dog er der stadig plads til et par forbedringer inden den endelige version af spillet udkommer. F.eks. er eksplosionerne ikke særligt flot lavet, da de er ret grovkornet. Lydensiden er også rigtig god, og lyden af fjendernes skud, som suser forbi ens ører er med til at gøre spillet rigtig intenst.

Alt i alt ser singleplayerdelen i Medal of Honor ret lovende ud. Spillet formår at bringe spilleren meget tæt på hvordan krigen i Afghanistan foregår i virkeligheden. Der er dog nogle enkelte punkter, som vi håber bliver forbedret inden den endelige udgivelse. Dialogen kan til tider være lidt forvirrende, da man ofte ikke ved hvem af de andre fra ens gruppe der taler. Derudover fløj fjenderne ofte rundt som kludedukker i helikoptermissionen.

Læs med igen i næste uge, hvor vi bringer et preview af multiplayerdelen af Medal of Honor.

Medal of Honor udkommer til Xbox 360 i Europa den 15. oktober.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support