Mass Effect 3

Skrevet af: Jens Nørup - 12. februar 2012 - kl. 15:24
Del denne artikel:
0 0
Nedtællingen til Commander Shepherds sidste eventyr er så småt begyndt og i den anledning havde BioWare inviteret os en tur til Stockholm, for at prøve kræfter med den første lille del af spillet.

Der er mange som er spændte på hvilken retning 3. del af Mass Effect serien vil gå. Vil du være fuldstændig jomfruelig når du går i gang med at spille det, skal du vide, at der vil være enkelte spoilers i den følgende tekst, men ikke noget jeg vil mene ødelægger oplevelsen, da vi kun fik lov at prøve de to første missioner. Men hvis du ikke vil vide noget overhovedet, skal du springe til afsnittet 'spoiler slut', hvor jeg giver mit bud på kvaliteten på den samlede pakke.
Da vi sætter os foran Xboxen for at gå igang, fortæller Lion fra BioWare at det stort set er det færdige spil vi skal prøve. Det er ikke det samme indhold som den kommende demo, men selve begyndelsen på spillet. Det ligner også den klassiske Mass Effect menu vi kender, med tilføjelsen af mulighed for at spille multiplayer, som vi desværre ikke fik mulighed for at teste. Det er naturligvis muligt at importere sin Shepherd fra Mass Effect 2, ligesom vi kan begynde helt fra bunden af med en standard Shepherd, eller en vi selv opbygger. Jeg vælger den kvindelige udgave, gode gamle 'FemShep', som stadig bliver gjort levende af Jennifer Hale's stemme.

Derefter går vi til de klassiske valg, som hvor Shepherd er opvokset, personlige baggrund også videre - men denne gang skal vi også tage stilling til hvilke holdkammerater Shepherd har mistet, noget der får betydning for den psykologiske udvikling senere hen. Vi har også mulighed for at vælge hvor meget vi vil fordybe os i historion, ved at fokusere på kampene eller dialogen - jeg vælger role-playing mode, der giver den komplette Mass Effect oplevelse.
Spoiler start

Spillet tager sin begyndelse i umiddelbar forlængelse af ekstraindholdet Arrival og Shepherds desperate forsøg på at standse Reaperne. Shepherd er på vej sammen med admiral Anderson til en form for krigsret, hvor han skal stå til ansvar for sine handlinger, men kommer aldrig så langt, da reaperne allerede er trængt igennem jordens forsvarssystemer. Efter nogle imponerende filmsekvenser, flygter Shepherd sammen med admiralen mod rumskibet Normandy.

Turen hen til Normandy foregår som en klassisk introduktion til et nyt spil, man får lejlighed til at få føling med styringen, rart hvis man lige skal have genopfrisket spillemåden. Det er dog ikke kedeligt, hurtigt kastes man ud i hård kamp med Reaperne og får mulighed for både at bruge nærkamp og nogle af de specielle evner Shepherd har.

Efter et par filmsekvenser mere sendes vi på mission til Mars, hvor vi genforenes med en af de gamle holdkammerater. Her begynder historien så småt at udvikle sig og vi kommer blandt andet i kamp med Cerberus soldater, ligesom vi også får et gensyn med Illusive Man.
Allerede her bydes der på nogle nye ting; cover systemet, som ind imellem kunne være lidt rodet, fungerer efter min mening bedre nu, der er mulighed for at gå ud af cover igen, uden at skulle springe over den ting du gemmer dig bag. Du kan også kaste dig fra ét skjulested til et andet, blot ved at pege styrepinden i den ønskede retning og trykke A.

Fjendernes kunstige intelligens virker også som om den er forandret til det bedre. De forsøger sig med flankeangreb eller rykker frem bag dække af kraftigt pansrede soldater med store skjolde foran sig. Efter et par intense kampe i jagten på et våben, der kan standse Reaperne, konfronteres vi med Illusive Man og efter en kort dialog ender vores session med noget af en cliffhanger, inden Shepherd forlader Mars.

Spoiler slut

Mit indtryk efter et par timer med Mass Effect 3 er, at ikke kun fans af serien, men alle der kan lide et velproduceret, spil har en stor oplevelse at se frem til. Som altid hos BioWare er der lagt mange kræfter i historiefortællingen, alle stemmeskuespillerne er tilbage og filmsekvenserne ligger klasser over mange andre spil. Der er utrolig mange detaljer i grafikken og i det hele taget oplevede jeg meget få fejl og framedrops, hvilket gør mig 99% sikker på at der ikke vil være mange fejl at finde i den færdige version. Noget af det der slog mig under de indledende sekvenser var, at BioWare formår at presse imponerende meget ydelse ud af vores efterhånden aldrende Xbox.
Samtidig er der få, men gode opdateringer og tilføjelser til gameplayet. Muligheden for at vælge action, dialog eller begge dele kan måske være med til at give spillet en større udbredelse, men vil nok ikke gøre den store forskel for de der vælger den fulde oplevelse. Kampsystemet har fået en polering og virker meget dynamisk, uden dog at svigte det klassiske Mass Effect gameplay, der giver dig mulighed for at kontrolllere dit team som du plejer. Endelig er der multiplayerdelen, som vi desværre ikke kunne afprøve, men som virker meget lovende.

Endelig vil vi gerne takke BioWare, Electronic Arts og Lion Martinez for muligheden for at prøve Mass Effect 3. Spillet udkommer den 9. marts 2012.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support