Lips

Skrevet af: Tommy Ågren - 9. september 2008 - kl. 10:12
Del denne artikel:
0 0
Ingen konsol nu om dage kan klare sig uden et karaokespil, hvor man kan kaste sig ud i at gøre sig som sanger. Lips er Microsofts satsning, der skal ud og konkurrere direkte med Sonys SingStar og alle de andre spil i genren. Vi har fået en tidlig version af spillet fremvist af Microsoft Manager Glenn Gregory, der er ansvarlig for Lips-navnet verden over.

Præsentationsmæssigt tager iNiS Corp og Microsoft ikke mange chancer. Der er musikvideoer til sangene, og melodi og tekst du skal synge fremvises langt hen af vejen præcis som Lips’ konkurrenter. Al brugergrænseflade er indtagende og ligetil, og spillet har en fin og nem editor, der bruges til at skabe dine egne spillelister.

LIPS

Microsoft har et hedt ønske om, at Lips skal tiltale festpublikummet: ”Lips er bedst, når du har samlet 5 til 6 mennesker, øller og mikrofoner,” som Glenn Gregory formulerede det. Eksempelvis kan man ikke fejle i en sang, uanset hvor dårligt man synger. Spillere kan uhindret hoppe ind og ud af sange; ligger begge mikrofonerne på sofabordet, spilles musikvideoen kun, men så snart en spiller griber mikrofonen, så kommer sangspor og tekster frem. Det virkede ret gennemtænkt og let at gå til. Spillet har adskillelige flerspillermuligheder, man kan for eksempel spille kooperativt eller duellere mod hinanden.

Selvom Lips skal være lige til og rart for alle, så er iNiS Corp ikke tilfredse med det. Du vil kunne spille Lips seriøst, gå efter at perfektionere din score, stige i niveauer og score medaljer i sangene, når du rammer toner og tempo perfekt. Hvis du virkeligt vil score gode point i Lips, skal du til at lære sangteksterne også. Programmet kommer nemlig til at kunne genkende, om du synger de rigtige ord. Så det er slut med at stå og nynne sangen, hvis du kæmper med en anden, som kan teksten på rygraden.

Lips’ mikrofoner har fået en del opmærksomhed, grundet at de er trådløse, bevægelsesfølsomme og har lysdioder, der blinker fint i takt til musikken. De trådløse mikrofoner fungerede upåklageligt, og vi så hvordan Glenn brugte bevægelsessensoren til at aktivere forskellige bonuselementer, lidt på samme måde som du i Guitar Hero bruger guitaren til at aktivere starpower.

LIPS

Microsoft udtalte, at der ikke var noget til hinder for, at mikrofonerne fra Lips på sigt vil kunne benyttes i Guitar Hero World Tour eller Rock Band, men det er udelukkende op til Harmonix og RedOctane, om det bliver en realitet.

Glenn Gregory kunne berette om, hvordan Lips kan integreres med din mp3 afspiller, så du kan synge til din egen musik. Vælger du en sang, der stammer fra din egen musiksamling, vil Lips forsøge at finde den del af musikken, som indeholder sangstemmen. Din score vil herefter blive beregnet i forhold til det, spillet tror er sang. Der bliver ingen download af tekster eller lignende.

LIPS

iNiS Corp og Microsoft har indtil nu kun annonceret ganske få sange, men cirka 25 procent af sangene på DVD skriverne vil være regionalt tilpasset. Der blev desværre ikke nævnt specifikke lande eller områder. Firmaerne vil understøtte, at der kan købes nye sange via download, men kunne ikke gå mere i detaljer.

Det vi indtil videre har set og hørt til Lips er ganske lovende for Xbox 360 musikelskere. Spillet ser ud til både at kunne fange festsangere og de lidt mere seriøse. Sangudvalg og pris er kritisk for spillets succes, hvilket vi indtil videre kun har hørt ganske lidt om. Vi må vente og se, hvad Microsoft annoncerer i månederne op til spillets udgivelse, der er planlagt til vinteren 2008.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support