Halo 3 BETA

Skrevet af: Morten Skou - 15. maj 2007 - kl. 23:00
Del denne artikel:
0 0
Der er ingen tvivl om, at Halo 3 er det mest ventede spil i 2007. Der går allerede nu rygter om, at der er blevet forudbestilt helt uhyre store antal af spillet, og om kort tid går den officielle Halo 3 BETA test i gang. Halo 3 BETA giver et udvalgt antal gamere mulighed for at prøve kræfter med multiplayerdelen af Halo 3 – i en stærkt begrænset periode på godt og vel 3 uger.

Vi har fået fingrene i en Halo 3 BETA invitation lidt tidligere end alle andre, og her kan du læse, hvad indtrykkene fra spillet var.

Halo 3 BETAen giver mulighed for at spille multiplayer på i alt tre forskellige baner: Snowbounds, Valhalla og High Grounds. Der er ikke mulighed for at lave custom kampe, men man kan invitere op til 3 venner ind i sin lobby og derefter joine en tilfældig kamp.


Inden man går i gang med at spille, skal man naturligvis lige huske at ændre lidt på sin karakter. Der er mulighed for at ændre på de forskellige farver samt give sin karakter et såkaldt Service Tag. Et Service Tag består af et bogstav efterfulgt af to tal og bruges til at identificere dig

Der er i alt 3 forskellige rankede spillemodes: Rumble Pit, Team Slayer og Team Skirmish. Derudover er der mulighed for at spille unranked. Rumble Pit er som bekendt alle mod alle, den spiller, der får flest kills, vinder kampen. Team Slayer er holdbaseret og dermed mere taktisk – her gælder det også om at få flest kills. Team Skirmish byder på forskellige taktiske udfordringer som eksempelvis Capture The Flag.

Snowbounds er, som navnet antyder, en bane, der foregår i et snefyldt miljø. Der er nogle høje opsatse, hvor der typisk ligger lidt våben, man kan samle op, og så er der små tunneller, som blandt andet ender ud i de små rum, som er under opsatsene. I udkanten af banen er der opsat kanoner, som sørger for, at man ikke bevæger sig uden for kortet – kommer man for langt ud, bliver man ganske enkelt skudt ned af disse kanoner. Banen egner sig såvel til nærkampe som til sniperkampe, og render man rundt i de små tunneler, så er en shotgun altid rar at have.

Valhalla er en bane, som minder meget om en bane, der også er med i både Halo og Halo 2. Det er en udendørsbane, hvor der ligger en borg i hver ende af banen. Kampene foregår typisk i de store områder midt på banen, hvor man blandt andet kan finde forskellige forhøjninger i landskabet og ikke mindst maskinkanoner, som er placeret rundt omkring.

Den sidste bane er High Ground. Denne bane byder på lige dele indendørs og udendørs baner. Der er naturligvis visse områder, der indbyder mere til kamp end andre. Der er også mulighed for at få afprøvet den nye Mongoose og et et par forskellige udstyrstyper – mere om disse ting senere.

Alt i alt virker det som om, at de tre baner, som Bungie har udvalgt til demoen, giver et godt indtryk af de forskellige miljøer, som det vil være muligt at spille i – når den fulde udgave af spillet altså en gang udkommer.

Intet FPS uden nogle lækre våben, og Halo 3 er naturligvis ingen undtagelse. Spillet byder på en række gamle kendinge fra de foregående titler, som eksempelvis Assault og sniper riflerne. Der er også en række nye våben, som med fordel kan bruges til at gøre livet surt for dine modstandere. Specielt den nye Spartan Laser og Brute Spike granater, som kan hænge fat på ting (og modstandere) og som springer i små stumper, er specielt værd at bemærke.

Som noget helt nyt er der i Halo 3 forskellige slags udstyr, som uden tvivl vil være med til at forøge det taktiske niveau i multiplayerdelen af spillet. Bubbleshield, som nok er det mest omtalte nye udstyr, er et slags skjold, som man samler op. Man trykker på X for at benytte det og er derefter omgivet af en boble, hvor man hverken kan skyde ind eller ud af. Dette betyder dog ikke, at det ikke er muligt at slå personen inde i boblen ihjel, nej man kan såmænd bare selv gå ind i boblen og nakke personen.

En anden ny ting er en transportabel gravity lift. Når man smider den ved at trykke på X, kan man gå ind i strålen og blive løftet op i luften. Dette vil være en klar fordel, hvis man vil op på høje strategiske punkter på banerne. Det er også blevet til en såkaldt Energy Drainer. Dette er en slags bombe, der frigiver en masse gas, der straks fjerner skjoldet fra dine modstandere – som dermed ikke kan tåle så mange skud.

Fælles for det nye udstyr er, at det hele kun virker i en begrænset periode, hvorefter de forsvinder. Derudover er de godt afbalanceret på den måde, at de ikke giver en helt unfair fordel, hvis man vælger at bruge dem i spillet.

Halo 3 BETA byder på et enkelt nye køretøj, nemlig den tidligere nævnte Mongoose. Den ligner Warhoggen på mange områder, men er en 2-personers ATV. Når man hopper op og kører på Mongoosen, så ser man Masterchief i 3-person. Det er ikke muligt at skyde, når man kører, så hvis man kører alene, er man relativt forsvarsløs. Valhalla stiller også et par af den gamle Warhog til rådighed – her kan man som bekendt være 3 personer i samtidigt.

Styringen af køretøjerne virker en del anderledes, end jeg husker det. Men heldigvis lader det til, at de er blevet nemmere at styre, end det var tilfældet i Halo 2. Man styrer retningen med venstre analog-stick og hastigheden med den højre analog-stick.

Den sidste store nyhed, som jeg vil nævne i dette preview, er muligheden for at optage film fra de forskellige kampe. Dette fungerer ganske enkelt på den måde, at man efter en kamp kan gå ind og gemme filmen, for derefter at have mulighed for at sende den rundt til personer på din venneliste – rent blær. Det er endnu ikke muligt at se disse film online, men mon ikke Bungie introducerer det på deres webside på et tidspunkt. Desværre er det kun et begrænset antal film, man kan have liggende, men det kan muligvis skyldes, at det er en BETA.

Rent grafisk ser spillet overraskende godt ud, specielt når man tænker på, at det stadigvæk ikke er helt færdigt. Der har været enkelte fejl, blandt andet hvor man kan se igennem vægge og lignende – men absolut ikke noget, som ikke allerede er set i spil, som udviklerne fra diverse andre spilstudier har smidt på gaden. Hvis Bungie formår at give spillet endnu et grafisk-pift i den rigtige retning inden det udkommer sidst på året, så er der virkelig noget at se frem til.

Som altid har Bungie gjort hvad de kunne for at få gang i et godt community omkring Halo 3. Dette betyder, at det igen vil være muligt at finde et utal af forskellige statistikker for alle kampene online på Bungie’s webside.

En sidste reminder, før du om kort tid muligvis får mulighed for selv at spille Halo 3 BETA. Det er vigtigt at huske på, at Halo 3 på dette stadie stadigvæk er en BETA, hvilket betyder, at det du ser ikke er det færdige produkt. Så hav et åbent sind og nyd det super seje multiplayer gameplay som spillet udgør.

Skulle du have lyst til at læse mere om Halo 3, så kan du med fordel besøge undertegnedes blog her på Xboxlife.dk. Der vil du finde en række forskellige film og indtryk fra Halo 3 BETA. Vil du vide mere om selve gameplayet, styringen, og andre nyheder i spillet – så kan du klikke her og læse det officielle dokument fra Bungie, som følger med BETAen.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support