Guitar Hero 5

Skrevet af: Morten Skou - 21. august 2009 - kl. 14:14
Del denne artikel:
0 0
Næste udgave af musikspillet Guitar Hero er på vej. Den sidste store opdatering af serien skete, da Guitar Hero: World Tour opgraderede spillet fra kun at være et guitarspil til også at give folk muligheden for at spille på trommer og synge efter bedste formåen. Guitar Hero 5 indeholder selvfølgelig også muligheden for at spille som et band, men heldigvis er der også en række tiltrængte nyheder, som gør, at det er værd at bruge sine spareskillinger på.

Guitar Hero 5 byder selvfølgelig på et stort katalog af forskellige sange, faktisk er der hele 85 af slagsen. Listen indeholder uden tvivl noget for enhver smag, faktisk er der sange lige fra 3 Doors Down over Dire Straits og Elton John til Iron Maiden. Skulle de 85 sange ikke være nok, så er der allerede annonceret flere nye kunstnere, blandt andet Rolling Stones, som kan hentes online imod betaling allerede ved udgivelsen. For første gang er det rent faktisk også muligt at spille alle sangene fra starten, uden først at skulle gennemføre en karrieremode for at låse dem op.


En af de mest belastende ting ved de forrige udgaver af Guitar Hero var, at selv om der var plads til, at fire personer kunne spille sammen i et band, så var det forudbestemt, at der skulle være en guitar, en bas, trommer og en sanger. Specielt bassen blev af mange opfattet som værende kedelig, måske derfor har udvikleren Neversoft nu besluttet, at man fremover kan spille på præcis de instrumenter, som man har lyst til. Det betyder, at hvis man har lyst, så kan man spille fire guitarister samtidig eller fire trommeslagere – det samme gælder naturligvis for sang og bas. Denne nye frihed vil uden tvivl blive modtaget med klapsalver, når spillet udkommer til september.

Under fremvisningen af Guitar Hero 5 lagde Activision da heller ikke skjul på, at man med spillet vil forsøge at nå en endnu større målgruppe – netop ved at lave spillet nemt at gå til, og hvis det, at man kan have fire guitarister samtidig, kan generere mere salg, så er der jo ingen grund til ikke at gøre det. Netop det med at gøre spillet mere lettilgængeligt ses også i den nye spillemulighed, der hedder ”Party Play”. Party Play fungerer på flere måder, den første er, at lige så snart man har sat spillet i konsollen, vil musikken straks gå i gang med at spille, og man kan så bare gribe et instrument og begynde at spille. Muligheden for at fejle er slået fra, så det handler udelukkende om at have det sjovt. Sangene, som bliver spillet, er som udgangspunkt også helt tilfældige, men der er også en mulighed for at lave sine egne playlists. Denne type af festspil, hvor man bare griber et instrument, når der kommer en sang, man kan lide, er tidligere blevet anvendt i eksempelvis Lips.

Har man sammen med et par venner lyst til at spille en smule mere seriøst, så er der også en række forskelige nye og ganske sjove spillemodes. Blandt andet kan nævnes ”momentum”, hvor alle starter på mediumniveau. Niveauet stiger så hver gang, man har ramt 20 noder i træk og falder igen, når man har misset tre. Muligvis med lidt inspiration fra diverse bilspil, er der også kommet en mode, der hedder ”Elimination”, her spiller man imod andre spillere, og det gælder så om at få så mange point som muligt. Efter et fast interval ryger den person med færrest point ud af kampen, og de øvrige spiller så videre indtil der kun er en deltager, altså vinderen, tilbage. I ”Do or Die” spiller man, indtil man har misset tre noder, derefter ryger man ud af spillet. Vinderen er selvfølgelig den, som står alene tilbage til sidst. De to sidste nye spillemuligheder er ”Perfectionist” og ”Streakers” og gælder henholdsvis om at spille sangene uden fejl og at opnå de længste streaks. Ønsker man lidt variation, kan man også spille ”Rock fest”, der blander et udvalg af ovenstående muligheder sammen, hvor der så tildeles point efter hver runde.


Spillet indeholder selvfølgelig også det, som vi kender det fra de øvrige Guitar Hero-spil, hvor der er mulighed for at spille som et band. Udover muligheden for at kunne sammensætte bandet med præcis de instrumenter, man vil, er der også lavet en mindre ændring i måden det rent spillemæssigt fungerer på – de har nemlig ændret udfaldet af, når en af spillerne fejler og dermed ryger ud af spillet. Førhen var det bare ærgerligt, hvis en af de fire spillere røg ud, så måtte hele bandet starte forfra. I Guitar Hero 5 er det nu muligt for de øvrige bandmedlemmer at få det uheldige medlem tilbage i kampen. Dette gøres ganske enkelt ved, at de skal spille så godt som muligt, hvorefter et lille barometer bliver fyldt op, når det sker, kan det manglende medlem komme ind igen.

Lad din Xbox 360 Avatar nyde livet som rockstjerne
For et stykke tid siden blev det annonceret, at det ville være muligt at få sin personlige Xbox 360 avatar til at optræde på scenen i stedet for de normale karakterer, som Guitar Hero indeholder. Det ser faktisk ganske sjovt ud, men hvis man hellere vil bruge en af de normale karakterer eller måske lave sin egen, så er der stadigvæk mulighed for det via spillets Rockstar generator.


Udfold dine kreative evner
Med Guitar Hero: World Tour så vi for første gang også muligheden for at lave sin egen musik i GH Studio og efterfølgende dele den med andre Guitar Hero-fans over hele verden via GH Tunes. Dog var funktionaliteten umiddelbart rimelig begrænset, og resultatet er blevet en GH Tunes, der nu indeholder over 100.000 sange, men hvor de fleste af dem er af utrolig ringe kvalitet. Muligvis for at give dem, som gerne vil lave deres egen musik, bedre mulighed for at lave noget ordentligt, så har GH Studio fået en ordentlig overhaling i Guitar Hero 5. Først og fremmest er det blevet meget mere overskueligt at komme i gang med at lave musikken, derudover er der blevet tilføjet en mulighed for at anvende over 400 pre-definerede rytmer – men selvfølgelig også indspille sine egne. Til sidst er der nu også kommet muligheden for at tilføje starpower til noderne, og så er der faktisk også blevet mulighed for at indspille sange i GH Studio som multiplayer.

Efter at have set Guitar Hero 5 så står det klart for undertegnede, at Guitar Hero: World Tour mest af alt var et produkt, der skulle hurtigt på gaden for ikke at give konkurrenterne fra Harmonix en alt for stor bid af markedet. Nu har Guitar Hero udviklerne så haft lidt mere tid til at forbedre deres produkt og er endt ud med det, som man reelt kunne have håbet på at have set i Guitar Hero: World Tour – i stedet for den lidt tamme omgang, de endte ud med at prakke os på.

Guitar Hero udkommer den 1. september 2009, og jeg er vidst ikke den eneste, der ser frem til for alvor at prøve kræfter med spillet og de mange fede sange, som det har at byde på.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support