Frontlines: Fuel of War - Singleplayer

Skrevet af: Morten Skou - 12. december 2007 - kl. 16:00
Del denne artikel:
0 0
I sidste uge havde vi en hands-on artikel af Frontlines: Fuel of War, hvor vi eksklusivt havde haft muligheden for at spille små 20 minutter af den kommende titel fra KAOS Studios og THQ. Nu har vi fået fingrene i en længere udgave af spillet, der indeholder de tre første missioner, som spillet har at byde på.

Historien i Frontlines: Fuel of War finder sted et stykke ude i fremtiden, nærmere betegnet år 2024. Verdens ressourcer er på et lavpunkt med alle de katastrofale følger, som det nu engang har, og en global krig om de sidste oliereserver er brudt ud. USA og Europa er allierede imod Red Star Alliance, som naturligvis består af Rusland og Kina. I spillet kommer man til at spille på begge sider af de stridende parter, men de tre første missioner omhandler udelukkende den vestlige koalition og de specieltrænede Straydogs soldater.

Spillet giver mulighed for at spille på tre forskellige sværhedsgrader, og der er naturligvis også rig mulighed for at få lysten til onlinegaming stillet – onlinedelen har vi dog ikke kigget på i denne omgang. Umiddelbart ser det heller ikke ud til, at der er nogen form for Co-op muligheder, men det kan nemt nå at ændre sig i forhold til den udgave af spillet, som vi har testet.

Første mission kaldes for ”Darkness Falls” og handler om, at vores Straydog-venner er på en rutinemæssig opgave i Turkmenistan, en republik i centralasien, hvor de bliver overrasket af en invasion fra Red Star Alliancen. Man skal nu udføre en række fastsatte mål for at slå invasionen tilbage og samtidig redde den journalist, man havde med i sin helikopter men som blev kidnappet, da helikopteren blev skudt ned. Målene er markeret på radaren som gule felter, som man så blot skal over til og enten stå stille i et stykke tid, trykke på en knap eller sætte sprængstof fast for at springe objektet i luften.

Anden mission, ”Captains of Industry”, handler primært om, at man skal indtage nogle våbenfabrikker som producerer tanks. Til sin hjælp har man blandt andet nogle helikopterdrones, som man kan flyve rundt med og skyde fjender ned. Umiddelbart efter man har fået overtaget fabrikkerne, får man endelig lov til selv at køre rundt i et par tanks. Målet er, at man skal udslette et par af fjendens tanks og lige overtage et par mål mere. Denne bane er også med i den demo, som i dag kommer ud på Xbox Markedspladsen.

Tredje mission, ”Anvil”, starter som en mission, hvor man ene mand skal ud og kigge sig lidt omkring. Udstyret med en riffel med kikkertsigte sniger man sig rundt og plaffer de arme russere og kinesere ned – helst før de opdager, hvor man befinder sig. Når man har gennemført et par mål på egen hånd, får man selskab af de andre soldater fra Straydogs, og man skal så først indtage en lille by for derefter at forsvare den imod fjenderne i en tidsbestemt periode.

Tæl til 10
Lad det være sagt med det samme, Frontlines: Fuel of War er ikke endnu et ”run and gun”-spil. I stedet handler det typisk om at være taktisk og ikke mindst have tålmodighed. Vælger man alligevel bare at storme frem, så er chancen for at man overlever ikke specielt stor.

I modsætning til mange andre First Person Shooter spil er der i Frontlines: Fuel of War en begrænsning på, hvor mange gange kan man dø i løbet af en mission. Når ens ”liv” løber ud, er der ikke andet at gøre end at starte forfra på missionen.

Spillet giver et indtryk af at give gode muligheder for en ting, man kunne fristes til at kalde for freeroam. Man kan selv vælge hvilke veje man vil gå hen imod målene og ligeledes selv bestemme rækkefølgen for gennemførslen af de forskellige mål. Desværre er det dog en sandhed med modifikationer, for hvis man skulle komme lidt for langt ud, vil spillet komme med en advarsel om, at man er på vej ud af kampzonen – vælger man at ignorere den, vil man miste energi lige indtil man dør, med mindre man straks løber tilbage til kampzonen.

Alt i alt tyder det på, at KAOS Studios har formået at lave et super fedt spil i First Person Shooter genren, hvor fans af taktiske udfoldelser såvel som folk, der bare har lyst til et godt spil, kan få stillet deres lyster.

Spillet står til udgivelse i februar 2008, men du kan allerede nu hente en demo af det på Xbox Live Markedspladsen.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support