Forza Motorsport

Skrevet af: Kristian Skov Feilan (Crishake) - 23. december 2004 - kl. 17:10
Del denne artikel:
0 0
Der har været meget fokus på spil som Halo 2 og Fable, men i blandt alle titlerne ligger der også en række spændende bilspil. Et af dem er Microsofts Forza Motorsport. Microsoft har udviklet spil til Xboxen i godt 2 år og de har udgivet op til flere bilspil til Xboxen, men aldrig selv udviklet et, så til april næste år får vi at se om de også kan lave bilspil til konsollen med det store X. Vi tager nu kørehjelmen på og bevæger os ind i deres nye motormiljø.

Mange af de nye bilspil foregår på gaderne midt inde i byen, Microsoft bliver ikke kun i byerne; der er også kendte motorsportsbaner såsom Nürnbergringen, Fijimi Kaido og Tokyo Circuit - det ser ud til at det bliver godt. Spillets Career mode er spillets centrum, du vil blive udfordret på 60 løb, hvor du så vil kunne se dine evner. Denne Career mode skiller sig også ud fra de andre traditionelle carreer modes som man vil finde i andre bilspil på grund af dets profil system. Når du kommer ind i spillet starter du med at lave en profil og dér skal du så vælge et af de tre kontinenter Nord Amerika, Europa eller Asien. Dette valg bliver alt afgørende for din første spiloplevelse. Hvis man vælger en amerikansk profil, vil der blive stillet en række amerikanerbiler til rådighed som du ikke kan få, hvis du har en europæisk eller asiatisk profil og omvendt, for eksempel en Nissan Skyline er en Japan only bil og derfor utrolig svær at få for en der har en amerikansk profil. For at skaffe en bil fra en af de andre profiler, har man mulighed for at købe en over Xbox Live af en spiller, som har den pågældende profil. Ellers vil der være fem modes at vælge imellem: multiplayer, arkade, free run, career og time trials. Der er mere end tres bilmærker i spillet deriblandt BMW, Porsche, Honda, Ferrari, Dodge, Mazda, Chevrolet og Mercedes-Benz. AI’en i spillet virker perfekt så du behøver ikke at være bange for ikke at få modstand. Nogle af udviklerne har været med i holdene bag de kendte titler Need For Speed, Project Gotham Racing og Rallisport Challenge, så man kan ikke ligefrem sige, at det er urutinerede folk der står bag Forza. De har også hyret andre folk fra EA, DICE, Boss Games, Crystal Dynamics, Nintendo og Neversoft. Der er også en forsker fra Microsoft med en PhD grad i AI (artificial intelligence) med på holdet.


Halvdelen ved ikke hvad det betyder, og den anden halvdel kan ikke udtale det. Mændene bag spillet, var på udkig efter et navn der ville passe perfekt ind til det sexede italienske udseende, de fleste af bilerne har i spillet. Direkte oversat betyder Forza ’bliv kraftfuld’. Dette er meget normalt at råbe, når italienernes idol Michael Schumacher kommer forbi målstregen råber de ’Forza Ferrari!’. De var meget i tvivl om, om de skulle bruge Forza som navn på titlen, men de tænkte, at dem der har interesse for sporten, ville kunne forstå, hvorfor de lige netop valgte at bruge dette navn. Hvis nogen skulle være i tvivl, udtales det Fort-za.

Der har været meget snak om, at spillet blev lavet for at gøre det af med serien Gran Turismo til Playstation2. Udviklerne bag Forza Motorsport er ikke begejstrede for dette spørgsmål, alligevel vidste de at det ville komme. De vil på ingen måde gøre det af med serien tværtimod, nogle af udviklerne er store fans af serien og Gran Turismo har også været en kæmpe inspiration for dem. En af mændene bag Forza udtalte, at GT serien var grunden til, at han købte sin første konsol og kom ind i den verden. De har altid drømt om at lave sådan et spil med kanon AI og en fænomenal online-del. De er meget omhyggelige med at få spillet til at virke så realistisk som overhovedet muligt. Derfor har de arbejdet sammen med Ferrari og Toyo Tires for at opfylde dette ønske. Det siges at spillet kommer til at indeholde den hidtil mest realistiske fysik i et racerspil nogensinde.
Hvis du er utilfreds med din bils udseende så frygt ikke! Vi tager en tur i garagen og opgraderer din bil på alle leder og kanter. Det er muligt, at tage en Acura motor og sætte ind i en Honda Civic for at få mere råstyrke i bilen. Nu siger vi, at vi har en god bil med en stærk motor, hvorfor så ikke ændre lidt på udseendet? Der kan monteres spoilere, fælge, skørter, sideskørter og meget mere. Der bliver også mulighed for at få malet bilen, hvis man har været lidt for mange gange ude i autoværnet.


Når det kommer til grafiksiden ser det rigtig godt ud, grafikken vil blot blive én af spillets klart stærke sider. Microsoft vælger at udnytte Xboxens hardware fuldt ud, dette ser ud til at give pote. Spillet er pumpet med lækre detaljer fra antenne til dæk, for eksempel hvis du kører ud i autoværnet skræller malingen af og du vil se det sidde tilbage på autoværnet. Bilerne i spillet er meget imponerende, der er over 200 biler at vælge imellem og der er blevet gjort meget ud af hver eneste lille detalje. Som nævnt tidligere vælger de at gøre meget ud af realismen og dette skulle kunne mærkes i spillet. Der findes ikke noget udstyr som ikke findes i virkeligheden Når man sætter en ny motor i, vil den reagerer fuldstændig som i virkeligheden, igen et stort plus.

Lyden i et spil er helt sikkert en af de vigtigste brikker til at få et spil til, at hænge sammen. Dette har udviklerne tænkt på. Lyden vil virke helt rigtig og give en fornemmelse af, at man selv sidder inde på førersædet. Spillere med hjemmebiograf vil blive særligt belønnet, for Forza Motorsport understøtter Dolby 5.1 sorround sådan at det føles som om, at du står midt inde i det hele. Der vil komme nogle forskellige soundtracks, som vil passe ind til de forskellige situationer. Forza kommer også til at understøtte funktionen så du selv kan lægge musik ind i spillet.


Du sidder med vennerne en lørdag aften, drikker cola og hænger i sofaen, og I ved ikke helt hvad I skal lave; man spiller da Forza Motorsport over Live! Der bliver nemlig også mulighed for at spille over Xbox Live i spillet. Du kan selvfølgelig også spille det kendte splitscreen der foregår offline. Men hvis du har Xbox Live ville det nærmest være synd at gå glip af. Microsoft har en del erfaring med Live og dette vil de nu prøve at vise med denne titel. Du får muligheden for at lave din egen bilklub og købe biler, hvor du kan tjekke din stilling på et af de forskellige leaderboards. Men er du ikke til konkurrence og hellere vil spille mod vennerne, er der også mulighed for, at spille ’free run’ eller ’time trial’ over Live. Der vil også være mulighed for at downloade ghost’s af andres løb, sådan man kan øve sig mod dem. I Forza Motorsport, vil der være en funktion der hedder Drivatar, som kan lære ens køremåde og hvordan man selv kører. Her kommer det smarte; hvis du sidder midt under en intens onlinekamp og telefonen ringer, kan du slutte din Drivatar til, som så vil køre løbet færdig imens du sidder og fører samtalen videre. Drivatar fungere nogenlunde som en autopilot. En dejlig og nyttig detalje.
Alt i alt ser Forza Motorsport ud til at være et rigtig godt, stabilt og langvarigt spil. Man kan lave om på sine biler ved at sætte skørter og alt muligt andet gejl på, hvilket er med til at hæve spillets levetid. Vi ser frem til at skulle anmelde spillet, sådan at I kan få den endelige dom. Det ser ud til, at Project Gotham Racing og resten af racerspillene får sig en stor og værdig modstander. Så hvis du er et Racer-child, bliver dette spil et must!
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support