Forza Horizon 2 - hands-on

Skrevet af: Palle Havshøi-Jensen - 12. august 2014 - kl. 21:01
Del denne artikel:
0 0
På Gamescom har vi tilbragt endnu mere tid med Playground Games' nye Forza Horizon 2 til Xbox One - her er et kraftigt opdateret preview af spillet.

Efter Microsofts pressekonference forud for Gamescom, afholdte de deres Play Day event, hvor vi fik mulighed for at prøve nogle af de spil, som de havde talt om på deres pressekonference. Et af de spil, der først trak vores opmærksomhed, var det nye Forza Horizon 2. Nu har vi også haft muligheden for at sidde sammen med Ralph Fulton, creative director på Forza Horizon 2 og han gav os en lidt dybere præsentation af spillet.Denne demonstration gælder kun Xbox One versionen, for det er værd at huske på, at Forza Horizon 2 til Xbox One og Xbox 360 rent teknisk er to ret forskellige spil. Xbox 360 versionen kører på Forza Horizon motoren og udvikles af engelske Sumo Digital, mens Xbox One versionen udvikles af Playground Games og kører på Forza Motorsport 5 motoren. Vi prøvede at komme lidt ind på Xbox 360 versionen af spillet, men Ralph Fulton ville ikke kommentere på den version.

Playground Games har fire ord stående på væggen i deres studie; Fun, Beauty, Freedom, Connected - og lad det være sagt med det samme; disse fire ord passer godt på Forza Horizon 2.

Spillet udspiller sig i Frankrig og Italien og den demo vi fik, foregik i smukke Nice i Frankrig. Grafikken er knivskap og virkelig flot; bilerne er fyldt med detaljer, omgivelserne er flotte, lyseffekterne meget overbevisende - men det var regnvejret, der virkelig viste, hvad Xbox One kan. Det ser virkelig flot ud, når vandet hvirvles op fra de våde veje - og det hele kører meget flydende og flot og det er bestemt et spil, som viser hvad Xbox One er i stand til - og det hele i fuld 1080p.

En af grundene til, at man har valgt at lave to forskellige spil, er på grund af at Playground Games ville lave et helt igennem next-gen spil til Xbox One. Det betyder, at der gøres brug af nogle teknologier, der ganske enkelt ikke kan lade sig gøre på Xbox 360, for blandt andet at gøre spilverdenen mere troværdig. Fulton nævnte den nye dag/nat og vejr cyklus som spillet vil få, hvor de gør brug af en teknik som hedder Forward Plus Rendering, for at skabe livagtig lyssætning, både fra solen i dagtimerne, men så sandelig også fra gadelygterne og andre bilers lygter om natten - og her spiller vejrtyper også ind. Jeg skal ikke kunne sige, om denne renderingsform ikke kan lade sig gøre på Xbox 360, men det var i hvert fald flot at se den lyssætning, der var her i Xbox One versionen.Spillet er en open world racer, i stil med det første spil i Horizon serien, hvor der ligger mere end 700 events spredt ud rundt omkring i landskabet. Det kan for eksempel være punkt-til-punkt racerløb, det kan showcase events eller bare almindelige gadeløb. Foruden de 700 events, er der hundrede-vis af andre ting at give sig til i spilverdenen, for eksempel de velkendte speed camera challenges, som vi også kender fra det første Forza Horizon.

Den gule bil man ser coveret af spillet, er den nye Lamborghini Huracan og det er første gang du vil kunne køre i den bil i noget spil. Ved lanceringen af spillet, vil der være mere end 200 biler inkluderet og lur os, om der ikke kommer flere i tiden efter lanceringen. Ralph Fulton understregede, at det ikke udelukkende var superbiler som var med i spillet, nogle af hans favoritter var blandt andet det gode gamle folkevognsrugbrød og en Ford Capri fra 1970'erne, som nogen med lidt år på bagen, måske vil kunne huske.

Da flere at folkene hos Playground Games kommer fra det nu lukkede og hæderskronede Bizzare Creations, har Forza Motorsport 2 en slags Kudos-system, som nogen måske husker fra Project Gotham Racing serien. Så det gælder ikke alene om at køre stærkt, det gælder også om at gør det med stil - og gør man det, bliver man rigeligt belønnet.

Xboxlife Share!

Den sociale del af spillet, er meget vigtigt - og også et af de fire ord, som står på væggen hos Playground Games, nemlig Connected. Playground Games satte sig for, at det skulle være lige så let at springe fra singleplayer og til multiplayer, som at skifte kanal på et fjernsyn - og det ser ud som om, at det mere eller mindre er lykkedes for dem. Mens man kører, kan man springe fra den ene del af spillet til den anden, faktisk uden at ens bil stopper. Man bliver afbrudt af en tre-fire sekunders mellemsekvens, hvor spillet synkronisere vejr og tid på dagen med de andre spillere, men ellers er det stort set en usynlig overgang mellem de to dele af spillet.

Man kan i multiplayer udfordre andre spillere til løb af forskellige typer og vi fik demonstreret en spiltype, hvor der blev sat et mål et sted på kortet og den som kom først derhen, ville vinde. Det var ikke noget med, at man startede ved siden af hinanden, nej pludselig ville målet dukke op og så så man pludseligt spillere fra alle sider vende sig mod målet og race mod hinanden, på tværs af marker, byer og udtørrede floder. Vi fik ligeledes demonstreret de populære spilmuligheder King og Infected, som vil være tilbage i Forza Horizon 2. Som altid med et Forza spil, virker online delen meget integreret i spillet og det så ud til at fungere rigtigt fint.

Styringen føles meget som i det første Forza Horizon og det er tydeligt, at spillet er baseret på en modificeret udgave af Forza Motorsport 5 spilmotoren, for selv om spillet er langt mere arkade-agtigt i styringen, kan man godt mærke den tunge Forza Motorsport 5 fysik, som ligger bag.Mit første indtryk af Forza Horizon 2 var bestemt positivt - og det lader til, at Playground Games virkelig er gået all-in på Xbox One versionen af spillet, som ser rigtigt flot ud, det styrer godt og den sociale del af spillet ser ud til at fungerer rigtigt godt. Microsoft kan have et godt kort på hånden her, som en stærk konkurrent til Drive Club på Playstation 4 og et godt alternativ til Ubisofts The Crew - begge disse spil, er nemlig også racerspil, med fokus på det sociale.

Vores indtryk her er baseret på Xbox One versionen af spillet - vi ved endnu ikke, hvor mange af disse omtalte features, vi vil se i Xbox 360 versionen. Forza Horizon 2 udkommer eksklusivt til Xbox 360 og Xbox One den 30. september.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support