Far Cry Instincts

Skrevet af: Simon Dion Pedersen (Spot F) - 1. juli 2005 - kl. 00:05
Del denne artikel:
0 0
Du indtager rollen som Jack Carver, der er strandet på en tropisk Ø langt ude i havet. Bølgerne slår over strandens breder, fuglene synger, og vinden blæser i det høje græs. Du er i sandhed kommet til paradis, hvis man altså lige ser bort fra de blodtørstige lejesoldater der jagter dig døgnet rundt. I undertal, og uden nogen våben er chancen for at du nogensinde forlader denne Ø igen, meget lille.

Historien
Jack Carver er stadigvæk strandet på denne tropiske Ø, og hans eneste mål er nu at overleve. Med specialtrænede lejesoldater i hælene på ham, har Jack det ikke nemt. Det hele ændrer sig dog, da Jack begynder at udvikle helt utrolige evner, og får styrken til at slå igen!

Klassiske elementer, krydret med originale features
Far Cry Instincts er et first-person-shooter, og i samme stil som Halo har du mulighed for at gøre brug af diverse fartøjer, heriblandt biler, både, og andet lækkert. I forhold til andre first-person-shooters, er der teoretisk set kun én enkelt bane i Far Cry Instincts. Den tropiske Ø er stedet hvor hele spillet foregår, og der er stort set ingen grænser for, hvordan du kommer fra punkt a til punkt b.
Ligesom ؒen du befinder dig på er fyldt med fjendtlige lejesoldater, er den også fyldt med muligheder for hvordan du vælger at slå dem ihjel. Spillet har en god blanding af stealth og action, og det giver nogle rigtig fede muligheder. For eksempel kan du svømme under vandet, og dermed undgå patruljerende fjender, eller vente indtil du har chancen for at springe op fra vandet og stikke din kniv i en lejesoldat. Derudover har du også mulighed for at sætte fælder op, som du kan lokke dine fjender i, det er en fed feature, men kræver en del forsigtighed da du ikke må blive set i forløbet.

Når alt det så også er sagt, er Far Cry Instincts bestemt et hårdkogt action spil, tunge våben, bad-ass lejesoldater, og biljagter rundt i junglen sætter dagsordenen for Jack Carver. Våbnene du finder rundt omkring på ؒen, og dem du sågar stjæler fra døde lejesoldater, varierer fra pistoler, maskingeværer, rifler, og raketkastere samt granater. Alle våbnene virker umiddelbart klassiske for denne type spil, men her stopper Far Cry Instincts’ arsenal ikke. Som jeg skrev i starten, begynder Jack efterhånden at udvikle nogle helt utrolige evner, og tillad mig at gentage utrolige. Hvor du førhen var den jagede, sårbare, og panikslagne fange på ؒen, har rollerne nu skiftet. Du har nu mulighed for at løbe igennem junglen, med en hastighed hurtigere end noget menneske burde være i stand til, du har kræfterne til at flå et .50 kaliber maskingevær op fra jorden, og bruge det som et håndvåben. Du har nu også en forstærket lugtesans og kan dermed opfange lugten af fjender der prøver at flygte eller gemme sig for dig, samt muligheden for at se kropsvarme igennem junglens tætte buskads. Alt dette skulle gerne give spilleren en mere fair chance, eller hvad?
AI’en i spillet er nådesløs, og vil gøre alt for at du ikke kommer levende væk. Den vil trænge dig op i en krog, flanke din position, snige sig op på dig, jagte dig i bil, beskyde dig fra helikopter, og hvis du prøver at svømme væk, jagter den dig da bare ved hjælp af en vandscooter eller båd.

En sand perle
Far Cry Instincts bliver et smukt spil, og kommer uden tvivl til at byde på den bedste grafik set i denne generation af videospil. Der er fyldt med højt græs i junglen som svajer med vinden, træer der kaster store skygger, og vandet der omringer ؒen er simpelthen fantastisk lavet. Spillet får en imponerende draw distance, så du kan se fjender der nærmer sig. Apropos fjender, så er de forskellige karakter modeller godt lavet, og ser meget virkelighedstro ud. Når du beskyder en fjende, vil stedet på hans krop du rammer blive indsmurt i blod, og den livløse krop vil derefter falde realistisk til jorden. Eksplosionerne er store og ødelæggende, støv og jord bliver kastet til alle sider, og nærliggende objekter vil blive slynget rundt ved hjælp fra spillets rag doll fysik.

Nyd den smukke lyd af død og ødelæggelse!
På en Ø er der mange mystiske lyde, og det gælder da også for Far Cry Instincts. Den eneste forskel fra lydene på en virkelig Ø, og den man befinder sig på i spillet, er lyden af krig! Når man ikke brænder ammunition af, kan man nyde lyden af fugle og andre dyr, vinden der blæser igennem træernes blade og ens fødder der træder i det høje græs. Lejesoldaterne der er spredt rundt på ؒen taler med hinanden, og fører samtaler alt efter hvad der sker i spillet. Men når du så bliver afsløret, går det virkelig hektisk til med lydeffekterne. Kugler flyver forbi dit hoved, granater går af ved siden af dig og overdøver alt andet, hvorefter lyden af faldende jord opstår. Kort sagt, bliver lydsiden af Far Cry Instincts ligeså imponerende som grafikken.

Multiplayer
Far Cry Instincts kommer til at gøre fuld brug af Live. Du får mulighed for at bygge din egen bane, hvorefter du kan dele den med dine venner over Live. Der kan spilles op til 16 spillere på en server, fordelt over 4 hold, og der er i alt 15 baner at vælge imellem. Af spiltyper er der blandt andet ”capture the sample”, hvilket stort set er det samme som ”capture the flag”, blot med muligheden for at give samplen videre til ens teammates. Der er også ”defend”, her falder der kasser ned fra himlen, og du skal beskytte dem fra det andet hold. Endelig har vi ”Predator”, hvilket går ud på at én spiller har de overnaturlige kræfter, og skal beskytte et rum imod alle de andre spillere. Inde i rummet er der nemlig en sirene, som skal sættes i gang og dræber dermed predatoren.

Konklusion
Far Cry Instincts ser bestemt lovende ud, grafikken bliver intet mindre end fantastisk, og med muligheden for at lave sine egne baner over Live, er der masser af timer i dette spil. Er man til action, er dette helt sikkert et spil der er værd at holde øje med nu hvor det snart udkommer!
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support