Fallout 3

Skrevet af: Mikkel Vinther (vinterbird) - 25. august 2007 - kl. 12:52
Del denne artikel:
0 0
Fallout og Fallout 2 har igennem de sidste 10 år været elsket af mange rollespilfans, og nu samler Bethesda den gamle Fallout fakkel op og tager serien ind i næste generation af konsoller.

Fallout 3 starter 200 år efter jordens nationer gik amok på hinanden i en alt ødelæggende atomkrig, men før krigen for alvor brød ud, var det muligt for borgere på planeten jorden at søge ly i undergrundsbunkere, som kunne beskytte dem mod den kommende alt ødelæggende krig.

En af disse bunkere er Vault 101, og det er her, man bliver født og vokser op. At være i Vault 101 er en del af den første time i spillet, hvor man oplever udvalgte øjeblikke fra ens liv. Man oplever ens egen fødsel, første gang man lære at bruge en slangebøsse, den første test man tager for at afgøre, hvor klog man er og en masse andre ting.

Alle disse små oplevelser gennem ens 19 år i Vault 101 bliver brugt til at introducere spilleren til de mange forskellige elementer, der er i Fallout 3. Man får lov til at stifte bekendtskab med ens Pib-Boy, som kan bruges til alt lige fra at høre radio til at tjekke, hvor radioaktiv man er.

Men alt er dog ikke fred og ro i Vault 101, en morgen man vågner op er ens elskede far der ikke mere, og nu må du som den første i 200 år træde ud af Vault 101 for at finde din far og få svar på, hvorfor han pludselig forsvandt.

Øjeblikket, hvor man træder ud af Vault 101 og ud i det ødelagte USA, er et imponerende øjeblik, man ser hvordan ødelæggelsen og de øde veje spreder sig foran ens øjne, og man går hurtigt på opdagelse i området. Inden længe støder man på nogle muterede fjender, som viser sig at være kæmpe myrer, og her fik vi et kig på, hvordan kampsystemet er i Fallout 3.

Kampe kan spillse i førsteperson eller tredjeperson, og de fungerer som et almindeligt FPS spil vil fungere. Dog er de klassiske rollespilselementer fra Fallout spillene bibeholdt, så bare fordi du sigter på en fjende, er det ikke nødvendigvis sikkert, at du rammer ham, hvis dine skydeevner er for lave. Det samme gør sig gældende, hvis våbenet ikke er i ordentlig stand eller du er påvirket af radioaktivitet eller lignende. Dog skal man ikke kun trykke på aftrækkeren, man kan nemlig også gå ind i en bullet time lignende effekt, hvor man fokuserer på en enkelt fjende og kan sigte efter bestemte kropsdele. Disse kropsdele har en procentrate for, hvor stor en chance der er for at ramme den specifikke del og hvor meget energi, den ene del har tilbage.

Muligheden for at skifte mellem et førstepersonsperspektiv og et Resident Evil 4 lignende perspektiv i tredjeperson gør, at spillet har en langt mere action lignende tilgang, og det gør, at kampene er langt mere fyldt med energi og bevægelse, end hvad Fallout tidligere gjorde med turbaserede kampe.

Dette kamsystem giver mulighed for, at man kan bare skyde løs som man vil, eller man kan fokusere på enkelte kropsdele og gøre kampen til ens fordel. F.eks. ved at ødelægge benet på en mutant, så han ikke kan løbe så hurtigt mere eller ødelægge hans skulder, så han ikke kan skyde på dig mere. Du kan også bare sigte på hovedet og blæse det af i en blodig eksplosion.

Men Fallout handler udelukkende ikke om vold. Interaktion med mennesker er også en stor af spillet, og det fik vi demonstreret, da vi besøgte den første by i spillet, nemlig byen Megaton. Denne by er helt unik, idet der er landet en atombombe i midten af byen, men den er ikke sprunget i luften. Byen ser den som et våben og føler sig derfor rigtig magtfuld. Men der er folk, som ikke vil have, at byen besidder denne magt, så hvis man lusker rundt i de mørkere kroge af byens kro, kan man få til opgave at detonere atombomben i midten af byen og fuldkommen slette Megaton fra kortet.

Der er også mulighed for, at man kan fortælle byens sherif, at dette sker og få det stoppet, eller man kan fortælle sheriffen det, få en belønning og så alligevel springe byen til atomer. Mulighederne og valgene er mange i Fallout 3, og det er en af de store fokuser i spillet, nemlig at ens handlinger har en konsekvens og at det er muligt at gøre, som man vil.

Vi kunne selvfølgelig ikke modstå fristelsen for at se en flot eksplosion, så vi talte med de rette folk og fik sat den store atombombe til at detonere, og vi blev belønnet med en imponerende eksplosion, der fuldkommen slettede byen og alle dens indbyggere.

Humor er også en stor del af Fallout 3, og det er ikke i form af slapstick humor eller direkte åndssvag dialog. Bethesda har kigget godt på, hvad de tidligere Fallout 3 gjorde, og der er en masse små detaljer i spillet, som at når man drikker vand for at få mere energi, så er det faktisk toiletvand, der giver mest energi, eller når man bliver udstyrret med den bærbare mini-atombombeskyder, Fatman, så laver den en mikroovns ”ding” lyd, når den næste bombe er klar.

Bethesda ser ud til at have styr på Fallout serien, og selvom de tager spillet væk fra dets rødder med turbaserede kampe og isometrisk perspektiv, så ser det ud til, at Fallout 3 alligevel bliver en fantastisk oplevelse, når det det lander på Xbox 360, Playstation 3 og PC til efteråret 2008.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide dette preview..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her
Xbox Support